Intrerupere Diane 35 si sangerari

27-02-2013
jojioana0
Nu este medic/terapeut
jojioana0
Buna ziua! Am inceput tratamentul cu ac Diane 35 in urma cu 10 luni pentru un chist endometriozic pe ovar. Ultima oara am fost la control si ecografie la inceputul lunii februarie. Chistul meu a scazut in dimensiuni considerabil si deoarece suportam foarte greu aceste ac, in sensul ca imi dadeau dureri de ovare si scurgeri, doctorul m-a sfatuit sa fac o pauza de o luna si apoi sa trec pe Karissa. Momentan ma aflu in luna de pauza. CM s-a terminat pe 19 februarie cum era normal. Durerile imi disparusera, ma simteam foarte bine. Astazi din senin m-am trezit ca sangeram. Nu foarte abundent dar suficient pentru a ma speria. Am avut si ceva crampe usoare ca la cm. Sangerarea continua si acum lafel nu foarte abundent (nu este nevoie sa schimb absorbantul). Spuneti-mi va rog, pot fi doar niste sangerari de intrerupere sau chiar cm dereglat din cauza aceasta?
2 comentarii
0
05-03-2013, ora 10:57
Dr. Clinica Marie Stopes Romania
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti
Dr. Clinica Marie Stopes Romania
Buna ziua,

Este putin cam greu sa ne exprimam o parere in cazul dumneavoastra deoarece nu ati specificat cu exactitate datele concrete legate de ciclul menstrual, respectiv prima si ultima zi de menstruatie, sfarsitul ciclului menstrual coincide cu prima zi a menstruatiei, ciclul menstrual este perioada dintre menstruatii iar sangerarea se numeste menstruatie. Va recomandam sa mergeti la medicul ginecolog care va prescrie tratamentul pentru ca intreruperea acestuia poate avea diferite efecte. In problema pe care o aveti tratamentul se administreaza pe o perioada indelungata atat sub supravegherea medicului cat si ecografic. Exista riscul ca in cazul in care tratamentul nu este corect dirijat este posibil sa aveti efecte adverse, va recomandam consultul la un medic ginecolog sau un medic specialist in contraceptie.

O zi excelenta!
0
09-03-2013, ora 13:01
jojioana0
Nu este medic/terapeut
jojioana0
Buna ziua! Multumesc mult pentru raspuns si imi cer scuze, acum am realizat ca m-am exprimat total gresit. Am vrut sa spun ca menstruatia se terminase pe 19 februarie iar sangerarile acestea mi-au aparut pe data de 27 februarie dar au disparut a doua zi. Urmatoarea menstruatie trebuie sa imi vina saptamana viitoare. O sa astept sa vad ce se intampla si daca mai am probleme o sa iau legatura cu medicul meu.
O zi buna!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.