Infectie sub radacina unei masele

18-04-2010
sorin2
Nu este medic/terapeut
sorin2
Buna ziua,

Am avut acum 3-6 luni o masea cu infectie, dentistul mi-a spus ca are infectie la unul dintre "picioare". A incercat sa curete infectia insa a spus ca in acea zona (banuiesc), unde se imbina osul cu radacina, nu a putut curata. Maseaua a fost plombata insa mult timp m-a mai durut putin putin cand apasam deasupra. La acel moment mi-a spus ca mai exista o cale de a curata infectia din zona de sub radacina, anume prin operatie chirurgicala.
Acum, peste week-end a inceput iar sa doara cand apropii maselele, deci banuiesc ca iar s-a infectat.

As dori sa stiu va rog, fiindca stau in Bucuresti, ce locatii exista pentru asemenea operatii chirurgicale de "curatare a infectiei" la locul imbinarii osului maxilarului cu radacina, dentistul pomenind ceva de "Spitalul Universitar" ?. De asemenea as fi curios si intre ce preturi variaza dar si daca se gasesc resurse pe internet unde pot sa ma documentez mai mult.

Opinia mea ar fi ca e mai bine sa iti salvezi o masea printr-o astfel de operatie, decat sa o scoti imediat fara prea multa bataie de cap. As dori sa aflu si opinia voastra.

Multumesc,
Sorin.
5 comentarii
0
18-04-2010, ora 17:40
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
operatia pe care v-a sugerat-o medicul dvs se numeste rezectie apicala. aceasta se face cel mai des pe dintii frontali, dar si pe molari ( masele) pe una sau mai multe radacini ale acestora. genul acesta de interventie se face nu numai in spital ci si in cabinete particulare, sub anestezie locala, nefiind o operatie care necesita spitalizare. totusi, fiind vorba de o rezectie pe molar, interventia trebuie facut de un stomatolog cu specializare in chirurgie orala.
in privinta pretului, acesta variaza de la cabinet la cabinet, si de la chirurg la chirurg. de exemplu la cabinetul unde eu imi desfasor activitatea pretul este de 400 ron ( clinikevident.ro). repet este doar un exemplu, in general orice cabinet particular ar trebui sa colaboreze cu un specialist in chirurgie orala. sanatate!
0
18-04-2010, ora 18:41
sorin2
Nu este medic/terapeut
sorin2
Wow 400 ron :)

Va multumesc pentru raspunsul prompt!
0
10-10-2010, ora 11:58
dyamondblk
Nu este medic/terapeut
dyamondblk
buna ziua, am si eu o problema.
am fost la un dr. sa mi plombeze o masea si mi a polizat mai mult decat trebuia, mi-a "lipit-o" la loc dupa care la 3 lluni mi-a cazut, fapt ce mi a stranit frica pt dr. stomatologi. dupa 4 ani am avut dureri groaznice la acea masea, am luat antibiotic, nu s a umflat dar simteam ca se clatina foarte putin. peste 2 luni iarasi am avut dureri insuportabile, iar am luat antibiotic dupa care am fost la un cabinet medical, unde dl. dr. mi a zis ca trebuie scoasa. l am rugat sa mi curete canalele, nu la m crezut, insa nu a putut deaorece ma durea foarte tare. dupa o saptamana am facut radiografie, iar dr. mi-a spus ca am o punga cu infectie sub radacina, insa maseaua e buna.
pot scapa altfel fara extractie? va rog mult sa mi raspundeti
si inca o intrebare, poate stupida din partea mea, dar care ma framanta : maseaua mea daca e buna, se poate scoatea, curata infectia si pusa la loc?
multumesc anticipat
0
10-10-2010, ora 12:08
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
Daca maseaua are pereti suficient de grosi (si rezistenti), atunci se poate face tratament endodontic, care, daca e corect, da rezultate bune in timp, infectia dispare, si nu mai e nevoie de rezectie apicala sau extractie.

Daca insa peretii ramasi sint foarte subtiri si nu vor suporta o restaurare ulterioara (de preferinta coroana la un dinte cu nervul scos), atunci singura varianta care ramine este extractia dintelui.

ps: cind mai aveti dureri de dinti, incepeti prin a merge INTII la medic
ps2: NU mai luati antibiotice fara recomandarea medicului.
0
22-01-2014, ora 00:01
Paul ionut
Nu este medic/terapeut
Paul ionut
Buna ziua.
Am avut o carie mare la o masea care a fost indepartata la stomatolog, iar maseaua a fost refacuta in mare parte.Problema e ca
, cred ca s-a facut o infectie sub masea si nu stiu din ce cauza, maseaua arata bine fara nici o urma de carie, dar ma doare uneori rau.As vrea sa stiu care poate fi cauza
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul