Insomnii - Tulburare schizoafectiva

11-04-2008
omega-l
Nu este medic/terapeut
omega-l
Buna!

Am 34 ani, sunt din judetul Harghita, de profesie informatician. Am gasit acest forum ieri dupa masa si abia asteptam sa continuu azi, dupa intoarcere din munca.
Am diagnosticul de tulburare schizo-afectiva depresiva de acum 9 ani, si tratament cu Zyprexa tot din aceea vreme - dupa o lunga perioada de tratamente cu alte medicamente.
Imi face placere sa vad aceste topicuri, faptul ca oamenii se ajuta unii pe altii. Cat se poate. Cum se zice: "Ajuta-te si Dumnezeu te va ajuta", experientele imi spun ca ajutorul sufletesc, miscarea (aer liber, munca fizica - in anumita masura) si medicamentele impreuna pot vindece sau ameliora aceste boli.
Pot sa zic ca si boala mea numai Dumnezeu stie cum se poate categoriza in viata de zi-cu-zi. Si pot spune ca Dumnezeu m-a ajutat in vindecarea in masura in care pot sa spun aceasta, si intelegerea parintilor -din starea in care m-am aflat acum 9 ani. Cateodata ma gandesc, de ce am ajuns in situatia aceasta. Probabil sunt motive daca caut - chiar multe. Se poate ca e si ceva genetic. Trecutul are meniul sa ne invete din greselile facute, dar consider ca important este prezentul si viitorul, la care are rost sa ne gandim mai mult.
Cauza din care am deschis acest topic este aceea, ca de 9 ani primesc tratamentul cu Zyprexa, Maprotilina (forma Maprolu) Nitrazepam si Tranxene in situatia in care nici cu primele trei nu reusesc sa adorm. Acum de aprox. un an firma producatoare Maprolu s-a desfiintat, cum am fost informat in farmacii. La momentul respectiv, maprolu mi s-a schimbat la Ludiomil, zicandu-mi ca are acelas component de baza - clorhidratul de maprotilina. Medicul psihiatru la care apartin zice ca faptul ca simt diferenta (in starea psihica si calitatea somnului) este psihica - psihotica. Intr-adevar am un psihic foarte sensibil. Dar am primit prin Caritas din Germania un alt tip de Maprotilin (Neuraxfarm) (pacat de cantitatea mica) si in perioada in care am administrat aceasta si Maprolu - privind inapoi pe aceea perioada - ma simteam mult mai bine. La administrarea cu Maprolu dimineata ma trezeam odihnit, pregatit pentru sarcini, contrar perioadelor cu Ludiomil (nu pentru reclama sau antireclama) - ca au mai fost perioade, cand n-am gasit Maprotilina.
Nu vreau sa mai trag subiectul. Am un baiat de 3 ani dragut de mai mult nici sa-mi inchipui nu pot, si o sotie pe care o iubesc foarte mult si care ma sustine. Starea mea insa nu se imbunatateste, somnul nu-mi este corespunzator. Ma gandesc ca ar trebui sa duc o viata diferita. As putea inchipui intr-o casa unde sa-mi mentin slujba actuala, cu mai multa miscare. Daca s-ar putea material, dar...
Deschid aceasta intrebare - poate cineva are vreo idee, de unde asi putea face rost de Maprolu sau Maprotilina, vad si pe acest site, dar nu se mai gaseste. Ori vine solutia de o noua internare si tratament (pe langa Zyprexa) de care imi este frica dupa perioada de dinainte de Zyprexa.
Multumesc !
2 comentarii
0
12-04-2008, ora 00:00
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
Draga Omega-I, eu cred ca psihiatrul are dreptate, sugestia lucreaza in cazul tau. Iei destule medicameste care cred eu ca te ajuta.
Si eu am luat o data maprolil, avea 16 ani, dar mie nu mi-a facut chiar bine.
Dar este pe incercate, fiecaruia ii p[rieste altceva.
Si eu iau Zypreza, dar am ajuns sa iau infim, adica 2, 5 mg, asta ca sa pot sa dorm. Dar cand imi e rau cresc doza la 5 mg si mai iau rudotel si carbamazepin. dar nu continuu, ci cateva zile pana imi revin. Fiecare om isi gaseste echilibrul lui si tratamentul care i se potriveste, bineinteles cu ajutorul medicului.
Este bine ca ai o sotie buna si un baietel, bucura-te de ei.
Eu sunt constienta ca suferi uneori, dar incearca sa mergi inainte cu speranta. si eu incerc asta.
Dumnezeu sa te aiba in paza, iti doresc multa pace sufleteasca!
0
05-03-2010, ora 14:16
ciontu rodica
Nu este medic/terapeut
ciontu rodica
Nu vreu sa par insensibila la durereasi necazul acestor oameni care sufera de tulburare psihica afectiva.inevitabilul s-a produs.Dupa ce sora mea a ramas vaduva, suna urat la 31 ani, dar e adevarat, nu stiu cum as putea sa o ajut in problema ei.Acum cateva zile ea a dat peste acest forum, am gasit-o plangand in fata calculatorului cand a depistat ca mai sunt si alti oameni bolnavi de aceeasi boala ca a sotului ei.Au fost casatoriti 10 ani, iar boala a fost diagnosticata in luna iunie2009.De atunci si panape 16 ianuarie cand s-a intamplat tragicul eveniment sora mea nu mai are liniste.Pe langa faptul ca a ramas cu toate datoriile la banci, fara munca, fara sot in primul rand, socrii vor sa o dea afara din casa.Initial nu-mi doresc sa stiu din ce cauza apare aceasta boala, pentru ca socrii o acuza pe sora mea ca ea e drept raspunzatoare de moartea fiului lor.Desii ea a fost alaturi de el nestiind mai mult despre aceasta boala mai mult decat i-au spus medicii unde a fost luat in evidenta
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Insomnia
  • Insomnia severă ar putea fi cauzată de slăbirea conexiunilor cerebrale
  • Culcatul la ore târzii a fost asociat cu alimentația nesănătoasă și sedentarismul
  • Thim - dispozitivul care te ajută să dormi mai bine, monitorizându-ți somnul
  • Insomnia crește riscul de astm la adulți
  • Calitatea redusă a somnului la copii, asociată cu insomnia mamei
  •