Interpretare analize VDRL TPHA

04-10-2011
mereusanatos
Nu este medic/terapeut
mereusanatos
Va rog daca puteti sa-mi spuneti ce inseamna TPHA pozitiv, VRDL pozitiv, dilutie 1/1. Multumesc!
3 comentarii
0
04-10-2011, ora 19:33
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Stimate/Stimată drule/dledră/dnă Mereusanatos, analizele dv. denotă o posibilă infecţie luetică. Sunteţi suspect/ă de sifilis, iar serologia pare a confirma infecţia. Ar fi indicat să consultaţi un medic internist, pentru a beneficia de o examinare. Dacă se va confirma diagnosticul de sifilis, veţi primi un tratament adecvat (antibioterapie, de regulă, eventual, dacă medicul va dori să recurgă la o alternativă, coloidoterapie (apă cu argint coloidal 20 ppm DrJuice, de pildă)).
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Toate cele bune, cu iubire creştină şi respect,
Mr. Nick
0
06-10-2011, ora 16:49
mereusanatos
Nu este medic/terapeut
mereusanatos
Multumesc pentru raspuns, trebuia insa sa dau mai multe detalii: am fost diagnosticata cu sifilis secundar acum 3 ani. Am urmat tratamnt cu moldamin si doxiciclina, in urma caruia mi-a iesit VDRL negativ, TPHA pozitiv. Medicul mi-a zis ca sunt vindecata, dar ca acel TPHA pozitiv imi va ramane asa toata viata, aratand ca am trecut prin boala. Mi-am repetat analizele acum, adica la un an de cand VDRL mi-a iesit negativ si mi-a rezultat TPHA pozitiv, VDRL pozitiv dilutie 1/1. Am fost la medic si medicul mi-a spus ca nu este nicio problema, sunt vindecata, rezultatul arata decat o sechele serologica si ca nu mai am boala. Dar eu nu inteleg de ce prima data VDRL a fost negativ, a cum din nou pozitiv dar mi se spune ca sunt sanatos.
Va rog sa ma lamuriti, sunt foarte foarte speriata, nu stiu ce sa mai cred,
Multumesc!
0
10-10-2011, ora 07:04
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Stimată dră/dnă Mereusanatos, okay, am înţeles.
Trebuie să ştiţi că:
VDRL (Venereal Disease Research Laboratory) este un test care cuantifică anticorpii produşi de Treponema pallidum, agentul patogen care produce sifilisul. Acest test nu este întotdeauna relevant, nici atât exact, pentru că organismul nu produce mereu anticorpii care demonstrează activitatea Treponemei (ca răspuns la activitatea ei). Testul este concludent în faza secundară şi latentă, dar în cea primară şi terţiară, poate să fie fals negativ.
TPHA (Treponema Pallidum Haemagglutination Assay) este un test serologic specializat, un test de hemaglutinare a Treponemei, care evidenţiază prezenţa infecţiei luetice, a sifilisului.
Acestea fiind spuse, trebuie să mai ştiţi şi că, la unele persoane, sifilisul poate să producă aşa numita sechelă serologică, aşa cum vi s-a şi spus, adică, deşi tratată cu succes, rezultatele analizelor medicale specifice pot pune în evidenţă afecţiunea ca fiind netratată, adică activă.
Dacă medicul v-a spus că sunteţi vindecată, sunteţi vindecată.
Pentru liniştea dv., însă, mai ales că există riscul ca medicul respectiv să nu-şi fi dat interesul sau să nu fie competent, consultaţi un alt medic şi cereţi-i opinia, pe baza examinării optice, a istoricului administrăii medicaţiei antiinfecţioase şi a rezultatelor analizelor medicale (consultaţi un medic internist sau unul dermato-venerolog).
Numai bine,
Mr. Nick
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.