Laptele de capra - bun in Depresie, oboseala, Astenie

21-04-2015
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Mai nou am citit ca LAPTELE DE CAPRA ar fi indicat in cazul depresiei, al infectiilor si regleaza hormonal, opreste evolutia cancerului, lupta impotriva diareei, greturilor, ametelii, crampelor abdominale, creste sistemul imunitar, alunga oboseala si astenia actionand asupra sistemului nervos central, previne osteoporoza, antiinflamator natural, continut scazut de grasimi, optiune excelenta pentru cei care doresc sa piarda in greutate. Acesta are in mod natural mai putine grasimi si un nivel ridicat de proteine si aminoacizi esentiali. Pana la 50% din persoanele cu intoleranta la lactoza pot include in dieta lor zilnica lapte sau produse din lapte de capra. Protejeaza impotriva cancerului la san.

Ofera mai multa energie. Laptele de capra este o sursa foarte buna de riboflavina, o vitamina din complexul B, foarte importanta pentru producerea de energie. Riboflavina (B2) joaca cel putin doua roluri importante in productia de energie a organismului. Atunci cand este activa in procesul eliberarii energiei, riboflavina ia forma flavin-adenin-dinucleotidei. In aceasta forma, riboflavina se ataseaza de enzimele numite flavoproteine, elemente care permit transformarea oxigenului in energie. Flavoproteinele se gasesc in tot organismul, dar mai ales in zonele in care energia pe baza de oxigen este necesara cu regularitate (cum ar fi inima si alti muschi).

De altfel, in multe zone din Asia, soldatii care efectueaza munci grele, dar si practicantii de meditatie si de arte martiale, au ca aliment de baza laptele de capra, care s-a dovedit un foarte bun sustinator de efort pe termen lung.

Ofera protectie cardiovasculara. Laptele de capra este o sursa buna de potasiu, un mineral esential pentru echilibrarea tensiunii arteriale si pentru sanatatea inimii. O cana de lapte de capra contine pana la 500 mg de potasiu si doar 121, 5 mg de sodiu. De aceea, laptele de capra poate ajuta la prevenirea hipertensiunii arteriale si protejeaza impotriva aterosclerozei.

Beneficii în diferite situaţii medicale: sindroame de malabsorbţie, litiază biliară, fibroză chistică, şi chiar în alimentaţia artificială a omului (emulsiile utilizate în nutriţia parenterală) sau în abordarea nutriţională a epilepsiei copilului (dieta MCT, subtip al dietei ketogenice). Laptele de capră este "omogenizat" în mod natural, atât prin dimensiunea mică a globulelor, cât şi prin absenţa substanţei (aglutinina) care face ca moleculele de grăsime să se grupeze şi să plutească în laptele crud de vacă.

Rolul pozitiv al alimentelor bogate in potasiu in echilibrarea tensiunii arteriale a fost demonstrata intr-o serie de studii. Cercetatorii au urmarit mai multe zeci de mii de barbati, timp de 4 ani, pentru a determina care sunt efectele dietei asupra tensiunii arteriale. Barbatii care au consumat alimente bogate in potasiu au avut un risc semnificativ mai mic de accident vascular cerebral.

Intareste plamanii si sistemul muscular, vindeca boli de inima, ajuta la vindecarea TBC, stagneaza evolutia cancerului, trateaza sterilitatea si impotenta masculina, ajuta la recuperarea abilitatilor cognitive la copii, reduce starile de irascibilitate date de sindromul premenstrual, eficient in tratarea tusei, bronsitei, pneumoniei, constipatiei (se bea o cana de iaurt dimineata), ulcer gastric, sarcina.
7 comentarii
0
21-04-2015, ora 22:56
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Contine TRIPTOFAN

Triptofanul este un aminoacid esential care se gaseste in alimente. Rolul sau este foarte mare in organism, in sensul ca se transforma in serotonina - compus ce ajuta la crearea unui sentiment de bine, de relaxare mentala si fizica.

Starile de deprimare, profunda tristete, tulburari de atentie, insomnie, anxietate, tensiune si dureri de cap suntde lipsa de triptofan din organism, de cantitatea redusa de serotonina din sange. Avand in vedere aceste simptome se intelege de ce acest aminoacid este atat de indispensabil pentru organism.

Triptofanul este un calmant foarte bun, un antidepresiv natural, efectul sau este benefic asupra creierului. Prin faptul ca ajuta la cresterea nivelului de serotonina el devine un instrument ce ajuta la relaxarea corpului, calmarea nervilor, cresterea eficientei si mentinerea sanatatii mintii si corpului.
0
21-04-2015, ora 22:57
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Ce vitamine si minerale contine laptele de capra?

- Vitamine: retinol, calciferol, acid ascorbic, niacina, tocoferol si riboflavina (vitamina B12).
- Minerale: potasiu, calciu, seleniu si fosfor.
0
21-04-2015, ora 22:57
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Precautii si contraindicatii

Toate studiile facute pana in prezent arata ca efectele adverse la administrarea laptelui de capra sunt foarte reduse. Totusi, produsele lactate de capra vor fi administrate cu prudenta, la inceput in doze mici, celor care sufera de intoleranta la lactoza, celor cu colita de fermentatie sau cu diverse alte tulburari de tranzit intestinal. Daca apar fenomene neplacute, atunci administrarea laptelui de capra se intrerupe imediat.

Obezii au restricţie

Pentru că are un conţinut ridicat de grăsimi, laptele de capră nu se administrează fără avizul medicului persoanelor cărora alimentele grase le dăunează (obezi, hipertensivi, persoane cu probleme hepatice).
0
23-04-2015, ora 17:53
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
O metoda si mai eficace de tratament este sa mancam ce manaca capra sau cat mai apropiat de meniul ei, adica multi muguri, lujeri, frunze diverse, ACESTEA sunt pline de enzime, vitamine, minerale, flavonoizi si inca o multime de factori biologici sanogeni necunoscuti, necercetati !
De exemplu cata lume stie ca frunzele de ridichi sunt foarte benefice de consumat si nu trebuie aruncate sau date la animale pt ca apoi sa stai la tzazta caprei sau a vacii ! :)
0
01-05-2015, ora 20:57
Marius03
Nu este medic/terapeut
Marius03
Am un prieten care sufere si el de schizofrenie... Nu stiam dece tot i-mi repeta cu asa zambete de laptele de capra.


Costica; Vecinul asta si-a cumparat capra de alea marou si da mult lapte, vreau sa ma abonez la el la cate un litru de lapte zilnic, si inca ceva, vreau sa cumpar si un ied de pasti.



Marius; Nu inteleg ceva... Dar de ce tot i-mi repeti asta aproape in fiecare zi?mai ales cand trecem pe langa casa omului cu capra. Zii sincer... ai internet acasa? intri pe romedic?
0
02-05-2015, ora 12:43
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Laptele de capra rosie e considerat cel mai bun.
0
04-05-2015, ora 11:53
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
pe langa branzeturi si iaurt, triptofanul, care e un precursor al serotoninei, se gaseste si in ciocolata (de preferat neagra) in nuci, ovaz, curmale uscate, oua, peste, carne de pasare si altele. Laptele de capra e foarte bun insa la fel ca multe alte elemente din dieta, e doar un adjuvant in tratament
Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata familiala si profesionala
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Combinația între depresie și tulburări cognitive minore la vârstnici accelerează îmbătrânirea creierului
  • Stimularea magnetică îmbunătățește starea de spirit în cazul bolnavilor de depresie
  • Astenia de toamnă
  • Gazul ilariant, tratament pentru depresiile severe
  • 5 metode de a învinge oboseala
  • Pericolele utilizării Facebook-ului
  • Terapia cognitiv-comportamentală pentru insomnia cronică
  • Medicamentul care ar putea trata depresia în mai puțin de 24 de ore
  • Depresia
  •