Insomnie groaznica, debilitanta!

20-12-2014
45678995
Nu este medic/terapeut
45678995
O sa incerc sa fiu foarte succinta: In ultimele 10 zile am dormit doar 4 nopti :((( Totul a inceput cu putine ore de somn marti spre miercuri, sapt trecuta (9/10 dec). Mi-a fost rau la munca de la oboseala, am venit acasa, miercuri spre joi noapte alba, am fost la medicul de familie, mi-a facut analize, calciu, magneziu, tiroida, HLG, totul perfect, mi-a dat Sedivitex, am luat, am reusit sa dorm 2 nopti foarte bine, pe urma a inceput cosmarul:

Sambata spre duminica nu am dormit deloc, am reusit de la 7 la 11 dimineata sa dorm. Pe urma au urmat alte 48 de ore de insomnie (D-L, L-M), cu voma groaznica pe fond de oboseala, ameteli, stare de lesin, tremur de frig, palpitatii...marti noapte am ajuns la urgente, analize, ecografii, totul ok, consult psihiatric. Mi s-a prescris Xanax de 0.25 doar la nevoie (e posibil sa fiu insarcinata, voi afla in cateva zile). Marti spre miercuri am reusit sa dorm singura 8 ore, eram epuizata si miercuri am fost cat de cat ok. Apoi a inceput iar cosmarul: miercuri spre joi noapte alba complet, joi stari groaznice de lesin, tremura carnea pe mine, palpitatii etc. N-am mai rezistat si joi noaptea am luat jumatate de Xanax de 0.25 si am reusit sa dorm 7 ore (cu mici intreruperi). Vineri iar eram ok, vineri spre sambata...am reusit sa adorm o ora (de la 11 la 12), apoi am incercat 8 (opt) ore sa adorm, am si impartit cealalta jumatate de Xanax de 0.25 in 2 am luat la intervale de cateva ore, dar degeaba, n-a avut efect...
Nu stiu motivul insomniei, a aparut intr-o perioada fara niciun stres la munca sau acasa, sunt o persoana echilibrata, n-am atacuri de panica, dar raul fizic produs de insomnie imi da anxietate, cu cat incerc mai mult sa adorm, cu atat nu reusesc. Deja imi e groaza ca vine seara...O sa aflu in cateva zile daca sunt insarcinata, NU vreau sa mai iau Xanax, e periculos si pt o eventuala sarcina, si creeaza dependenta, dar efectiv sunt terorizata de lipsa de somn. In viata mea am avut cumpene si probleme mari si niciodata, niciodata, nu am avut insomnie si nici perioade de depresie din care sa nu mai pot iesi...
Am incercat salata cu ceapa, ceai de tei, de sunatoate, sedivitax, lapte cald cu miere, sa fac mai multa miscare, tehnici de relaxare, muzica...azi-noapte imi tremura carnea pe mine de epuizare si nu am reusit sa adorm.
Va rog DIN SUFLET, dati-mi o speranta, o cale sa pot iesi din cercul asta vicios, vreau un copil, vreau sa muncesc...am o familie frumoasa, un job ok (sedentar, dar fara stres), nu am vicii, am avut intotdeauna o viata ordonata. O sa ajung iar si la medic, dar peste 2 sapt de-abia...
11 comentarii
0
20-12-2014, ora 21:07
Claudia123456
Nu este medic/terapeut
Claudia123456
Ma confrunt cu aceste probleme de vreo doi ani dupa ce am avut niste probleme de sanatate, dar in timp am invatat sa le gestionez. Daca nu adormiti in 30 min dupa ce v-ati bagat la somn, va ridicati si faceti ceva plictisitor, cititi o carte plictisitoare, faceti un lucru care nu va place, de exemplu mie nu-mi place sa calc, cand nu pot dormi iau o batista si o calc pana ma plictisesc.Iesiti in fiecare zi la plimbare la aer curat. Eu am incercat cam tot ce e naturis pe piatza, de la cele mai ieftine pana la cele scumpe, mai ok a fost de la bien dormir cu melatonin, dar trebuie sa iei 3-4 pastile odata, seara cu 30 min inainte sa ma bag la somn, incercati prima data 2 apoi 3 sau 4, tinctura de valeriana si bio melatonin, dar trebuie sa aveti rabdare, nu isi fac efectul din prima seara. Nu beti cafea, cola, aveti grija la regimul alimentar, eu am inceput sa mananc echilibrat si astam-a ajutat.Sa stii ca am mers la psihiatru si am luat tratament dar nu mi se pare ca treateaza cauza, chiar daca dormeam aveam numai cosmaruri si un somn agitat, a doua zi tot obosita eram, nu mai spun ca dau dependenta mult mai repede decat scrie in prospect sau iti spune doctorul. Ganditi-va daca ati luat vreun medicament in ultima vreme, poate chiar vitamine sau suplimente, cititi prospectele, chiar vitaminele in exces pot da insomnii. Analize fier, calciu, magneziu, vitamina b12. La mine intotdeauna insomnia e legata de o lipsa acuta de minerale sau fier.Sanatate.
0
27-12-2014, ora 00:16
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Mergi inapoi la medic, se pare ca acel xanax nu este suficient ! E un inceput de anxieta te si trebuie tratat cum trebuie cat mai timpuriu altfel se intinde in timp si se agraveaza ! Mai trebuie macar un antidepresiv langa anxilolitic !

Un banc pe tema isomniei si a..uitarii :

Intr-o noapte, la spital, o asistenta blonda il scoala pe pacientul care dormea un somn adanc si ii spune:
-Treziti-va, am uitat sa va dau somniferul!
0
30-03-2015, ora 21:33
cristina maria dima
Nu este medic/terapeut
cristina maria dima
Cristina!


Şi eu am aceeaşi problema de 1 an cu insomnia! Eu din păcate, pana acum 1 an, am fost bolnava 6 ani jumate de atacuri de panica, anxietate şi depresive dar de 1 an am rămas cu insomnie şi iau lexotan şi santal, din păcate! Dar am consultat psihiatrul şi le voi diminua fi treptat pana le scot total! Numai recomand sa iei ce iau eu ca se scăpa greu de ele dar.mergi la un psihiatru!
cristina
0
31-03-2015, ora 11:22
45678995
Nu este medic/terapeut
45678995
Ma tem ca iau un tratament asemanator. Cum se manifesta la tine insomnia? As vrea sa inlocuiesc stilnoxul cu altceva si nu merge nimic din AD-uri.
0
31-03-2015, ora 15:55
cristina maria dima
Nu este medic/terapeut
cristina maria dima
Eu dacă iau santal şi lexotan, dorm excelent dar am spus ca vreau sa scap de ele!
0
03-05-2015, ora 20:16
elena55555
Nu este medic/terapeut
elena55555
Duceti-va la psihiatru.au fara seroquel nu am dormit.
0
18-05-2015, ora 20:09
costea93
Nu este medic/terapeut
costea93
Ia un complex antistres si antiinsomnie din plante naturale, nu iti creaza dependenta si nu au nici un efect advers asupra sanatatii:

https://visionmarket.ro/program-antistres-anti-insomnie.php
0
19-05-2015, ora 21:21
eu_fabian
Nu este medic/terapeut
eu_fabian
psihiatru!! eu iau tratamentul si pot sa dorm acum...
0
03-06-2015, ora 21:37
cristinna cojocaru
Identitate neconfirmată
cristinna cojocaru
Buna seara,
din experienta de pana acum, va pot spune ca aceste stari, insomnia nu apar neaparat de la evenimente negative majore din viata. Si cu atat mai inexplicabila devine prezenta lor. Faptul ca nu le gasiti sensul este posibil sa va aduca intr-un cerc vicios in care starile sa se alimenteze singure. Poate veti vrea sa va ganditi sa discutati cu un psihoterapeut sistemic.
Alegeri inspirate!
0
04-06-2015, ora 11:41
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Este bine ca nu doriti sa continuati pe termen lung cu lexotanul (bromazepam) Benzodiazepinele utilizate pentru insomnie...majoritatea medicamente terminate in (am)...diazepam, bromazepam, clonazepam, nitrazepam, temazepam, alprazolam (Xanax) si lorazepam (Anxiar) sunt asociate cu dependenta daca sunt luate pe termen lung.

sesiunile de psihoterapie pot sa va fie de folos si la fel si cele cateva sfaturi de mai jos

1.Daca simtiti ca va ia somnul dupa masa de pranz, sunati un prieten, iesiti la aer, beti un pahar de apa cu gheata.
2.Diminuati cantitatea de cafea, ciocolata, cola iar daca fumati (si nu reusiti sa renuntati) fumati ultima tigara cu 4 ore inainte de ora pe care o stabiliti pentru culcare seara (si bineinteles, nu fumati noaptea)
3.Exercitiile fizice stimuleaza somnul in timpul noptii daca sunt facute cu cel putin 4 ore inainte de ora de culcare. Faceti cateva exercitii de inspir profund cu fereastra deschisa. Inspirati adanc pe parcursul a 2 secunde, mentine respiratia cateva secunde, dupa care eliminat lent aerul pe parcursul a 4 secunde. Repetati de 10 ori.
4.Luati o cina usoara si orice gustare cu cel putin o ora inainte de culcare. Alcoolul nu e indicat seara. Laptele cald sau ceaiul de musetel va ajuta sa adormiti seara la timp..insa e bine sa le beti cu cel putin 2 ore inainte de culcare pentru a evita sa mergeti la baie in timpul noptii.
5.Cititi, ascultati muzica, faceti o baie calda sau orice "ritual" va relaxeaza inainte de somn. Chiar si 10 minute de "ritual de somn" pot ajuta.
6.Daca cele de mai sus nu functioneaza ati putea incerca pentru inceput sa utilizati melatonina, un produs ce se poate elibera cu sau fara prescriptie medicala. Este o substanta ce are ca principala functie reglarea ritmului circadian (ritmul organismului bazat pe alternarea zi-noapte, somn-veghe). Cuvantul circadian provine din limba latina "˜circa=aproximativ"™ si "˜diem=zi"™.
7.In cazul in care aveti de depasit o situatie stresanta unde poate sa va sprijine un psihoterapeut...apelati cu incredere :)

Dr Rares Ignat - psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata de cuplu si familie
0
21-06-2015, ora 20:34
cristinna cojocaru
Identitate neconfirmată
cristinna cojocaru
Buna seara,
v-au fost utile comentariile de aici? Cum sunteti azi?

Cu stima,
Cristina Cojocaru
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Insomnia
  • Insomnia severă ar putea fi cauzată de slăbirea conexiunilor cerebrale
  • Culcatul la ore târzii a fost asociat cu alimentația nesănătoasă și sedentarismul
  • Thim - dispozitivul care te ajută să dormi mai bine, monitorizându-ți somnul
  • Insomnia crește riscul de astm la adulți
  • Calitatea redusă a somnului la copii, asociată cu insomnia mamei
  •