Intrebare - prescriptie medicamente.

15-04-2013
mynxnie
Nu este medic/terapeut
mynxnie
Buna ziua,
Am o nelamurire in legatura cu prescriptia medicamentelor.
De exemplu, daca sufar de o boala si am nevoie de un medicament, poate sa-mi dea prescriptie orice medic ( medic de familie, medic specialist etc ) sau sunt unele medicamente care pot fi prescrise doar de medicii specialisti ?

De asemenea, este nevoie de analize inainte de a prescrie un medicament sau poate fi prescris pe baza observatiilor vizuale sau orice alt control care nu implica analize de sange/urina etc ?

Multumesc anticipat pentru raspuns
2 comentarii
0
15-04-2013, ora 17:29
Remicade
Nu este medic/terapeut
Remicade
Unele medicamente pot fi prescrise doar de specialist, de ex cele din oncologie, diabet etc. La a doua intrebare exista cazuri in care inainte se cer analize de ex gastrita ptr a se exclude HP, la altele nu e nevoie. Sint prea vagi intrebarile.
0
15-04-2013, ora 20:56
mynxnie
Nu este medic/terapeut
mynxnie
Multumesc pentru raspuns. Am pus intrebarea intr-un mod mai specific, dar intr-o alta sectiune. Am mentinut caracterul general al intrebarii pentu a nu incalca regulile de postare.
Daca doriti sa raspundeti la intrebarea specifica si aveticunostinte, topicul este aici: http://forum.romedic.ro/prod/Intrebare_-_prescriptie_Viagra_Levitra_etc_077878.html
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.