Insuficienta respiratorie cronica latenta

22-01-2010
palade79
Nu este medic/terapeut
palade79
As dori sa stiu daca am sanse sa port o sarcina in cazul in care eu am insuficienta respiratorie cronica latenta, in urma unei operatii de stern infundat cand aveam 13 ani, ( acum am 30). La spirometrie eu respir cu capacitatea de doar 28 %, dar sunt un om normal, am serviciu, sot, singura mare pb fiind aceasta problema mecanica a plamanilor, inima nu are pb, am fost la cei mai buni specialisti, dar ramane marea interabre daca se poate duce o sarcina pana la capat cu aceasta respiratie a mea. Nu am voie sa racesc, mereu ma protejez de frig, iar cand racesc iar antibiotice sa nu fac la plamani ceva.

Eu scriu aici sperand sa imi raspunda un doctor care sa imi spuna daca a mai avut vreun caz asemanator, si ce sanse am sa am o sarcina relativ normala, cu repaos la pat tot timpul. Precizez ca imi doresc f mult un copil, desi mis e spune de catre doctori, nu ginecologi, ca sa ma multumesc ca sunt atat de bine si ca traiesc, ca s-a invatat corpul sa respire cu putin. Deasemenea, o dna Dr specialist de la marius Nasta ma asigura ca se poate, cu rezervele de rogoare, atata timp cat mentin starea stabila, pe care o am de la 13 ani, adica sa am grija sa nu racesc, sa fac gimnastica, etc. Ce ziceti????
Niciun dr nu isi va asuma raspunderea in cazul meu, sunt sigura, pt ca ele e foarte frica, si nu au mai avut un caz ca al meu, majoritatea. Eu trebuie sa gaesc cei mai buni doctori, care stiu despre ce e vorba la mine si nu se mai mira ca traiesc, ba mai mult, visez sa am un copil. Nu stiu daca am sanse in sistemul medical din Romania, macar sa am ceva repere, unde sa ma duc, la cine, , , , , , ,

Astept pareri, va rog
4 comentarii
0
23-01-2010, ora 17:17
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Cam mica CPT, cca 1/3 din cea normala. Pe parcursul anilor nu ai facut gimnastica respiratorie de imbunatatire a functiei pulmonare ? eu am avut bolnave cu insuficienta respiratorie cronica care au dus sarcina pana la termen dar nu aveau chiar acest procent de deficit respirator.De obicei se spune ca insuficienta respiratorie cronica se agraveaza in sarcina, fiind afectate atat functia respiratorie cat si schimburile de gaze.Marirea uterului modifica forma abdomenului, schimba pozitia diafragmului [ muschiul ce separa toracele de abdomen ] ridicandu-l spre plamani [ se ridica cu cca 4cm ] iar pe latime cutia toracica, la baze, se lateste.dar sa stii ca, chiar daca diafragmul se ridica amenintand sa "preseze "pe plamani, amplitudinea miscarilor acestui muschi ramane aceeasi ca inainte de a fi gravida.Iar relaxarea coastelor laterale, orizontalizarea coastelor inferioare, este o metoda adaptativa, transformand un pic tipul de respiratie.Cu toate ca ventilatia pulmonara creste in sarcina, capacitatea vitala creste doar putin, pana in 10% fata de femeia negravida.Doar ca hiperventilatia pulmonara va creste odata cu frecventa respiratorie.Totusi, datorita acestei hiperventilatii si a alcalozei respiratorii, in sarcina, pH-ul ramane acelasi prin interventie renala ce mareste excretia de bicarbonat.De ce iti umplu capul cu aceste amanunte ? vreau sa-ti spun ca organismul uman este miraculos, are rezolvare si rezerve ascunse pentru orice situatie, doar in imprejurari grave cedeaza.Si eu te sfatuiesc sa-ti faci analizele complete, in special gazele sanguine si medicul pneumolog trebuie sa stabileasca clar daca exista sau nu hipertensiune pulmonara [ mortalitatea materna in HTP este ridicata in sarcina, cca. 90% ] si sa incerci sa faci un bebelus. Important este sa-l porti pana in luna a VII-a, apoi e ca si nascut.Nu ai ce pierde, eventual sarcina.Daca ajungi in situatia sa-ti ameninte viata poti face oricand intrerupere a cursului sarcinii.Dar cu atentie, asta insemnand ca nu mai e loc deloc de efort in timpul sarcinii si ca te vei feri de raceli, poate ca vei reusi.Numai bine!
0
25-01-2010, ora 14:06
palade79
Nu este medic/terapeut
palade79
va multumesc din suflet pt raspuns si detalii, e prima parere a unui specialist in privinta modificarilor aparute in cazul meu, la o sarcina
mentionez ca am facut si 3 ecografiii la inima si nu am hipertensiune pulmonara, acest lucru fiind spus la o a treia ecografie, de catre profesor Dr Bruchner de la Coltea, in 2009.

Am o singura intrebare: cum se afla daca copilul are pb cu oxigenarea, in timpul sarcinii, nu vreau sa se nasca cu handicap.????

Va rog sa tinem legatura, eu sunt luptatoare, si daca mai va intreb cate ceva, va rog sa nu ma lasati. De ce nu, as aputea fi prima care naste un copil sanatos in ciuda tuturor pb mele, si a medicinei din Romania, pt care eu sunt si azi un caz aparte.din pacate
0
26-01-2010, ora 18:13
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Tu cu stren infundat sa inteleg ca te-ai nascut...este congenital. Daca este asa, mai prezinti si alte modificari, malformatii ale scheletului osos sau ale altor organe ? Ar trebui ca si tu si sotul tau sa va prezentati pentru o consiliere genetica, la un cabinet de acest profil. Hotararea de a avea o sarcina trebuie comunicata si d-lui profesor, cu rugamintea de a-ti recomanda d-sa un ginecolog pentru cazul tau.Supravegherea continua si regulata, cat si cooperarea optima ginecolog-internist [ de asta e bine ca ginecologul sa-l recomande internistul care te cunoaste, asa vor comunica mult mai facil ], monitorizarea permanenta a dezvoltarii micutului, evaluarea gazelor sanguine, probele respiratorii, vor asigura o apreciere cat mai exacta a riscului matern si fetal odata cu evolutia sarcinii. Mie poti sa-mi scrii oricand, dar trebuie sa ai incredere mare si sa faci asa cum spun medici care te vor urmari direct.
0
31-01-2010, ora 19:21
palade79
Nu este medic/terapeut
palade79
voiam sa va multumesc inca o data ca ma ajutati cu sfaturi foarte pretioase pt mine. Ca sa va detaliez mai mult, eu m-am nascut normala, am avut sternul infundat de la 2 ani si pana ce m-am operat, la 13 ani, s-a dancit din ce in ce mai mult. De fapt, mi-am dat drumul la crestere abia dupa 16-17 ani, fata de alti copii, cu o mare intarziere.
Imi puteti recomanda pe cineva, cu experienta asemanatoare ca a dvs, in Bucuresti sau Ploiesti, un medic ginecolog??? Eu sunt constienta ca imi trebuie specialisti foarte buni, care sa ma ajute sa trec cu bine peste ce probleme vor aparea.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: