Infectie urinara e-coli

06-05-2011
andig.
Nu este medic/terapeut
andig.
Buna ziua.As dori sa mă ajutati cu ceva raspunsuri.
Femeie.60 ani.Am o infectie urinara cronica cu e-coli. In ultimii 2-3 frecventa infectiei este de o dată la 2-3 luni.Nu fac febra dar am dureri si urinari frecvente.
La un moment dat am facut si Pielonefrita.
Tratamentul l-am luat după antibiograma dar bacilul a devenit rezistent la Negram, Ciprofloxacin, Norfloxacin, Ofloxacin, Cephalexin, Avelox, Ampi+Genta.
Concomitent medicul mi a administrat si tratamente adjuvante: urinex, urisan. Mentionez ca am efectuat tratament cu urisan timp de 6 luni.
Respect regimul hidric cu ceai diuretic zilnic.

Periodic am facut urocultura si chiar un RMN; nu s-a constatat nici litiaza ranala, vezicala sau malformatie de cai urinare.

Ultimul tratament a fost cu cedax 400mg/24 h 7 zile si urovaxom pe care il continui 3 luni.

Infectia imi reapare. Ma tem ca prea mult antiobiotic imi distruge imunitatea.


Ultimul rezultat la antibiograma arata e-coli sensibil la Cefoperazone si Piperacilin+Tazobactam.


Cum as putea scapa de aceasta infectie care revine atat de des?
Urovaxom il pot lua concomitent cu Urinal Acut (extract natural de merisor)?

Va multumesc anticipat pentru orice sfat.
2 comentarii
0
08-05-2011, ora 15:32
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
@andig.: Se pot lua concomitent cele doua medicamente..Cauzele acestei infectii recidivante, cronice cu E. coli pot fi multiple la aceasta varsta : golirea incompleta a vezicii urinare atunci cand urinezi [ sarcinile dificile, nasterile cu probleme pot sta la baza acestei situatii ], traumatisme avute in zona bazinului ; infectia e intretinuta si de folosirea frecventa de antibiotice, de modificarile locale datorate varstei [ vaginita atrofica, uretrita atrofica ], poate ca ai si alte boli cronice cum ar fi diabet zaharat, boli intestinale cu constipatie si/sau diaree frecvente etc.. Inainte de RMN trebuia sa faci o urografie intravenoasa.
0
12-06-2011, ora 14:06
floare albastra
Nu este medic/terapeut
floare albastra
Pe langa ce a zis d-na doctor, completez ca ar fi bine sa luati Uricol, (sper ca se mai gaseste pe piata)sunt niste pliculete efervescente, mi s-au parut cele mai bune, in comparatie cu alte produse naturiste, si sa luati cate o pastiluta de Nitrofurantoina, in fiecare seara, preventiv, sau puteti cere sfatul unui specialist cu privire la aceasta metoda, igiena maxima dupa fiecare scaun, deoarece ei vin din zona intestinala, eviatrea constipatiei daca aceasta exista, si bineinteles multe lichide, si urinati ori de cate ori aveti nevoia..
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.