Keratita virala (herpetica)

31-07-2011
laurentiuonc
Nu este medic/terapeut
laurentiuonc
In urma unor probleme cu ochii (lacrimau, putin rosii si un pic de fotofobie), mama mea a ajuns la un medic oftalmolog. A fost diagnosticata cu conjunctivita (pentru care a facut tratament).
Dupa 2-3 zile situatia s-a agravat, nu se mai putea descurca singura(usturimi, lacrimare curata, fotofobie grava), am ajuns la urgente unde a fost diagnosticata cu Keratita Traumatica( cu alt tratament si sa stam linistiti ca trece in 2-3 zile).
Dupa alte 3-4 zile situatia nu s-a imbunatatit, am ajuns la alt medic oftalmolog, care i-a pus diagnosticul de Keratita virala(herpetica) dar fara a se face niciun fel de teste de sange. Acum ia Aciclovir, Corneogel si inca o serie de picaturi.
Mentionez ca mama sufera si de Glaucom.

Am nevoie de un sfat din partea unor perosane care au mai trecut prin asa ceva(keratita). In cat timp se va vindeca? trebuie sa imi fac griji suplimentare? As vrea sa ajung la SPITALULUL CLINIC Oftalmologic de Urgente din Bucuresti, problema e ca eu sunt din Ploiesti si nu stiu daca ma primesc la camera de garda( banuiesc ca nu si ca trebuie sa astept, sa fac o programare.

Astept oricefel de sfaturi, aici si daca se dorseste si prin e-mail sau telefon.
Va multumesc!
4 comentarii
0
31-07-2011, ora 13:34
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna ziua! Pentru obiectivarea diagnosticului de keratita herpetica se poate face determinarea Ig G antiVHS. Tratamentul dureaza cel putin 10 zile; da, poti merge la Camera de Garda Oftalmologie fara bilet de trimitere;numai bine
0
01-08-2011, ora 11:45
vlad2011
Nu este medic/terapeut
vlad2011
Din cate stiu eu orice afectiune de natura herpetica nu se vindeca(pentru ca virusul ramane cantonat in organism in gangionii nervosi), ceea ce poate face pacientul este evite factorii de risc care declanseaza boala iar medicatia actuala nu face altceva decat sa amelioreze simptomele dar in nici un caz sa vindece;intr-un final se va ajunge la orbire datorita cicatricilor corneene( depinde de cat de agresive sunt puseele de keratita si de gravitatea cicatricilor sau leziunilor care le lasa pe cornee) si va fi nevoie de transplant de cornee.

Doamne Ajuta!
0
02-08-2011, ora 19:43
laurentiuonc
Nu este medic/terapeut
laurentiuonc
Multumesc pentru raspunsuri!
Am inteles de la medicul care o trateaza ca leziunea nu este in dreptul irisului, deci sper sa nu obtureze vederea.
Virusul a fost capatat in urma unei scaderi de imunitate, se pare ca trebuie sa facem ceva si in cazul asta.

Sa ne auzim cu bine!
0
13-10-2011, ora 15:16
Dacian Purcarita
Identitate neconfirmată
Dacian Purcarita
Sa incerce un tratament cu isoprinosine si argint coloidal sub forma de instilatii oculare
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.