Intrebare pentru un medic ginecolog

01-06-2011
maria-targoviste
Nu este medic/terapeut
maria-targoviste
Buna seara,
Adresez si eu o intrebare, cu speranta ca-mi va putea raspunde un medic ginecolog.
Cat de mult poate influenta un nodul tiroidian ciclul menstrual si fertilitatea? Va intreb acest lucru pentru ca in luna mai, menstruatia mi-a intarziat cu o saptamana si a durat doar 2 zile (foarte putina cantitativ).
Am mai avut aceasta problema acum cateva luni, inainte sa descopar nodulul tiroidian. Desi luam anticonceptionale in acea perioada, timp de 3 luni am avut ciclu menstrual foarte putin sau deloc. Dupa nenumarate teste de sarcina (nu am luat in calcul foarte serios o posibila sarcina, avand in vedere ca in cei aproape 3 ani de administrare a anticonceptionalelor nu am avut probleme de acest gen) am realizat ca o afectiune a glandei tiroide ar putea cauza aceasta dereglare. Acest lucru mi-a fost confirmat de medicul endocrinolog. Nodulul este destul de mare (exista suspiciunea ca el sa fie canceros) si urmeaza sa fac o punctie tiroidiana pentru inceput.
Am oprit administrarea anticonceptionalelor, dupa aflarea acestui lucru, fiindu-mi teama ca ar putea dauna sau influenta in vreun fel dezvoltarea nodulului.
Luna aceasta, dupa asa-zisul ciclu menstrual (de doar 2 zile) am facut un test de sarcina, dar a iesit negativ. Problema este ca mai simt si o usoara durere si presiune in zona abdominala.
Nu ma deranjeaza ideea unui bebe. Am 25 de ani si poate ar fi cazul (mai ales ca viitorul meu sot isi doreste unul). Singurul lucru la care ma gandesc e ca, cel mai probabil va trebui sa fac operatia de extirpare a glandei tiroide. O sarcina ar amana aceasta operatie, ceea ce ar putea conduce la complicatii.
Pentru moment imi este imposibil sa fac un consult ginecologic si din aceasta cauza sunt foarte stresata.
Sper din suflet ca voi primi un raspuns, , linistitor" cat mai curand.
O seara buna si multa sanatate tuturor.
2 comentarii
0
02-06-2011, ora 09:54
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
Buna ziua,
sper sa fie asa cum iti doresti, da
cel mai bine e sa vb. cu dr.tau endocrinolog.el iti va gasi solutia...cred.

Doamne ajuta!

O zi minunata in continuare.
0
06-07-2011, ora 14:10
ana026
Nu este medic/terapeut
ana026
buna ziua! o intrebare am si va rog insistent daca imi puteti raspunde!:)
Pe data de 17 iunie...am facut dragoste cu partenerul meu :) am folosit prezervativul, dar la un moment dat a ramas in vagin! dupa 5-10 min am reusit sa-l scot! prietenul meu m-a asigurat ca nu a ejaculat, dar cu toate astea am tinut sa iau si postinor! am luat postinorul dupa 9 ore prima pastila, iar cea de-a doua dupa 12 ore de la consumarea actului sexual! dupa 4 zile mi-a venit si ciclcu( foarte inchis) in conditiile in care eu avusesem ciclul ultima data pe 8 iunie!dupa postinor ciclul m-a tinut in jur de 4 -5 zile! acum in schimb am dureri de sani si stari de greata si de burta! ma gandesc intr-una la asta si sunt foarte stresata! intrebarea mea ar fi... pot fi insarcinata? multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul