Infectie urinara? | Forumul Medical ROmedic

Infectie urinara?

24-11-2010
Flori V.
Nu este medic/terapeut
Flori V.
Buna seara. As dori un mic ajutor din partea uni medic specializat intrucat nu stiu ce sa mai fac.
De doua luni m-am mutat in Anglia si chiar de la inceput m-am trezit cu un "disconfort" in zona intima, am mers la medic unde mi s-a prelevat o proba de urina. Mi s-a spus ca am o mica infectie urinara si mi s-a prescris Trimetophrim (nu stiu care ar fi corespondentul in limba romana), 2 pastilute/zi timp de 3 zile. Nu m-am simtit deloc mai bine, am mers la un alt spital. Aici mi s-a spus ca nu am nimic in urina si ca as avea o usoara forma de candida (asta fara sa mi se faca vreun control ginecologic sau vreo analiza). Mi s-a dat o capsula vaginala de Canesten (500 mg) si Canesten crema, pe care am folosit-o o saptamana. Intrucat nu am simtit imbunatatiri (tin sa mentionez ca in aceasta perioada am avut si repaus sexual) am mers la o clinica ginecologica. Aici mi s-au prelevat toate analizele, mi s-a spus din nou ca ar fi infectie urinara, nu candida. Acum urmez un tratament de 3 zile cu Cefalexin de 500 mg. Astept analizele pentru clamydia intr-o saptamana.
Poate, enumerand simptomele pe care le am, ma veti putea ajuta cumva caci mi se pare ca medicii de aici nu prea stiu pe ce lume traiesc.
- usturime la urinare
- usor disconfort in zona intima
- o scurgere vaginala incolora (gelatinoasa, lipicioasa, fara miros).
In speranta ca nu am plictisit pe nimeni cu toata istorisirea, astept un mic ajutor, daca se poate. Va multumesc anticipat
7 comentarii
0
24-11-2010, ora 06:17
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Trimetophrim este Biseptol la noi [ Bactrim, Cotrimoxazol etc.].Ai o infectie urinara, iar doza de Trimetophrim primita este minima, se dau 2 cp x2 ori/zi, minim 5 zile.Cefalexin este bun, sa speram ca-ti va trece in trei zile.
0
24-11-2010, ora 12:02
Flori V.
Nu este medic/terapeut
Flori V.
Multumesc foarte mult pentru raspuns. Dvs. considerati ca ar trebui sa iau mai mult de 3 zile Cefalexinul? Chiar daca este de 500 mg?
0
24-11-2010, ora 20:51
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Eu sunt de parere ca ar trebui sa iei 7 zile Cefalexin, dimineata si seara.nu-ti fie frica, chiar daca este de 500 mg, este doza normala pentru un adult.
0
25-11-2010, ora 11:08
Flori V.
Nu este medic/terapeut
Flori V.
Am inteles. O sa incerc sa mai fac rost de pastilele necesare pentru un tratament de 7 zile... aici nu se elibereaza medicamente fara reteta. As avea din tara Nolicin si Ciprinol. sunt cumva inrudite cu Cefalexinul? Adica as putea lua vreuna dintre cele doua in loc de Cefalexin? Va multumesc mult pentru rabdare si imi cer scuze daca par sacaitoare.. insa ajungi foarte greu la specialist aici... mai ales cand esti doar un strain. O zi minunata!
0
26-11-2010, ora 09:02
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Ciprinol este perfect, ia in continuare unul dimineata si unul seara [ vezi sa fie de 500 mg ].
0
26-11-2010, ora 11:48
Flori V.
Nu este medic/terapeut
Flori V.
Va multumesc din suflet pentru raspunsuri. Am sa va tin la curent cu evolutia "problemei". Sa aveti o zi minunata!
0
02-12-2010, ora 09:22
carasica
Nu este medic/terapeut
carasica
Buna ziua. Va rog din suflet sa ma ajutati cu problema mea.
De 4 -5 zile mi-a aparut o usturime la urinare, nu in timpul ei si la sfarsitul urinarii. Astazi (a 5 zi) mi-a aparut si o senzatie de mancarime mai jos de orificiul urinarii; plus o senzatie de disconfort pe parcursul zilei. Ce pot face in conditiile in care nu sunt in Romania sunt in India (as fi mers de urgenta la medic daca eram in Romania) si nu stiu ce sa cer la farmaciile de pe aici (care sunt destul de multe). Am la mine No-SPA 40mg ma ajuta cu ceva daca iau? Va rog sa ma ajutati in vrun fel ca devine insuportabil. Daca mi-ati indica vrun medicament in engleza poate au.
Va multumesc anticipat.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.