Infectii urinare recurente | Forumul Medical ROmedic

Infectii urinare recurente

04-05-2009
Alarisa
Nu este medic/terapeut
Alarisa
Buna ziua!
Baiatul meu, in urma unui accident rutier, are vezica neurogena si face sondaj vezical intermitent din 6 in 6 ore. Problema este ca face extrem de des infectii urinare, chiar daca iau toate masurile de igiena cand fac cateterizarea.
In ultimele trei luni n-a reusit sa reziste mai mult de 14 zile de la terminarea antibioticului fara sa aiba iarasi probleme, cu febra mare (40 grC), frison, stari de voma etc.
Mentionez ca toate antibioticele i-au fost prescrise in urma efectuarii antibiogramei, pe o perioada de maxim 10 zile.(Norfloxacin si Ampicilina sulbactam pentru E. Coli, Biseptol pentru Klebsiella)
Ce ar trebui sa faca in continuare pentru a reusi, macar pentru o perioada, sa scape de acest necaz?
Multumesc.
5 comentarii
0
27-05-2009, ora 14:34
Dr. Oancea Mihaela
Nefrologie, Bacau
Dr. Oancea Mihaela
Din pacate vezica neurologica este in sine o afectiune ce predispune la infectii urinare, nu le puteti evita decit daca se vindeca pareza ceea ce din pacate nu este posibil. Ce se poate face? probabil ca veti ajunge la o doza mica de antibiotic a la long. Va sfatuiesc sa dezabateti aceasta problema cu medicul nefrolog care conduce tratamentul pielonefritei. Multa sanatate.
0
01-06-2009, ora 16:27
Alarisa
Nu este medic/terapeut
Alarisa
Va multumesc mult pentru raspuns.
Totusi eu sper ca intr-o zi va scapa de sondaj, desi a avut fractura de coloana, maduva nu a fost complet sectionata, in prezent el putand sa mearga, ce-i drept mai greu si cu un usor sprijin, poate cobora scari, ba chiar poate conduce o masina normala.
In prezent, este sub tratatament cu Cedax (conf. antibiogramei si indicatiilor medicului) 400 mg x 2 ori/zi.
Am citit in prospect ca doza recomandata ar fi de 400 mg/zi,
Cum i-ar putea fi influentata negativ starea de sanatate de marimea dozei?
Va multumesc mult.
0
02-06-2009, ora 18:05
Dr. Oancea Mihaela
Nefrologie, Bacau
Dr. Oancea Mihaela
In primul rind ma bucur ca fiul dvs nu este paraplegic, si este posibil ca functionalitatea sfincteriana sa aiba ceva sanse de recuperare daca nu a trecut foarte mult timp de la accident.
In ceea ce priveste doza de Cedax probabil ca medicul dvs a apreciat pielonefrita ca avind potential sever si a optat pentru o doza crescuta de cedax, ceea ce este corect. Atita vreme cit fiul dvs tolereaza bine tratamentul si evolueaza favorabil ( este afebril, a disparut durerea lombara, voma, etc ) nu aveti de ce sa fiti ingrijorata. Dozele nu sunt batute in cuie, ele pot varia destul de mult in functie de gravitatea afectiunii, functia hepatica, virsta, greutate, etc. medicul fiind cel care hotaraste, nu prospectul.
Multa sanatate
0
03-06-2009, ora 09:38
Alarisa
Nu este medic/terapeut
Alarisa
Accidentul a fost acum un an. Progrese au fost, in sensul ca, daca in primele 4 - 5 luni urina incontinuu, desi simtea, nu putea controla acest lucru, acum are control deplin asupra sfincterelor. Problema este reziduul, desi si acesta a scazut, de la 250-300ml la cca. 120-150ml.
Credeti ca dupa un an ar mai avea sanse de recuperare? Mi-este ingrozitor de frica ca nu cumva datorita infectiilor urinare repetate sa dezvolte o insuficienta renala sau de momentul in care bacteria (E. coli) ar putea deveni rezistenta la toate antibiotecele.
Va multumesc din suflet pentru raspuns si va urez si dumneavoastra multa sanatate!
0
03-06-2009, ora 10:30
Dr. Oancea Mihaela
Nefrologie, Bacau
Dr. Oancea Mihaela
Teoretic, refacerea nervilor ce controleaza vezica este incheiata la un an de zile, dar asta nu inseamna ca reziduul vezical nu mai poate scadea. Cred ca ar mai putea scadea in continuare, in timp.
Nu trebuie sa fiti asa de ingrijorata, functia renala va ramine intacta cita vreme nu se instaleaza hidronefroza. Cu privire la infectii, asa cum va spuneam initial probabil ca medicul dvs curant va opta pt o doza mica de antibiotic a la long, pentru prevenirea infectiilor.
Mult succes
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: