Informatii despre acnee, sugestii sau propuneri

23-07-2012
FGN
Nu este medic/terapeut
FGN
Salut, am 16 ani si am fost de aproape o luna la un medic dermatolog pentru ameliorarea acneei.
Am fost la acel medic, m-a analizat si mi-a explicat niste lucruri dupa care mi-a scris pe foaie ce sa imi cumpar..
Pe foaie a scris ca am acnee juvenila si mi-a scris sa imi cumpar Effaclar Gel
Am cumparat acest gel si in primele zile pot sa zic ca sa comportat minunat iar fata mea a devenit mai alba si mai catifelata.. (m-am dat cu acest gel dimineata si seara) ca si cantitate folosita mentionez ca am pus in palma destul de mult gel pentru ami acoperi toata fata.. Dupa scurt timp (trebuia sa tin spuma pe fata 10 minute) pielea mea a devenit foarte rosie si imi venea sa ma scarpin (ceea ce am si facut) m-am spalat bine pe fata si am incetat folosirea produsului...

Ce credeti ca s-a intamplat? am folosit o cantitate foarte mare de produs ceea ce mi-a provocat o iritatie sau e ceva in neregula cu pielea mea??


Inca o intrebare: medicul mi-a recomandat sa folosesc o solutie (Betadine) pentru estomparea cosurilor.. ce fac eu cu aceasta solutie: [aplic solutia pe intreaga suprafata a fetei, astept 5 minute dupa care vin cu un betisor de ureche, pun dinnou betadine pe cosuri/imperfectiuni si frec foarte tare tare pe fata.. Este bine ce fac?? astazi am observat ca aveam un cos destul de mare si am tot frecat pe el pana am observat ca a disparut de tot iar din acel cos a ramas doar un punct (o bulina micuta) rosie..

Cum imi recomandati sa folosesc aceste produse?? Multumesc, o zi buna
4 comentarii
0
23-07-2012, ora 13:23
mika24
Nu este medic/terapeut
mika24
Cred ca ai exagerat cu acel gel. Trebuia sa il folosesti exact cum ţi-a zis medicul. Nici un produs nu isi face efectul mai repede sau mai bine daca il aplici excesiv. Betadina sa nu o folosesti ca si cand te speli pe fata. Iei un betisor de ureche si aplici pe locul afectat (cos) dar nu agresiv. Nu freci portiunea aia ca si cum te-ai spală pe dinti. Aplici usor si laşi sa se usuce. Sa ai grija cu betadina, evita contactul cu ochii. Betadina este un antiseptic, ca sa intelegi mai bine E un dezinfectant. Ai grija de tine si bafta !
0
23-07-2012, ora 13:30
FGN
Nu este medic/terapeut
FGN
Medicul nu mi-a spus deloc cata cantitate de gel sa folosesc, am folosit cat am crezut de cuviinta pentru fata mea :D (care e destul de rotunda).. In legatura cu Betadina cosul pe care l-am frecat cu betisoru de ureche a "disparut" in urma lui a ramas doar un loc gol si o bulinuta mica rosie..

O sa ramana urme?:-( toti spun ca betadina usuca acele cosuri insa eu nu inteleg acea notiune de uscare

Prin uscare sa inteleg ca eu doar trebuie sa aplic betadina si atata? isi face ea treaba automat? eu am insistat pe aceste cosuri ca sa dispara si intradevar au disparut dar au ramas niste urme in schimb (ca si cand le-as stoarce)

@mika24 mersii de raspuns, bafta si tie :D
0
23-07-2012, ora 13:49
mika24
Nu este medic/terapeut
mika24
Betadina e foarte buna. Si eu am folosit-o la asa ceva. Pui cu betisorul pe cos si laşi acolo. Nu trebuie sa freci pt ca faci mai mult rău. Stiu ca sunt incomode si inestetice dar e vârsta la care hormonii isi fac de cap. Isi fac si la mine si am 24 de ani. Urme o sa-ţi rămână, daca le storci, le bazai, si stiu ca o faci ca nu te poţi abtine. Acneea lasa urme urate. Ai avut varicela? Ai vreun semn lăsat de varicela? ASA lasa si cosurile.Efectiv iti lasa o gaura in piele care in timp arata mai urat decât un cos. Gelul trebuia sa il folosesti normal, in cantitate mica si nu de 10 ori pe zi. Am impresia ca tu l-ai folosit prea des si in cantitate mare ceea ce a făcut sa ai asemenea iritatie, ţi-a uscat pielea in exces. Banuiesc ca acel gel e pt a impiedia secretia de sebum excesiva. Iti dau un sfat, prietenesc, cumpara de la Farmacia Veterinara, Mibazon. E o crema care se foloseşte la animale dar cu care multă lume a scăpat de cosuri ( inclusiv eu ). E in jur de 10 lei. O aplici seara după ce te speli pe fata, in strat subtire si pe portiunea cu probleme. E foarte grasa ASA ca ar fi bine sa pui pe perna un prosop sau ceva. Nu face minuni, nu dispar in 5 minute dar dispar. Ai întrebat de betadina, se usuca, se face o coaja si cad. Aia e uscarea ;)
0
23-07-2012, ora 15:26
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
Sa iti iei ARGILA PUDRA pentru masca faciala de la aslva vital si sa o folosesti de 3 ori pe saptamana. Amesteci pudra cu apa pana ajunge de consistenta pastei de dinti si o aplici pe fata evitand zona ochilor si a gurii. Dupa 30 de minute o indepartezi.
Vezi ca exista pudra de argila si pentru uz intern, sa nu iei din aceea, sa citesti pe cutie. O gasesti de obicei in supermarketuri la departamentul masti faciale, creme de fata, etc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce apar coșurile (acneea)?
  • Antioxidanții din struguri eficienți împotriva acneei
  • MIT: Ciocolata cauzează acnee
  • Cum scapi de punctele negre
  • Fototermoliza selectivă, cel mai nou tratament împotriva acneei
  • Vaccin contra acneei aflat în perioada de testare
  • Cercetătorii suedezi au descoperit de ce acneea este atât de rezistentă la tratament
  • Tratamentul modern al acneei - soluții eficiente
  • Vaccinul pentru cosuri (autovaccin acnee)
  •