Interventie chirurgicala pe creier

26-12-2015
cata2015
Nu este medic/terapeut
cata2015
Buna ziua,

Tatal meu, in varsta de 69 ani, a fost ivestigat RMN, cu urmatorul rezultat: Proces expansiv intracerebral de fosa posteioara, localizata in lobul cerebelos drept, posterior si caudal, rotund ovalar, de 4, 3/3, 9 cm, bine delimitat in izo hipersemnal T2, izo hiposemnal T1, gadollinofil, cu incarcare neomogena cu discret edem perilezional, cu effect de masa asupra ventriculului IV, care e comprimat, asimetric.
Un alt proces expansiv intracerebral se evidentiaza temporo-parietal drept, de 43/38 mm, in izo hipersemnal T2, izo hiposemnal T1, gadollinofil, cu incarcare periferica, cu edem perilezional, de tip digitiform, cu efect de masa asupra lobului occipital al ventriculului lateral stang, care e usor comprimat.
Pentru ca parea sa fie o metastaza, a facut suplimentar CT torace si abdomen dar nu au fost identificata vreo alta afectiune in alta zona.
Ni s-a comunicat ca si solutie, interventia chirurgicala relativ urgenta.
Am vrea sa stim daca aceasta este cea mai buna solutie si ca nu exista alta varianta de tratare a posibilei tumori cerebrale mai ales ca starea tatalui meu este in general buna (usoara afazie si mici probleme de echilibru).
Va multumesc.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul