Insarcinata si cu nisip la rinichi

22-06-2010
julia_82
Nu este medic/terapeut
julia_82
Problema mea este ca eu am decat un singur rinichi si sunt insarcinata in 10 saptamani si am fost la medic si mi-a descoperit ca am nispi la rinichi. Oare din aceasta cauza pot sa nasc sau nu pot sa tin copilul. Va rog sa imi raspundeti cat mai curand sunt foarte speriata, nu stiu ce sa fac.
3 comentarii
0
22-06-2010, ora 20:35
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Nu mai fi speriata, daca unicul rinichi este normal, integru d.p.d.v. anatomic si functional, nu exista decat putin nisip, nu ai motiv de ingrijorare, sarcina o poti purta normal. Dar orice infectie urinara va apare pe parcursul celor noua luni trebuie imediat tratata, deci va trebui sa mergi la control lunar la medicul de familie pentru evaluari si masurarea tensiunii arteriale si, cand apar neplaceri, la ginecolog. Studiile efectuate au constatat ca ca sarcina nu va influenta negativ evolutia vreunei boli renale, chiar daca functia renala este usor afectata iar tensiunea arteriala este normala sau doar usor marita. Deci poti tine bebelusul. mergi la medicul de familie sa fii luata in evidenta si orienteaza-te spre un ginecolog bun, cu experienta, care sa te urmareasca pana nasti.
0
16-01-2014, ora 23:58
Miha_0905
Nu este medic/terapeut
Miha_0905
Julia, poti sa imi spui daca ai avut probleme in sarcina din cauza rinichiului?Ai nascut la termen ?Bebe este perfect sanatos sau are si el probleme la rinichi?
0
17-01-2014, ora 03:12
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
Am un coleg la munca a carui mama avea un singur rinichi de tanara si a avut trei copii asa ca stai linistita din punctul asta de vedere, si in legatura cu un singur rinichi doctorul nu tia explicat ce trebuie sa faci pt asta?????/ eu am un siungur rinichi din 2008 si doctorul mia zis urmatoarele: sa ma uit la culoarea urinei astfel: dimineata trebuie sa fie galben aprins ca se elimina toxinele de peste noapte, dupa care trebuie sa se limpezeasca pe parcursul zilei daca bei apa ( nu sucuri) si cantitatea de apa este in functie de aceasta limpezire care trebuie sa fie ca apa, asta inseamna ca rinichiul functioneaza normal, daca mai mult de doua zile urina nu este ca apa inseamna ca nu este bine.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Calculi urinari - reguli de alimentație și hidratare
  • Cum pot fi eliminate pietrele la rinichi
  • Schimbările climatice vor influența incidența cazurilor diagnosticate de pietre la rinichi
  •