Interpretare test papanicolau

28-04-2008
Daniela.
Nu este medic/terapeut
Daniela.
Buna ziua, am resultatele in urma unui test papanicolau si sunt urmatoarele:
Citodiagnosc Babes Papanicolau Clasa III LSIL-dupa ce am facut ce am repatat de 3 ori tratamentul cu Cervucid. Inainte de tratament am obtinut acelasi rezultat.
In urma unei corposcopii mi s-a sugerat sa ma operez.
V-as ruga sa interpretati rezultatul analizei si sa imi spuneti daca sunt la etapa la care necesit operatie sau inca mai pot urma un tratament.
Va multumesc pentru timpul acordat.
3 comentarii
0
29-04-2008, ora 00:00
Dr. Stela Tirneci
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti, sector 1
Dr. Stela Tirneci
Este indicat sa faceti operatia care se numeste LLETZ(ERAD) pentru ca proba recoltata se da la analiza catre anatomo-patologie si se va da un diagnostic complet asupra leziunii pe care o aveti, in acelasi timp scapand si de acea leziune.
Toate cele bune.
0
14-12-2009, ora 12:32
Aurelia88
Nu este medic/terapeut
Aurelia88
Buna ziua!Am si eu o rugaminte la dumneavoastra, sa ma ajutati cu cateva raspunsuri.In urma cu 3 saptamani am fost la un control ginecologic de rutina, pt. prima data.Mentionez ca am 21 de ani.La examenul cu valvele dna doctor mi-a spus ca am o rana pe col.Am solicitat examenul papanicolau si cel citologic.Am primit urmatorul rezultat:LEUCOREE, SATISFACATOR PENTRU EVALUARE, CELULE ENDOCERVICALE-PREZENTE, NEGATIV PENTRU O LEZIUNE INTRAEPITELIALA SAU MALIGNA, ORGANISME:CANDIDA, MODIFICARI CELULARE REACTIVE ASOCIATE CU INFLAMATIA.Recomandari:de urmarit evolutia citologic dupa tratament.Diagnostic citopatologic:Frotiu inflamator cu modificari reactive importante si aflux fromilocetar abundent ce contine numeroase micelii de candida.Iar la examenul de secretie vaginala:epitelii relativ frecvente si bacili gram pozitiv, frecventi forme medii, Alte observatii:Detritus celular amorf relativ frecvente celule superficiale etalate;numeroase polimorfonucleare integre si degradate, relatic frecvente levuri:spori si filamente.Iar dna doctor mi-a pus diagnosticul de colpita mixtra, tratament spalaturi cu tantum rosa, macmiror ovule, flucoric si lomexin ovule.Ma nelinisteste gandul de a avea o rana pe col.Va rog sa-mi spuneti daca aceasta rana rezulta si din testul papanicolau?Sau mai exact termenul de colpita inseamna rana pe col?Va multumesc din suflet, si astept raspunsul dumneavoastra.
0
08-04-2011, ora 16:46
elizagr
Nu este medic/terapeut
elizagr
Buna ziua.
Daca se poate va rog mult sa se uite cineva pe rezultatele testului Papanicolau pe care l-am facut si sa-mi spuna daca e in regula sau e anormal.
-celule pavimentoase superficiale, intermediare si parabazale in placarde mariAcidofilie falsa, carioliza, cariopicnoza, macrocarie dar fara hipercromazie.Discreta autoliza celulara, rare diskeratocite.
-celule epiteliale endocervicale izolate si in grupuri mari(aspect normal)
-celule de metaplazie in rare placarde mici
-F.numeroase polimorfonucleare
-Flora bacteriana coco-bacilara
-rare pseudomicelii de Candida
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Testul Papanicolau
  • Am făcut testul Papanicolau. Ce înseamnă rezultatul?
  • Testul Babeș Papanicolau ar putea ajuta la depistarea mai multor tipuri de cancere ginecologice
  • Cum se depistează cancerul de col uterin?
  • Rezultat Papanicolau anormal - ce urmează?
  • Ce înseamnă celule endocervicale prezente (explicații)
  •