La cat timp dupa operatia de sinuzita maxilara ai voie sa mergi la stomatolog?

27-06-2012
bogdancovre
Nu este medic/terapeut
bogdancovre
Am facut operatia de sinuzita maxilara acum 1 luna si aproape 2 saptamani. Am avut dureri pe maxilarul drept o saptamana dupa operatie, dar au trecut cu antiinflamatoare puternice: Tramacalm si Dexametazona + Antibiotic Klacid.

M-am ferit sa mananc pe maxilarul drept timp de o luna tocmai pentru a nu provoca dureri si pentru ca mai aveam usoare umflaturi pe dreapta (la ochi si obraz).

M-am ferit si sa nu merg la stomatolog o luna de zile, dar pe partea stanga mi-a cazut o plomba si maseaua avea canalele deschise deci mancarea intra si apasa pe gingie. Am fost la destinst. M-a frezat puternic, mi-a facut si anestezie si mi-a pus plomba definitiv. Tot am dureri la rece si dulce pe stanga.
S-a uitat si pe dreapta unde am dureri si a gasit cateva carii dar incerc sa le mai aman pentru ca pe dreapta sunt umflaturi usoare si dureri.

Desi i-am spus dentistului ca sunt proaspat operat m-a lovit in partea dreapta ca sa vada care masea doare. A spus ca nu isi da seama. E posibil sa fi traumatizat zona aceea care era foarte sensibila si infalmata dupa operatie inca?
M-a pus sa fac o radiografie panoramica (cu toti dintii) si a spus ca nu am probleme cu maselele.

Am inceput sa ma umflu dupa si am din nou dureri pe maxilarul drept superior si durerea se propaga pana in maxilarul inferior. Am parca gura inclestata unde se imbina maxilarul superior cu cel inferior si o presiune in tot maxilarul superior care parca imi apasa pe ochi.

Doctorul ORL care m-a operat este in concediu pentru mai bine de o luna de zile si nu pot lua legatura cu dansul.
Poate fi vorba, la aproape o luna si jumatate de la operatie sa mai am dureri, umflaturi si sa nu pot manca pe maxilarul drept - si acum si pe cel stang de cand a lucrat destistul - de infectie sau puroi in maxilare care nu a ramas curatat?
Sau este doar o inflamatie datorata operatiei care se vindeca foarte greu? Am inceput sa iau Aulin, Ketonal dar am facut ulcer gastric de la antiinflamtoare, asa ca acum am trecut pe Dexametazona injectabil.

Am gresit ca m-am dus la stomatolog asa de devreme? Cat trebuie sa mai astept pana ma duc la medicul dentist?
Petru ca inainte de a merge la stomatologie nu aveam dureri sau umflaturi si incepusem sa cred ca sunt aproape vindecat.
Dar daca voi avea dureri mari de masele cum pot evita sa merg la stomatolog?

Se poate observa printr-o metoda daca a reusit sau nu operatia de sinuzita maxilara bilaterala? Ceva gen RMN sau CT sinusuri? Este prea devreme sa se vada reusita operatiei?
Pentru ca doctorul ORL care m-a operat m-a chemat la control abia peste 6 luni.

Multumesc!
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Vizita la stomatolog
  • Prima vizită la dentist a copilului
  •