Infertilitate tratament utrogestan si clostilbegyt

03-03-2014
raraita
Nu este medic/terapeut
raraita
Buna ziua,

In urma mai multor analize medicul meu ginecolog mi a prescris utrogestan 1cp/zi timp de max 5 zile si apoi din din ziua 5 pana in ziua 9 1 cp/zi clostilbegyt pentru 3 luni. Mentionez ca menstruatia mea este foarte neregulata, uter usor retrovers si ovare polichistice. Problema este ca domnul doctor mi a dat tratamentul sa il urmez mi a facut schita insa eu nu sunt in tara momentan si am inceput astazi tratamentul si nu imi amintesc foarte bine daca clostilbegytul trebuie inceput in a 5 a zi de cand a venit menstruatia sau in a 5 a zi de cand am inceput sa iau utrogestanul. Pentru ca dansul mi a zis ca nu este neaparat nevoie ca menstra sa apara in 5 zile de utrogestan poate aparea a 2 sau a 3 a zi si aici nu mai inteleg practic cand incep clostilbegytul.



Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns..

Multumesc,

O zi buna!
2 comentarii
0
04-03-2014, ora 12:26
Dr. Carmen Rusu
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti
Dr. Carmen Rusu
Buna ziua.
Clostilbegyt-ul se poate administra din a 5-a zi a ciclului menstrual (prima zi fiind considerata prima zi de sangerare cu sange rosu) pana in a 9-a zi.
Oricum va recomand sa monitorizati ecografic cresterea foliculilor ovarieni, avand in vedere faptul ca ati mentionat ovarele polichistice (exista riscul de sarcina multipla).
0
26-02-2016, ora 17:23
Ingrid19
Nu este medic/terapeut
Ingrid19
Am luat tratament cu duphaston pt provocarea ciclului menstrual trebuia sa iau timp de 5 zile dar din prima zi d tratament a aparut mebstruatia zic ca sia facut bn efectul dupa care am luat clostilbegyt ziua a5-a pana in a-9-a zi pt ovulatie pt ca creau bebe iar din cauza cm neregulat nu ramaneam. Si din nou duphaston din ziua a-16-a pana in ziua 25-a au trecut 4 zile si na venit menstruatia o fi bebe ?? Am inteles ca inediat a doua zi dupa terminarea tratam. Cu duphaston apare CM
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Mituri legate de infertilitate
  • Cauze de infertilitate la femei
  • Cauze hormonale de infertilitate la femei
  • Cauze pelviene ale infertilitatii la femei
  • Cauze cervicale ale infertilitatii la femei
  • Cauze ovariene de infertilitate
  • Cauze uterine de infertilitate: endometrioza si fibromul
  •