Inflamatii ale tesuturilor moi

10-09-2011
Armando Giannini
Nu este medic/terapeut
Armando Giannini
Buna ziua. De cativa ani am dureri de picioare, am facut reflexoterapie acum 5 ani, cam 10 sedinte, m-am simtit mai bine, dar durerea a revenit. Acum 2 ani am facut acupunctura, spunandu-mi medicul care mi-a si facut acupunctura ca am inflamatie la tesuturile moi. Am facut tot 10 sedinte, am facut o cura de 3 luni cu Supradyn, m-am simtit mai bine dinou, dar durerea a revenit. Acum ma dor si mainile, in zona palmelor si antebratelor, picioarele la fel ma dor, zona gambelor si talpilor in general. Palmele le simt asa parca imi ard, si acuma mai am o problema la calcaiul drept, ma doare cand ridic laba piciorului cu degetele in sus, sau cand urc si cobor treptele, e asa o durere usturatoare, nu stiu cum sa va explic, parca ma taie cineva cu lama in locul acela, (partea dreapta in exteriorul calcaiului), asta de vreo 3 saptamani. Fac si sport, fitness, probabil e cava la vreun tendon sau ceva. Va rog din suflet sa ma lamuriti si evantual sa ma indrumati ce sa fac.
Va multumesc anticipat..! Cu stima! Armando Giannini
21 comentarii
0
10-09-2011, ora 14:28
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Se poate sa ai o problema neurologica sau venoasa.
Ar tebui sa te consulte un doctor cardiolog si un neurochirurg.
0
10-09-2011, ora 18:20
Armando Giannini
Nu este medic/terapeut
Armando Giannini
Cardiolaog..?! Neurochirurg..?! Suna asa ingrozitor, sper sa nu fie ceva grav. Momentan nu sant in tara, si aici e cam scump pt bugetul meu sa imi permit un consult. Daca ati putea sa ma lamuriti mai exact de ce sa ma consulte un cardiolog, nu cred sa am problele cu inima, am tensiune buna, 120/80..puls normal..si neurochirurg..? Hm, asta ma cam sperie..Adevarul e ca la ultimele analize mi-a iesit colesterolul cam mare si putin zaharul peste limita, nu exagerat, dar...asta acuma un an cam asa. Mi-am facut tot felul de analize atunci de sange, pt reumatism, au iesit bune..Dr mi-a spus ca am tesuturile moi inflamate..atata tot..Mi-era jena sa intreb ce este aia, si sincer nici acuma nu stiu. Mi-a facut 10 sedinte de acupunctura, am facut 3 luni cura de Supradyn si asta a fost tot..m-am simtit bine, pe urma am plecat din tara si la cateva luni au revenit durerile. Referitor la "tesuturile moi" daca puteti sa ma lamuriti, in cazul in care sant inflamate, ce sa fac..Va multumesc..!
0
10-09-2011, ora 19:23
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Ma gandeam la neurochirurg din cauza senzatiei de usturime dar, acum veniti cu informatii noi.
Daca vi s-au recomandat analize pentru reumatism, inseamna ca doctorul a vazut ceva la articulatii. Poate acestea sunt inflamate iar durerea radiaza si imprejur.
Durerile articulare pot avea la origine un proces infectios undeva in corp.
Aveti posibilitatea sa faceti o urocultura cu antibiograma?
Antibiograma trebuie facuta neaparat ca sa se stie la ce antibiotic este sensibila bacteria, nu trebuie facut tratament oricum. Tratamentul nu trebiue sa fie intrerupt timp de 10 zile si sa se ia la ore fixe ca sa nu devina bacteria rezistenta la tratament.
In primul rand banuiesc o infectie urinara care, la barbati, poate trece neobservata, iar netratata la timp, se cronicizeaza infectia.
Bacteriile emit in corp toxine care irita si umfla articulatiile, la fiecare, acolo unde are un punct mai slab.
Totusi, trebuie avut in vedere daca nu cumva este si o sinuzita.
Ati avut de curand sau chiar acum cateva luni o raceala mai puternica, cu durere in gat, un nas care curge?
Eventual daca ati luat antibiotice fara sa fi facut o analiza de laborator a secretiilor - atunci, tratamentul, este posibil sa nu fi fost eficient si boala s-a cronicizat si e posibil sa nu mai aveti simptome evidente local.
O infectie cronica cu streptococ sau stafilococ poate da iarasi dureri.
Daca ati avut aceste simptome, ar trebiu facut un - exudat nazal cu antibiograma, iar daca doare gatul si este rosu, daca sunt puncte de puroi in gat, trebuie facut si un - exudat faringian cu antibiograma,
Daca nu a fost vorba de asa ceva, faceti doar urocultura cu amtibiograma.
Aveti cumva dureri de rinichi ( exact unde vin degetele in fata si in spate, cand stati cu mana in sold) sau care coboara inghinal - spre vezica urinara ? asta ar mai simplifica un pic - urinati des sau incomplet? Din asta s-ar vedea ca exista o problema la nivel urinar.
Totusi, pentru siguranta, sa controlati printr-un masaj usor muschii gambelor spre interior sa vedeti daca nu cumva doare muschiul sau daca au aparut ceva vene mai pronuntate, varice sau chiar o zona intarita. In cazul acesta chiar ar trebui sa va vada daca nu un cardiolog, atunci un chirurg vascular. Ultimul este cel care se ocupa de vasele de sange.
Daca, in afara de calcai, celelalte dureri sunt in zona articulatiilor si coboara pe nerv, sa faceti urocultura cu antibiograma.
Nu aveti cum decat sa mergeti prin eliminare, mai ales ca nu au gasit din prima cauza. Nu faceti nimic tratand efectul, adica durerea. Trebuie aflata cauza. Multa Sanatate!
0
10-09-2011, ora 21:31
Armando Giannini
Nu este medic/terapeut
Armando Giannini
Sinusita am..dureri de rinichi nu. am facut si eco la rinichi si mi-a sps d-l dr. ca am rinichii foarte buni..La picioare (gambe) mi-au aparut ceva neve asa mai subtiri si albastre, umpic spre mov, si cam dor can apas usor pe ele. Raceala puternica am avut, e adevarat, am avut si pneumonie anul trecut pe vremea asta..dar la mine nu e de acuma durerea de picioare, e de multi ani. Acum 2 ani am avut si o prostatita (prostata umpic marita, inflamata) ceva de genul..stiti dumneavoastra mai bine dcat mine ce e asta. Am facut tratament si a trecut..dar inca o data zic, ca la mine e durerea asta de 8-9 ani de picioare, le simt si obosite, parca grele, parca nu am putere sa le misc daca stau intins in pat de exemplu..ma ia asa o moleseala, oboseala, nu stiu cum sa va spun..nu am putere nici sa strang pumnul..Asa cum v-am mai spus, mai fac si sport si am mai luat si unele suplimente, (CREATINA, AMINOACIZI, L-CARNITINE si cam atat). Probabil si de aici sa fie inflamatia..?
0
11-09-2011, ora 01:13
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Mai incape indoiala? Suplimentele au o multime de efecte secundare si luate impreuna...cred ca nici nu s-a fcut un studiu aprofundat
Simptomele de picioare grele, oboseala precum si acele vase de sange colorate spre mov, mai ales ca si doare zona - indica clar o problema venoasa.
Trebuie sa mergeti urgent la un doctor cardiolog pentru consult si daca este nevoie va va trimite la un chirurg vascular.
Doctorul cardiolog nu se ocupa doar cu inima ci cu tot circuitul cardiovascular.
Probabil va va face unele analize (cel putin ar trebui) ca sa vada daca sunteti predispus sa faceti trombi - adica cheaguri de sange in vene.
Analiza se numeste Timp Quick (sau Timpul de protrombina) si ar mai fi - INR ca sa se vada cat de fluid este sangele.
Posibil sa va dea un unguent pentru vene, ca sa le creasca rezistenta si sa evite formarea trombilor local sau poate sa va dea si ceva pentru fluidizarea sangelui. Am spus aceste lucruri pe scurt, ca sa stiti cam despre ce este vorba.
Acum, eu ma gandesc ca nu cumva, pastilele acelea sa fi fluidificat prea mult sangele sau sa il fi facut prea gros. Sa fi crescut tensiunea, nu stiu.
De aceea spun ca este important un consult la cardiolog unde sa ii aratati si venele de la picioare si sa ii spuneti simptomele descrise aici.
Partea cu sinuzita, trebuie deasemenea rezolvata. Sinuzita, desi are un nume asa frumos, este de fapt o infectie cu streptococ sau stafilococ in nas.
Sa mai mentionez ca aceasta infectie se afla foarte aproape de creier?
O cunostinta de-a mea, de la o sinuzita netratata, intr-o zi, nu a mai putut nici macar intinde mana dupa telefon. Nu s-a mai putut rasuci in pat de pe o parte pe alta. Pur si simplu, iar cu o ora inainte fusese la mine. A avut noroc ca l-am verificat sa vad cum se simte si am chemat salvarea.
Cam asa sta treaba cu sinuzita "dusa pe picioare" cum s-ar zice. Acum esti, acum nu esti!
Corpul lupta si el dar, pana cand?
La fel de urgente sunt si vizita la cardiolog si exudatul cu antibiograma.
Ar mai fi ceva, sinuzita, in caz ca nu este infectioasa, ar putea fi de fapt o rinita alergica - in cazul in care aveti ceva carii netratate.
Ar trebui verificata si dantura, daca sunt carii, posibil si sub lucrari mai vechi, intre masele si nu prea se vad, sau daca s-a schimbat culoarea inspre gri. Si cariile mai pot da starea asta de oboseala, eventual dureri de cap si transpiratii.
Pot fi mai multe cauze deodata, asa ca, trebuie verificat. Si la fel de importnt sa nu mai luati suplimente ca va distrugeti sanatatea de tot.
0
11-09-2011, ora 01:56
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Poate ar trebui facuta o ecografie Doppler pentru a se vedea venele profunde de la gamba.
Acele vene nu se vad altfel, dar pot fi umflate si de aceea doare la apasare plus celelalte simptome. Poate ar fi mai potrivit sa mergeti direct la chirurgul vascular si sa vorbiti cu acesta daca este nevoie de ecografia Doppler.
0
11-09-2011, ora 09:47
Armando Giannini
Nu este medic/terapeut
Armando Giannini
Am inteles, eu cam peste o saptamana plec in tara si atunci am sa fac toate analizele acestea..Referitor la partea cu dantura nu am probleme, am dantura sanatoasa, fara carii si fara plombe. Probabil e de la suplimente, probabil de la sinusita, mai am si spondiloza cervicala, o fi si de acolo, ca mai am si dureri de cap cateodata, ma trezesc dimineata cu ele..cateodata mai am si ameteli, dar nu cand stau in picioare ci cand stau intins in pat pe spate, anul trecut m-am trezit intr-o dimineata foarte ametit, stateam in tins pe spate si se invartea camera cu mine, pe urma m-a lasat dar cum miscam capul cum ameteam. Eram de asemenea in Anglia si am mers la spital acolo, mi-au facut ceva analize, dar nu de sange, m-au pus la un aparat cu niste chestii pe degete conectate la un monitor, mi-a zis dr ca nu am nimic decat pulsul marit si m-a intrebat daca iau ceva suplimente, ca m-a vazut asa mai sportiv, ca sa zic asa, i-am zis ca iau CREATINA (KRE-ALKALYNE) si mi-a zis ca e posibil de la alea sa am ameteli. Acuma asa cum ziceti si dumneavostra, cauzele ar putea fi multiple.
Va multumesc foarte frumos pt timpul acordat, si am sa va tin la curent dupa ce fac analizele..O zi minunata va doresc.
Armando
0
11-09-2011, ora 12:59
tema
Nu este medic/terapeut
tema
acuma.. ce sa zic, iar am aflat ceva important.
Ameteala descrisa, care se produce in felul acesta, poate foarte bine sa fie de la o lipsa de fier. Asta inseamna ca undeva este e-coli. Probabil ca o sa vi se spuna ca aveti probleme la urechea interna.. eu zic sa eliminati mai intai bacteria asta, daca am dreptate, se poate face si o analiza la fier si o sa iasa o deficienta de fier.
E-coli consuma fierul din organism provocand anemie. Anemia prin deficit de fier da ametelile descrise in felul acesta.
De aici deduc ca ar fi totusi o infectie urinara cu e-coli cel putin.si asta chiar de mult timp.
Chiar daca v-ati tratat, avand in vedere ca a fost si prostata marita, inseamna ca a fost o infectie destul de importanta, poate cu mai multi germeni. Facand tratament, poate fara sa fi facut urocultura cu antibiograma, este posibil ca sa fi fost eliminate doar anumite bacterii si de ex. e-coli sa fi fost rezistent la acel antibiotic.
Pentru siguranta, ar trebui facuta o urocultura cu antibiograma, in care va spuna exact fiecare bacterie la ce antibiotic este sensibila si cu ce sa faceti tratament.
Deasemenea, tratamentul nu trebuie intrerupt timp de 10 zile si luat fix la aceleasi ore - puneti mobilul sa sune.
Daca se intarzie si cu 15 minute, bacteria poate capata rezistenta la antibioticul folosit.
Este bine sa retineti ca, oricand vi se recomanda sa faceti un tratament cu antibiotic, nu il luati daca nu ati facut si o analiza de laborator (de secretie nazala sau faringiana, ori de urina- dupa caz) in care sa spuna clar ce bacterie este si la ce antibiotic este sensibila si la ce este rezistenta.
Se obisnuieste sa se recomande asa zisele antibiotice cu spectru larg, dar acestea au devenit in ultimul timp ineficiente, bacteriile capatand rezistenta la multe dintre ele. Nu mai spun ca pot fi doua bacterii diferite, fiecare sensibila la un alt antibiotic!!! Daca nu vi se recomanda sa faceti antibiograma, din motive pe care nu vreau sa le discut, mergeti, daca aveti posibilitatea, sa faceti analizele privat si apoi - in caz ca se gaseste o bacterie - cu rezultatele la medic.
Doctorul va decide ce tratament sa luati dar numai consultand antibiograma.
Daca nu iese nimic la exudatul nazal, atunci sigur este vorba de o carie la o masea, chiar daca nu se vede. Trebuie controlat cu atentie. Daca nu se vede si caria roade prin interior, nu aveti ce face, o sa aflati abia cand ajunge la nerv si doare, , , din pacate.
Eu as zice sa faceti - exudat nazal cu antibiograma ( nu va spalati in nas inainte de recoltare)
- Urocultura cu antibiograma
- control la cardiologie pentru inima dar si circulatie, sa se uite si la vene si sa va faca si ceva analize pentru a vedea cat de fluid este sangele si daca face trombi - este foarte important. Ar fi bine si eco grafie Doppler, ca sa se vada ce este cu venele profunde. Fara tratament se poate ajunge la tromboza, nu este de joaca!
Nu mai luati suplimene deoarece ar putea influenta rezultatul analizelor
Deasemenea, in general trebuie sa stiti ca, inainte de a face analize de depistare a unei infectii, trebuie sa treaca cel putin 10 zile de la ultima pastila de antibiotic luata, altfel - rezultatul iese fals negativ, desi bacteria este prezenta.
Sper sa va fie de folos informatiile acestea. Multa sanatate!
0
11-09-2011, ora 15:47
Armando Giannini
Nu este medic/terapeut
Armando Giannini
Multumesc inca o data pt toate sfaturile bune, asa am sa fac cum ajung acasa..Dupa ce fac analizele am sa va anunt cum au fost.
Multa sanatate si dumneavoastra.
0
12-09-2011, ora 14:36
Armando Giannini
Nu este medic/terapeut
Armando Giannini
Buna. Am facut un test, sau eu stiu daca e bine spus asa, ceva biorezonanta sau asa ceva, si mi-a spus doamna doctor ca am infectie Chlamydia..? zic bine..? DIn pacate nu vorbea engleza si nici romaneste, doar ruseste, deoarece este din St Pteresburg. Ce imi puteti spune, se poate sa fie asa..?
0
12-09-2011, ora 14:38
Armando Giannini
Nu este medic/terapeut
Armando Giannini
Mi-a spus ca am probleme la rinichiul stang, (a zis ca la eco nu se vede tot) deoarece eu i-am spus ca am facut eco si ca sant in regula. A mai spus ca am ficatul putin marit si prostata inflamata..
O zi frumoasa..!
0
12-09-2011, ora 14:46
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Cel mai posibil este sa fie o infectie urinara.
Ficatul marit poate sa fie si de la suplimentele acelea dar, doctorul, daca banuieste ca ar fi ceva, cred ca va va da si ceva analize de facut, de ex transaminazele Luati si acum suplimentele?
0
12-09-2011, ora 14:55
Armando Giannini
Nu este medic/terapeut
Armando Giannini
Nu, nu mai iau cam de 2 luni, poate si mai bine.. Dr. aceasta de care va spun e pe medicina alternativa, naturista, mi-a scris sa iau ceva supozitoare pe baza de dovleac, ceva ca o marmelada, se cheama Polienzim 3.2 si un unguent cu care sa-mi masez zonele care ma dor. Mi-a zis ca am prostata inflamata si rinichiul stang cu probleme (nu grave). Si infectia Chlamydia.. Nu mi-a zis sa fac nici un fel de analiza. Doar m-ai dat tratamentul acesta, timp de o luna sa i-l iau.
0
12-09-2011, ora 15:04
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Vedeti ca, in infectia urinara se dau uneori si niste pastile sau suplimente care se zice ca ajuta sa curete rinichii.
Problema este ca, acestea provoaca diureza adica scot mai repede apa din organism.
Acest lucru nu este rau dar, daca sunt luate impreuna cu antibioticul, practic antibioticul este eliminat repede si nu mai sta destul de mult timp in vezica sa omoare bacteriilede acolo. Urinarile dese elimina si antibioticul.
Fiind eliminat rapid, tratamentul poate sa nu mai fie asa eficient.
Este bine de stiut asta...
0
12-09-2011, ora 15:17
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Nu vi se pare cam ciudata toata treaba? Nu stiu de ce atata lume are incredere in asa ceva...
Cu supozitoarele alea poate faceti ceva la rect de va distrugeti pe viata!!!
Mergeti neaparat la un DOCTOR, nu la vraci!!! nu vreau sa jignesc pe nimeni dar una peste alta...nu e bine deloc ce vad eu aici... Eu as uita pur si simplu aceasta persoana,
Poate sunt ceva interese la mijloc, dintre care cred ca as intui macar unul - banii, dar mai pot fi si altele mai dubioase. Parerea mea.
0
12-09-2011, ora 15:47
Armando Giannini
Nu este medic/terapeut
Armando Giannini
Ok, o sa merg la medic cum ajung in tara..Da imi puteti spune ce este aceasta infectie Chlamydia..?
0
12-09-2011, ora 16:27
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Nu gasesc acest polenzim. Pentru ce este? Nu conteaza neaparat, oricum tratamentul acesta este foarte ciudat.
Este din ce in ce mai ingrijorator, un doctor lasa chlamydia netratata? Asta afecteaza uretra si da uretrita, prostatita, iar netratata da multe complicatii. - pana la infertilitate. Cautati pe google - chlamidia - sau - infectia cu chlamidia
O sa gasiti acolo informatiile necesare.
Mai las aici un link, sper sa mearga - uneori nu merg link-urile astea. Oricum cautati sa cititi articole despre aceasta infectie. Trebuie facut tratament cat mai curand
---------*
Mergeti la un doctor urolog, o sa va spuna ce sa faceti. trebuie tratament si verificat apoi daca a trecut. In materialele pe care am zis sa le cititi o sa gasiti toate informatiile. Nu va mai jucati cu naturismele alea.

(*modificat de admin)
0
12-09-2011, ora 17:23
Armando Giannini
Nu este medic/terapeut
Armando Giannini
Ok, o sa merg sa imi fac analizele in Timisoara cum ajung, intamplator am un prieten ce este medic specialist urolog..
Va multumesc inca o data. Ps. M-am uitat la chlamydia pe internet, la link ce mi-ati trimis..acolo am gasit simptome pe care eu nu le am. Usturime la urinat, mancarimi, cruste in jurul penisului, urinarri frecvente etc..chiar nu am nici una di acestea. Pe mine ma dor incheieturile si picioarele..mai am asa moleseli, oboseala asa instantenee, fara sa fac efort, ma ia asa cu somnolente. Cam atat..O zi buna
0
12-09-2011, ora 17:53
tema
Nu este medic/terapeut
tema
In general in infectia cu chlamidia nu prea sunt simptome decat cand apar complicatiile.
Nu trebuie sa fie toate simptomele de pe lista, dar aveti probleme la rinichi, prostata marita si artrita - acele dureri articulare.
Apoi mai este si sinuzita si posibil sa fie si ceva la circulatia venoasa.Nu au legatura ci chlamidia dar complica si ele prin simptomele adaugate.
Daca aveti un sistem imunitar bun, corpul lupta si nu prea aveti simptome acum. Dar cand sistemul imunitar va ceda din cauza cronicizarii infectiilor...nu o sa fie bine deloc,
Apar complicatii precum cele citite de dumneavoastra acolo. Pot aparea si la colon. Mai cititi si alte articole, cautati pe google. In fiecare puteti gasi informatii utile. Va mai trimit 2 link:-uri
--------*
Oricum va trebui repetata analiza pentru a vedea daca mai este - ziceti ca ati facut un tratament mai demult.
Este posibil sa fie doar o infectie urinara.
Ar fi bine sa incercati detectarea ei din sange, ma gandesc ca este mai simplu.
Vorbiti cu doctorul sa faceti analiza de - anticorpi chlamydia, urocultura cu antibiograma si exudatul nazal cu antibiograma. Deasemenea control la vene la cardiolog.
Urocultura ziceam sa o faceti deoarece pot fi si alte infectii asociate.

(*modificat de admin)
0
12-09-2011, ora 17:58
Armando Giannini
Nu este medic/terapeut
Armando Giannini
Am inteles, asa voi face. Va multumesc foarte mult pentru toate sfaturile pe care mi le-ati dat..Numai bine va doresc. O sa va tin la curent dupa analize..
0
12-09-2011, ora 18:08
tema
Nu este medic/terapeut
tema
OK, sanatate multa!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Fire de sutură care monitorizează procesele de vindecare
  •