De 8 luni am probleme cu somnul

19-06-2013
Claudia123456
Nu este medic/terapeut
Claudia123456
Buna ziua,
De 8 luni am probleme cu somnul, adorm destul de greu si ma trezesc dupa 2 ore.In anul 2012 dupa vreo 2 luni de mers din spital in spital am fost diagnosticata cu otomastoidita tbc. Am luat tratament tbc timp de un an pana in martie anul acesta, plus vitamina b6 si complex de B-uri pentru ca otomastoidita a provocat si o pareza faciala, hipoacuzie, tinitus, vertij. In noiembrie am inceput sa ma simt mai rau decat pana atunci, senzatie de voma noaptea, hiperacididate gastrica, amorteala a corpului, insomnie( intr-o luna am dormit 10 ore max), senzatie de lesin care venea de la stomac. Am trecut prin toate spitalele din Bucuresti, nimeni nu a fost in stare sa imi puna un diagnostic, spuneau ca e lipsa de B6 din cauza izoniazidei si mai bagau niste perfuzii cu B1, B6 iar eu ma simteam din ce in ce mai rau si toti ma trimiteau la psihiatru, am mers si mare prostie am facut. Singura mi-am dat seama ca B6 e de vina, amers la Sanatoriu din Predeal si acolo cu un cocktail de medicamente am reusit sa dorm, dupa ce a inceput sa iasa vitamina din corp, in mai anu asta a ajuns in limite normale, am luat in acest timp doxepin de 25mg seara si pe rand nitrazepam de 2, 5 g o pastila seara, apoi lexotan de 3mg o jumatate seara, apoi anxiar o jumatate seara, somnul a fost putin si neodihnitor. De o saptamana am renuntat la doxepin si anxiar la indicatia medicului si iau 2 pastile de Remotiv pe zi. Acum insomnia a revenit, o stare de agitatie, dureri de muschi, stare de rau de la stomac.Cred ca e sevraj desi am scos medicamentele progresiv cum mi-a indicat medicul.De la oboseala nu mai pot face nimic, imi vine sa urlu, ce as putea sa iau pentru a dormi, vreau sa scap de medicamente, daca a mai trecut cineva prin asa ceva ?Va rog din suflet sa-mi spuneti cat dureaza starile astea, ce as putea sa iau sa le atenuez, daca m-as odihni sigur starea psihica ar fi mai buna. Lapte cald, ceai de tei, plimbari am incercat, nu au avut nici un efect. A scapat cineva de insomnie si anxietate, cum ati scapat de medicamente?
Va multumesc.
8 comentarii
0
20-06-2013, ora 00:06
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Claudia123456

Stimata doamna,

Se pare ca aveti o depresie cu anxietate si atacuri de panica.
Nitrazepamul, lexotanul si anxiarul sunt niste medicamente care se numesc benzodiazepine care nu trebuie luate mai mult de 2 luni deoarece dau dependenta. Din cate scrieti dv. vi s-au prescris pe rand.
Tratamentul pentru ce aveti dv. se face minim 6 luni, si apoi, numai daca pacientul se simte 100 % bine, cu acordul medicului se trece la reducerea lui treptata. Oricum dv. ati avut doze f f mici. Nu se pune problema de dependenta.
Dar: in momentul in care pacientul nu se simte bine incepand cu prima reducere a dozelor, se reia tratamentul initial sau, daca e vorba de benzodiazepine pe care deja le-ati luat 2 luni, se schimba medicamentele. In nici un caz nu se reduce tratamentul pina la eliminarea completa.
Remotivul este un produs din plante care este si mai slab decat medicamentele in concentratie f mica oe care vi le-a prescris medicul.
Unele persoane iau melatonina de la Plafar pentru a adormi. Daca ati incercat-o si pe aceasta si tot nu va ajuta, va sugerez sa mergeti la un medic psihiatru bun care sa va dea un tratament adecvat.
0
20-06-2013, ora 08:48
Claudia123456
Nu este medic/terapeut
Claudia123456
Multumesc mult pentru raspuns, tratamentul cu doxepin a durat mai mult de 6 luni, nitrazepam am luat o luna si jumatate zi de zi, dupa aceas numai doxepin vreo doua luni, ma simteam binisor dar dupa asta din cauza intoxicatie cu B 6 a fost dezechilibrat tot organismul si am avut lipsa mare de B12, si asa in aprilie mi-a dat si lexotan, o jumatate seara si dupa 3 saptamani cu am mai luat ca visam foarte urat, amers la medic si mi-a dat anxiar pe care l-am luat vreo doua saptamani tot jumatate de pastila seara dar nu am dormit mai bine sau mai mult de la el, l- am luat pe parcursul scaderii doxepinului. De cand iau doxepin m-am ingrasat 15 kg, menstruatia s-a dereglat vine la 2 luni aproximativ.Eu am ajuns sa iau astfel de medicamente de la intoxicatia cu vit B6 era de 6 ori mai mare decat limita superioara admisa, si a trebuit sa iau ceva pentru a ma ajuta sa duc tratamentul cu tuberculostatie la capat.Ea a ajuns la normal in sange dupa 6 luni, plud ca le-a dezechilibrat pe celelalte. As vrea sa stiu daca se poate scapa de medicentele astea, am 32 ani as dori sa am un copil, dar daca de cate ori intrerupt medicamentatia imi va fi mai rau decat innainte ar trebui sa ma obisnuiesc cu ideea ca iau porcarii din astea toata viata.?
0
20-06-2013, ora 18:20
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Puteti avea si remisii.
Dar numai dupa ce va stabilizati 100 %, puteti incerca sa reduceti gradual schema de tratament, dupa sfatul medicului.
Daca ajungeti sa reduceti complet si sa va fie bine, inseamna ca aveti remisie completa.
In aceasta perioada trebuie sa faceti deci pauza 6 luni pentru detoxifierea organismului de aceste medicamente, apoi pauza pe perioada sarcinii si a alaptarii.
Nimeni, nici un doctor si nici un pacient nu va poate spune exact cate luni va mai trebui sa luati pastile ca sa aveti remisie completa.
Desigur ca si o viata linistita si fara stres ar ajuta foarte mult organismul sa se refaca.
0
22-06-2013, ora 15:54
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Bună ziua, vă recomand o intervenţie psihologică prin psihoterapie cognitivă şi comportamentală. Se poate realiza atât online cât şi faţă-în-faţă. Dă rezultate foarte bune în insomnie.
Numai bine
0
23-06-2013, ora 09:37
Claudia123456
Nu este medic/terapeut
Claudia123456
Multumesc de raspuns, la asta m-am gandit si eu, simptomele s-au atenuat, asa ca a fost sevraj, oricat de mici ar fi dozele dau sevraj. Acum doar dimineata ma trezesc cu neliniste si tensiune in muschi, ieri am dormit 4 ore, azi 5 si chiar daca somnul e mai putin e calitativ, dupa ce trec de faza cu tremurul si tensiunea de dimineata ma simt bine.
0
05-07-2013, ora 05:04
mihaelamagdalena
Nu este medic/terapeut
mihaelamagdalena
Buna ziua sau...buna seara..sau mai curand buna dimineata. Se pare ca ma confrunt cu probleme de insomnie de circa 2 saptamani. Deja incep sa am o teama in a ma culca pentru ca in circa 3 ore ma scol si nu mai pot adormi. Am 35 de ani, arhitect si asistent universitar. Am trecut si trec printr-o perioada stresanta-norma dubla la facultate, lucru in particular si doctorat in ultimul an+ alte stresuri pe plan personal. As fi vrut o recomandare de un medicament mai usor care sa-mi regleze cat de cat somnul. Deja ma simt obosita si fara randament. Acum 2 zile m-am sculat din pat la 5 si m-am culcat la 8 pt ca nu mai puteam concentra deloc, sculandu-ma aproape de 11 dimineata. Mentionez ca ora de culcare este tarzie, dupa ora 12 noaptea de foarte multi ani, cel putin zece. Multumesc anticipat pentru un raspuns, sfat.
0
05-07-2013, ora 13:02
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Bună ziua, în general există câteva reguli pentru igiena somnului. În primul rând, păstraţi aceeaşi oră pentru culcare şi trezire, nu rămâneţi în pat mai mult de 30 minute şi nu dormiţi în timpul zilei. Dacă ritmul circadian este chiar atât de dereglat atunci aveţi nevoie de intervenţie psihoterapeutică, eu vă pot ajuta chiar şi online (dacă nu sunteţi din cluj).
Vă invit să parcurgeţi postările mele, am mai abordat subiectul anterior, sunt convins că veţi găsi informaţii utile.
Numai bine
0
05-07-2013, ora 20:01
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ mihaelamagdalena

Incercati produsul Emocalm de la Daciaplant.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Obiceiuri care afectează somnul
  • Insomnia
  • Insomnia severă ar putea fi cauzată de slăbirea conexiunilor cerebrale
  • Culcatul la ore târzii a fost asociat cu alimentația nesănătoasă și sedentarismul
  • Thim - dispozitivul care te ajută să dormi mai bine, monitorizându-ți somnul
  • Insomnia crește riscul de astm la adulți
  • Tulburările de somn pot duce la pierderea densității osoase
  • Tuberculoza (TBC)
  • Calitatea redusă a somnului la copii, asociată cu insomnia mamei
  •