Inlocuire dinti cu coroana

27-08-2012
andreiflorinpopescu
Nu este medic/terapeut
andreiflorinpopescu
Salutare! Am ajuns sa postez aici doarece pe vastul internet nu prea am gasit cine stie ce, si observ ca aici raspunsurile pot fi date si de catre medici, spre bucuria mea/si a altora.
1. Am 23 de ani si am probleme serioase cu dintii, in sensul ca nu am avut grija de ei si s-au cam distrus in proportie de 90% la nivel de estetica in partea de sus. Ca sa nu platesc bani pentru plombare, vizite multe, m-am decis sa imi schimb 6 dinti de sus, de o parte si de alta cate 3, pana la canini. Pe un alt forum am vazut o imagine cu o coroana ce avea cred ca toti dintii de sus cu un pret estimativ acceptabil (~550RON). Daca eu doresc 6 dinti, pretul va scadea? Sau se aplica acelasi tarif?
2. Care sunt etapele de inlocuire a dintilor cu coroana? Spre exemplu, daca stomatologul imi va scoate 6 dinti, pentru fiecare dinte scos, eu voi plati? Apoi trebuie sa platesc munca sa. si apoi fixarea coroanei? Nu am nici cel mai mic habar, pentru ca si banii sunt o problema :).
3. Imi puteti da niste preturi estimative pe care dumneavoastra le stiti referitor la coroana din portelan sau alt material inferior? As aprecia foarte mult, deoarece, repet, nu am gasit ce trebuia pe alte forumuri de discutie sau site-uri de stomatologie.

Multumesc!
1 comentarii
0
27-08-2012, ora 13:11
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
Nu sunt medic insa am avut intotdeauna grija de dantura mea, am mers la medic de cate ori am avut probleme indiferent cat ar fi costat, dantura fiind foarte importanta pentru mine.
Cel mai bine era sa iti fi tratat dintii la timp, intrucat tratamentul este mai ieftin decat coronitele si inlocuirea dintilor. Daca nu se mai poate face nimic si iti trebuiesc neaparat coronite, atunci vei plati tratamentul plus coronitele care sunt foarte scumpe daca sunt dintr-un material bun, adica portelan. Portelanul este cel mai scump si costa 100 euro o coronita, la care se adauga si costul pivotului, cat si tratamentul efectiv al radacinii dintelui, insa coronitele de portelan rezista pe viata daca tratamentul radacinii este realizat cum trebuie, plus ca au si un aspect foarte frumos, aproape precum dintii reali. Mai sunt si coronite din alte materiale insa nu sunt estetice si nici rezistente precum cele de portelan. iar preturile acestora nu le stiu insa costa mult mai putin decat cele de portelan, considerabil mai putin..
Daca ai nevoie de extractii atunci da, trebuie sa platesti si extractiile, practic se plateste orice interventie, tratament, extractii, coronite, implaturi, etc. Fiecare mica operatiune are un cost.
Cat despre reduceri, acestea nu se practica, nu ti se face reducere, medicul stomatolog nu face efectiv cornonita ci tehnicianul dentar, mediculs tomatolog doar iti ia amprenta dupa ce trateaza dintele si o trimite la tehnicianul dentar care o realizeaza. Materialele folosite in tehnica dentara sunt si ele foarte scumpe, practic nu prea are de unde sa ti se faca reducere.
Poti merge la un medic pentru un consult si o estimare de pret in functie de ce tip de coronita doresti, numai un medic poate sa faca o estimare corecta in functie de problemele tale.
Numai bine si mergi la medic cat de curand poti, chiar daca va costa, o dantura sanatoasa este foarte importanta pentru sanatatea si esteticul tau.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: