Intertrigo fesier

05-08-2011
allesia
Nu este medic/terapeut
allesia
Am fost diagnosticată cu intertrigo fesier si medicul dermatolog mi-a recomandat protopic si pimafucin. M-am dat o singura dată cu protopic după care am citit prospectul si m-am speriat de ce am citit acolo si nu m-am mai dat. Pot să mă dau doar cu cremă pimafucin. Credeţi că imi trece? Am inţeles ca este din cauza ciuperci Candida care se dezvoltă din cauza umidităţii (transpiraţie excesivă).La secreţia vaginală nu a ieşit prezentă această ciupercă. Am citit pe internet că nu trebuie să mă spăl cu apă deoarece - apa este propice pentru dezvoltarea acestei ciuperci. Vă rog să mă ajutaţi să scap de această neplacere.(prurit).Mulţumesc mult
2 comentarii
0
05-08-2011, ora 12:18
Dr. Adelina Batog
Dermatovenerologie, Iasi
Dr. Adelina Batog
Buna ziua,
Daca este vorba de intertrigo candidozic atunci pimafucinul ar trebui sa fie suficient. Consider ca spalatul cu apa si sapun este benefic.
Numai bine,
0
05-08-2011, ora 12:42
allesia
Nu este medic/terapeut
allesia
Multumesc. Da - cred că este intertrigo candidozic deoarece am facut o analiză micologica (a răzuit cu lama acolo uitîndu-se după aceea la microscop) si mi-a zis ca este din cauza aceste ciuperci Candida.Multumesc inca odata.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.