Insomnie (nu pot dormi mai mult de 1-2 ora pe noapte)

11-11-2013
alyg6727
Nu este medic/terapeut
alyg6727
buna ziua o problema nu pot dormi mai mult de 1-2 ore la 24 de ore cateodata nici atat imi este foarte frica sa nu mi se intample ceva din aceasta cauza si va rog mult sa ma ajutati daca a-ti intalnit asa ceva sau stiti un remediu am incercat cu tot felul de medicamente si naturale chiar si cu ceva gen acupunctura se gasesc in farmacii nishte chestii care se lipesc la incheietura maini si ar fi pentru asa ceva degeaba multumesc anticipat si astept sfaturi si raspunsuri.
2 comentarii
0
12-11-2013, ora 19:06
blajan_andrei
Nu este medic/terapeut
blajan_andrei
Trebuie sa incerci sa identifici motivele pentru care nu reusesti sa adormi, nu insomnia in sine..Ai avut o perioada mai grea, stai mult la PC? Fumezi ? Bei cafea, cola etc? Probleme de ordin psihic, fizic...?
0
10-01-2014, ora 15:05
Gentiananita
Identitate neconfirmată
Gentiananita
Buna ziua,

In primul rand, este necesar sa aflati care este cauze insomniei.
Exista insomnie primara (care nu este explicata de o conditie medicala sau psihologica) si insomnie secundara (care apare ca simptom/consecinta a problemei principale).
In general, insomnia secundara apare in cazul unor probleme emotionale (depresie, anxietate), in cazul unei conditii medicale (durere cronică, boala de reflux gastro-esofagian, insuficienţă renală, sindromul picioare lor neliniştite) sau in cazul uzului de substante (alcool, cafeină, nicotină, cocaină, diuretice, etc.).
In primul rand, este necesar sa mergeti la medic pentru a vedea daca nu este o problema medicala. Daca nu este cazul, recomandarea este sa apelati la un psihoterapeut.
In calitate de psihoterapeut, va recomand cu caldura terapia cognitiv-comportamentala. In cazul in care insomnia dvs. este un simptom am unei probleme emotionale, tratand problema se va remite si insomnia. Pe de alta parte, daca insomnia dvs. este primara, sunt interventii foarte eficiente, validate stiintific, pentru insomnie.
In cele mai multe situatii, cauzele insomniei sunt GANDURI SI COMPORTAMENTE INVATATE. Ceea ce este invatat, poate fi si dezvatat. Terapia cognitiv-comportamentala pentru insomnie vizeaza acele ganduri dezadaptative care interfereaza cu somnul (spre exemplu, "Trebuie sa dorm, altfel nu sunt in stare de nimic maine") si comportamente care mentin problema.
Insoamnia este o problema frecventa. Medicatia este o solutie, insa pe termen scurt. Optiunea cea mai buna este psihoterapia. Nu este un proces usor, insa este eficient si se trateaza relativ repede.
Daca aveti intrebari, cu mare placere va raspund.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Insomnia
  • Insomnia severă ar putea fi cauzată de slăbirea conexiunilor cerebrale
  • Culcatul la ore târzii a fost asociat cu alimentația nesănătoasă și sedentarismul
  • Thim - dispozitivul care te ajută să dormi mai bine, monitorizându-ți somnul
  • Insomnia crește riscul de astm la adulți
  • Calitatea redusă a somnului la copii, asociată cu insomnia mamei
  •