Interpertare examen histopatologic_colon

28-02-2015
Trifa
Nu este medic/terapeut
Trifa
Buna ziua,
doresc si eu o lamurire vizavi de starea de sanatate a cumnatului meu care a fost operat in luna noiembrie 2014 cu diagnosticul la externare: Ocluzie intestinala mecano-infalmatorie, apendicita cronica sangeroasa. Noduli carcinomatosi ileon terminal.
Examenul histopatologic;
Bloc consult nr. reprezentat de sectiuni de la nivelul apendicelui care prezinta un infiltrat tumoral de tipul adenocarcinomului tubular moderat diferentiat (G2) dispus in mici insule si emboli tumorali limfatici dispre seroasa pana la nivelul submucoasei.
Celulelle tumorale au urmatorul imunoprofil:CK20 focal salb pozitiv, CK7 negativ, CD53 focal pozitiv, CDX2 pozitiv, cromograninafocal slab pozitiv, sinapatofizna negativ si pot corespunde unui adenocarcinom cu origine colorectala.
Pana acum cumnatul meu a facut tratament chimioterapic, 4 sedinte si probabil (spun medicii)se pune problema unei noi interventii chirurgicale dupa o noua examinare CT.
Diagnosticul de externare a medicului oncolog unde a facut chimioterapie este: Adenocarcinom moderat diferentiat de cec cu compresie pe apendice ( apendice gangrenos cu abces localizat) si aderenta pe colonul sigmoid operat incomplet apendicectomie+liza aderentelor si derivatie intestinala ileo-transversa cu anastomoza L-L. In curs de chimioterapie.
Mentionez faptul ca a suportat sedintele de chimioterapie fara nici un efect secundar, are pofta de mancare ca si inainte de boala, chiar a pus in greutate cateva kilograme. Proble biologice de fiecare data au iesit in parametrii normali.
As vrea sa stiu cat de grava e starea lui si daca mai e necesara o interventie chirurgicala?
Multumesc pentru raspuns
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici