Intrebare legata de virusul HIV

08-02-2012
mirelaaprilie
Nu este medic/terapeut
mirelaaprilie
Buna ziua, am si eu o intrebare care va suna ciudat, dar sunt un pic speriata. Ideea este urmatoare:

- am citit despre virusul HIV- ca temperaturi joase (scos din corp) - nu il omoara, dar il omoara temperaturi inalte- nu se specifica nicaieri cat de inalte, dar se zice ca chiar peste 37 la incalzirea obiecteleor, pot sa omoare virusul. Nu stiu daca e adevarat. dar grija mea este nebuneasca si este urmatoarea

POT eu sa iau HIV de la epilat? adica de la folositul cerii- si nu ma refer neaparat numai la cea care nu este de unica folosinta si este mereu in fierbere (despre care eu sper ca omoara hiv-ul), dar chiar la cea de unica folosinta, rolele cu care se aplica pe piele de la capatul aparatului sigur nu sunt de unica folosinta. in fine... se poate asa ceva? sa iei de la epilat?

sau pur si simplul filtratul si temperatura la care sta ceara sunt de ajuns pentru a inactiva acest virus?

imi inchipui ca exista riscul ca de la epilat sa iei mai multe boli, dar de aceasta imi fac eu griji momentan.
4 comentarii
0
09-02-2012, ora 11:55
Dr. Adelina Batog
Dermatovenerologie, Iasi
Dr. Adelina Batog
Buna ziua,
HiV nu se ia prin epilat cu ceara.
Numai bine,
0
12-02-2012, ora 22:14
michidoo
Nu este medic/terapeut
michidoo
Atentie insa la virusul HPV, care s-ar putea lua in cazul epilarii inghinale, prin folosirea unor instrumente contaminate sau chiar prin atingerea de cearceaf sau alte lucruri care au intrat in contact cu pielea unei persoane purtatoare de HPV. Este un virus foarte raspandit si de aceea e bine sa fiti atenta mai ales pentru ca unele tulpini pot cauza cancerul de col.
0
12-02-2012, ora 23:45
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Mirela, parerea mea e ca tu ai o anxietate pe care nu o vei stapani fara psihoterapie. Vei avea tot felul de fobii care nu te vor lasa sa te bucuri de ceea ce ai. Si ce e mai trist ca toate temerile astea cu timpul chiar se pot manifesta fizic.
Ai deci grija de tine, nu-ti fie jena sa apelezi la un psihoterapeut. Nu e musai sa te simti in neregula, fiecare avem in viata episoade pe care nu stim, nu avem cum sa le gestionam cat mai in favoarea noastra. Presupun ca esti tanara si chiar meriti sa traiesti o viata fara atatea temeri.
Numai Bine!
0
01-03-2018, ora 15:53
John 55
Nu este medic/terapeut
John 55
Bună ziua.

Am făcut un sex oral neprotejat în noiembrie 2017. În ianuarie am fost și mi am făcut un test hiv rezultatul a fost negativ. După o săptămână l am repetat iar și tot negativ. Momentan ma doare în gat când apăs și tușesc. As putea fi infectat cu HIV ?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.