Iritatie in gat, tuse seaca iritativa

11-12-2011
cristys
Nu este medic/terapeut
cristys
Buna ziua,

As dori sa va prezit mai detaliat problema cu care ma confrunt de circa 2 luni de zile.
Incep prin a exemplifica faptul ca in luna octombrie m-am confruntat cu o raceala daca pot sa ii spun asa, seara aveam senzatie de sufocare si speriat am mers la urgente unde am fost consultat la sectia ORL de o doamna doctor care mi-a spus ca am o faringita si mi-a prescris un antibiotic, antiinflamator si un bioparox.
A doua zi am consultat un medic radiolog care mi-a facut o radiografie la plamani, un eco la tiroida si mi-a spus ca nu este nimic in neregula. Problema a persistat cca.2 saptamani, speriat fiind am consultat un alt doctor ORL care mi-a spus ca am o deviatie de sept, amigdala stanga atrofiata (in sensul ca abia se mai observa si ar necesita operatie de indepartare a amigdalelor) si mi-a spus ca sufar de amigdalita cronica si o laringita catarala. Mi-a prescris BIOPAROX, BIORINIL, CIFRAN, RUBIFEN si ZENAD
In cateva zile am scapat de aceasta problema...dar am ramas cu o tuse suparatoare uneori mai ales cand ma expuneam la frig sau faceam trecerea de la cald la rece.

La ora actuala de circa 3 zile la fel a aparut din senin o senzatie de lipsa de aer, nas aproape permanent infundat (cel putin dimineata), o tuse seaca care uneori imi da senzatia ca atunci cand ma fortez sa tusesc imi vibreaza ceva in gat sau in trahee, simt o jena pe partea stanga a gatului in zona amigdalei atrofiate ca o iritatie, senzatia de gat uscat si din cauza ca ma fortez sa tusesc uneori simt durere toracica in stanga spre omoplat. Simt nevoia sa tusesc ca sa elimit ceva din trahee sau din zona gatului dar nu expectorez deloc. Precizez ca de multe ori dimineata ma trezesc cu nasul infundat iar uneori stranut continuu de cca. 5-6 asemenea unei alergii, iar uneori cand stranut parca la fel simt ca o vibratie in trahee sau gat.

De 2 zile am luat Cipranol ( in loc de Cifran), Aerius, sirop STODAL, si am facut inhalatii cu ulei de eucalipt. Pana la ora actuala nu simt nici un fel de amelioare, aceiasi jena in gat pe stanga langa amigdala, aceiasi senzatie de tuse care uneori mi-o provoc singur, aceiasi lipsa uneori de aer, nasul la fel infundat (atunci cand folosesc Olynth se desfunda dar nu dureaza prea mult). Nu tusesc in somn.Nu fac febra!

Ce pot sa mai fac? sa mai iau...sincer unori simt ca innebunesc...am senzatia ca nici nu ma odihnesc cum trebuie chiar daca nu tusesc in somn.
Mentionez ca sunt fumator (cca.10/zi) dar starea aceasta de anxietate uneori ma face sa fumez mai mult...

Va multumesc, si sper sa nu va fi plictisit cu aceasta descriere amanuntita...
5 comentarii
0
11-12-2011, ora 16:39
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
este foarte posibil ca faringita si tusea sa fie provocata de un reflux gastric
faci consultla Gastrologie
renuntiu la acidulate, fructe citrice, bors, muraturi, otet..sa mancare acra
0
11-12-2011, ora 17:35
cristys
Nu este medic/terapeut
cristys
Va multumesc rapiditatea raspunsului, si as dori sa va mai intreb daca se poate ceva. Credeti ca aceste faringite pot fi provocate di datorita deviatiei de sept si a nasului permanent infundat? Am incercat sa exemplific caci uneori ma trezesc cu un lichid vascos in gat care pare ca vine din nas. Iar dimineata, in cazul in care eram bine cand tuseam expectoram o mucoaza vascoasa ca un mucus mai gros cu niste pete maronii deschis. Sa fie oare de la tigari? Credeti ca amigdalita hipertrofica prezinta un pericol de infectii in gat?...Am o amigdala atrofiata care abia se mai observa...cea stanga iar cea dreapta este si ea atrofiata dar nu asa rau. Merita sa scap de ele?
Va multumesc din suflet.

PS: credeti ca este necesar continuarea tratamentului antibiotic cu CIPRANOL?
0
12-12-2011, ora 13:38
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. da. din cauza respiratie pe gura..se poate irita mucoasa faringelui
2 amigdalele NU trebuie scoase
3 antiibioticul NU e cazul
4. Te internezi la ORL..si operezi deviatia de sept
0
12-12-2011, ora 13:46
cristys
Nu este medic/terapeut
cristys
Va multumesc si va doresc multa sanatate domnule doctor!
0
28-02-2018, ora 22:31
Liuda Murzac 86
Nu este medic/terapeut
Liuda Murzac 86
Buna seara, imi cer scuze de deranj dar as vrea sa imi spuneti parerea dvs. referitor la investigatiile copilului, are 7 ani am primit incepind cu data de 16 februarie antibiotic Zinat timp de 5 zile, copilului I s-a pus diagnoza ceva de gen lariginta sau faringita, si pe data de 26 iar a aparut febra pina 39.2, am fost la medic de sector pediatru, analiza de singe si urina a spus ca e buna si a spus sa facem inhalatii cu respisan, nazaferon in nas, ibuprofen la febra, si etacial spray pentru tratare adenoizi. Febra se mentine, la fiecare 3-4 ore creste ii dau Nurofen si scade numai pina la 37, astazi deja e a 3 zi de febra si nici nu vad sa mearga spre bine, azi am dat si analiza la sensibilitate antibiotici din git, rezultatul va fi tocmai peste o saptamina, acum m-am uitat eu in git si am vazut ca cum se incepe traheea este rosu parca e ranita, spuneti-mi va rog ce s-a fac, mai are si tusa si nasul curge dar cind l-a ascultat a spus ca la plamani e bine, ca problema e din git. Mersi mult astept cu nerabdare parerea dvs.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • MIT: Vitamina C previne răceala
  • MIT: Usturoiul previne și vindecă răceala
  • MIT: Dacă ieși afară cu părul ud răcești
  • Răceală sau gripă?
  • Iată care este singurul supliment ce ar putea preveni răceala
  • Alergie sau răceală?
  • Care este singurul supliment de care ai nevoie pentru răceală?
  • Răceală sau gripă? (Ghid simptome)
  • Tusea uscată vs tusea productivă - diferențe, cauze, tratament
  •