Infertilitate

16-03-2009
emiliam
Nu este medic/terapeut
emiliam
Buna ziua,

Am nevoie de ajutor/sfaturi in urmatoarea problema.
Am 26 ani si sotul meu are 34 ani. Suntem impreuna de 6 ani timp in care nu am ramas insarcinata nici macar o singura data desi nu am folosit niciodata nici o metoda contraceptiva.
Sotul meu are un copil dintr-o casnicie anterioara. Eu nu am copii. In urma cu mai bine de 10 ani (dupa nasterea copilului) sotul meu a fost operat de varicocel. Dupa operatie spermograma a indicat oligospermie. In prezent spermograma indica azoospermie.
Prima menstruatie am avut-o la 12 ani. In urmatorul an am avut menstre neregulate (cicluri foarte lungi de pana la 4 luni) motiv pentru care am urmat tratament cu Duphaston. Menstruatiile au devenit regulate pentru aproximativ un an dupa care au devenit din nou neregulate. Am facut o intrerupere de sarcina la varsta de 18 ani. Am urmat tratament cu anticonceptionale Rigevidon timp de 2 ani. Dupa intreruperea tratamentului cu Rigevidon menstruatiile au ramas regulate pentru aproximativ jumatate de an dupa care au devenit din nou neregulate. Am fost suspectata de ovare micropolichistice, am urmat tratament cu Yasmine si Metformin, apoi deoarece nu toleram bine Yasmine am luat Marvelon 21 si Metformin.
Dupa jumatate de an am intrerupt tratamentul si am facut din nou dozarile hormonale in zilele 21 si 24 precum si ecografia transvaginala. Diagnosticul de ovare micropolichistice a fost infirmat de ecografia transvaginala care a evidentiat doar uter usor retrovers si cateva chisturi functionale/normale. Nivelul hormonilor este in limitele de laborator cu exceptia prolactinei care in loc de maxim 28 avea valoarea de 45 lucru care se manifesta prin lactatie falsa (la apasare). Am inteles de la medic ca valoarea aceasta este prea mica totusi pentru a fi vorba de adenom hipofizar/prolactinom.
Urmeaza sa merg sa re-fac analizele in zilele 21 si 24 ale ciclului menstrual dupa care sa ma prezint din nou la endocrinologie cu rezultatele, poate de aceasta data se va descoperi care este de fapt afectiunea de care sufar.
Am citit pe diverse forumuri ca in Ungaria exista o clinica renumita pentru procedee de fertilizare in vitro, inseminare artificiala s.a.m.d. dar stiu ca exista clinici care fac astfel de interventii cu rata mare de succes si in Bucuresti. Am inteles deasemenea ca exista posibilitatea stimularii producerii de spermatozoizi prin medicatie sau extragerii lor printr-o punctie testiculara pentru procedee de inseminare/FIV.
Intrebarile mele sunt: care sunt sansele de reusita in situatia noastra si ce investigatii/analize/ecografii.. etc ar trebui sa mai facem inainte (atat eu cat si sotul meu), unde le-am putea face si cam care ar fi costul lor ? / Am inteles ca asigurarea medicala nu acopera aceste costuri pentru ca in Romania infertilitatea nu este considerata o boala.

Multumesc anticipat pentru raspuns.
2 comentarii
0
20-12-2009, ora 21:18
antondana76
Nu este medic/terapeut
antondana76
Buna, Emi

Tot ce pot sa-ti spun este sa mergi la Iasi, la prof.dr.Onofriescu.Daca nu era el, renuntam la sarcina, dupa toti dr.de cartier si, multumesc lui Dumnezeu, am ajuns la 6luni si totul e ok.Si sunt convinsa ca asa va fii si in continuare.Tel de la cabinet, pentru programare este 0232/276566.Consultatia este 150 de lei.E specialist in fertilitate, crede-ma!
Pe langa toate astea, trebuie sa ai mare incredere in Dumnezeu, citeste acatistul SF.Nectarie, posteste miercurea si vinerea, iar daca ai posibilitatea, du-te la Manastirea Putna, vorbeste cu un duhovnic si ai sa vezi ca totul va fii bine si ai sa devii mamica.Multa sanatate iti doresc!
0
14-08-2012, ora 17:11
donatela
Nu este medic/terapeut
donatela
Dupa cum a zis si antondana.Acatistul Sf. Nectarie, alte rugaciuni si...capul limpede, fara stress. Cu o trompa infundata total, cu ovulatie haotica...am ramas dupa 2 ani, dupa rugaciuni, dar mai ales in moemntul cand nu m-am mai agndit la faptul ca nu pot face un copil. Capul e totul!!!!!!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.