Interpretare biopsie

14-08-2008
bolocan corina
Nu este medic/terapeut
bolocan corina
Buna ziua
Ma numesc Corina si sunt din Tulcea.Ieri am primit biopsia tatalui meu si va rog sa spuneti parerea dumneavoastra pentru ca noi nu am avut parte de explicatii de la doctorii din Tulcea de la oncologie.Rezultatul biopsiei este urmatorul:"Fragment tumoral cu aspect histologic de adenocarcinom moderat diferentiat si adiacent, doua fragmente mici de mucoasa colonica cu edem, glande secretante si inflamatie cronica difuza in lamina proprie".Diagnosticul tatalui meu este de 'tumora rectala superioara" si biopsia i s-a recoltat pe data de 01 august 2008.I s-a recomandat radioterapie si dupa aceea operatia posibil laparoscopica.Consultatiile, colonoscopia si biopsia au fost facute in Bucuresti.
Va multumesc
1 comentarii
0
16-08-2008, ora 00:00
Dr. Radu Botezatu
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti
Dr. Radu Botezatu
Stimata doamna Bolocan Corina,

Parerea mea este sa nu luati in seama in momentul de fata nici un tratament alternativ, si sa ii acordati sansa tatalui dvs la vindecare.
Pentru aceasta se face radioterapie, apoi operatie cu extirparea zonei afectate. Acest lucru nu trebuie lasat in voia sortii pentru ca in timp se agraveaza si invadeaza vecinatatile, moment in care devine inoperabil.

Multa sanatate
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici