Interpretare examen secretie vaginala!

20-09-2007
oana86
Nu este medic/terapeut
oana86
buna ziua.. as vrea sa aflu va rog dak urmatoarele analize reprezinta o secretie vaginala sanatoasa sau una care necesita tratament.
Rara Flora Lactobacilara, Rara Flora Bacteriana Nespecifica: cocbacili gram +; rare PMN, relativ frecvente celule epiteliale.

Si inca o problema. De cand am inceput viata sexuala, mi'a aparut o infectie urinara E.coli care tot apare si dispare, usturimea de obicei fiind vaga. Am si tratat'o de 2 ori pe baza antibiogramei cu Ciprinol si Augmentin, dar a revenit. La aflarea simptomelor, a tratamentului aplicat si a faptului ca am sangerat o data, acum un an, un doctor mi'a spus ca este posibil sa elimin pietris si mi'a indicat rowatinex. In urma rowatinexului, pot spune ca este o usoara ameliorare, in sensu ca usturimea e si mai rara/vaga. De asemenea in urma hidratarii.. Ce nu inteleg eu este: de ce in perioada menstruatiei nu mai am simptome, iar dupa, revin? Poate avea vreo legatura cu secretia de mai sus?

Va multumesc
2 comentarii
0
08-10-2007, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Aspectul lamei dvs. nu indica o infectie vaginala, lactobacilii sunt frecvent prezenti la nivelul mucoasei vaginale. Infectia urinara recidivanta se poate datora unei tulpini de E. coli rezistenta la antibiotice. In primul rand reluati urocultura cu antibiograma, si dupa ce infectia dispare (atentie, asociati antibioticul cu Stamicin sau Biotics pentru a nu apare o candidoza de la curele repetate de antibiotic), puteti vace tratament cu Urovaxom, care e un fel de vacin oral sub forma de pastile ce creste imunitatea la infectiile de tract urinar. Se ia cate 1 cp pe zi, timp de doua luni. Bineinteles, o buna hidratare (2-3 l pe zi - eventual ceai de codite de cirese care e diuretic) scade numarul de recidive.
0
11-04-2008, ora 00:00
egeo
Nu este medic/terapeut
egeo
buna ziua,
la testul Papanicolau pe care l-am facut acum o luna toate au iesit perfect normale cu o exceptie: trichomonas, am urmat un tratament impreuna cu partenerul.acum mi-am repetat examenul secretiei vaginale si as dori sa stiu daca rezultatele arata ca mai am sau nu trichomonas.
Rez analizeieste urmatoarea:
rare celule epiteliale
moderata flora microbiana alcatuita din bacili gram negativ(flora gr.II)
moderat filamente miceliene
frecvente leucocite
Va multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Secreție vaginală infectată - gravitate în funcție de agentul patogen
  • Secreții / scurgeri genitale la femei - cauze, diagnostic, tratament
  •