Infectie masea (cred), nu pot ajunge la stomatolog decat peste o saptamana

11-01-2015
Mateiuc_Alexandra
Nu este medic/terapeut
Mateiuc_Alexandra
O sa incep cu motivul pentru care nu pot ajunge la stomatolog decat peste o saptamana - sunt plecata cu munca intr-o zona de munte, oraselul de aici are farmacie, nu insa si un cabinet stomatologic deschis in perioada asta, iar orasul cel mai apropiat este la peste 4 ore de mers cu masina. Stiu ca, in majoritatea situatiilor, nu exista doar solutii medicamentoase, dar sper sa imi puteti sugera ceva care sa ma treaca cel putin peste saptamana asta dupa care ma intorc acasa, unde primul lucru pe care il voi face va fi vizita la stomatolog.

Si acum problema - am o carie avansata mai veche, la ultima vizita la stomatolog, undeva la inceputul lunii decembrie, mi s-a spus ca nu prea mai poate fi salvata maseaua, ca orice as face, mai devreme sau mai tarziu tot la extractie se ajunge, si ca cel mai bine e sa o scoatem cat mai devreme, dar cum in acea zi am avut programata o alta lucrare (la o cu totul alta masea) a ramas ca acest lucru sa se intample la urmatoarea vizita, pe 22 luna asta, cand programul meu si al doctoritei se suprapunea. Mentionez ca nu mi-a facut absolut nimic la maseaua respectiva atunci, care de altfel nici nu ma durea - pur si simplu a fost o discutie de genul 'ce ar mai trebui de lucrat'.

Ei bine, de ieri a inceput sa ma ia o durere - in majoritatea timpului continua, sacaitoare, dar suportabila, dar care exacerbeaza la atingere - durere care persista si mult timp dupa aceea. Sunt sigura ca este vorba de maseaua respectiva si nu de o alta durere care sa iradieze pentru ca am facut un mic test lovind usor toate maselele din zona cu periuta de dinti, si respectiva este singura cu probleme (ba chiar mai mult, durerea puternica apare doar cand este lovita dintr-o anume parte). Apasand pe gingie in zona respectiva am o durere, dar usoara. Nu exista nici o umflatura vizibila.

La sfatul farmacistei din localitate am inceput un tratament cu Rovamycine (1 pastila la 12 ore - am ajuns la a treia pastila), iar pentru durere iau Nurofen 200 + Paracetamol (o data la cateva ore, cand durerea se accentueaza) si un Nurofen 400 Forte la culcare.

La scurt timp dupa luarea analgezicului/antiimflamatorului durerea cedeaza pentru aproximativ o ora - doua, revine (suportabila) pentru inca o ora- doua, dupa care trebuie sa iau o noua doza.

Ce sugerati? Mentionez, nu ma astept la un tratament complet doar medicamentos, ci doar ceva care sa ma tina cat de cat functionala pana lunea viitoare (deci 8 zile) cand ajung acasa si, implicit, la stomatolog.

Multumesc din suflet pentru orice sfat!
2 comentarii
0
11-01-2015, ora 21:08
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
Eu pateam asta cand eram plecat in tara de obicei iarna cand stateam mult in frig sau curent si rezolvam problema tinand in zona respectiva vitamia c si ma lasa durerea pana ajungeam la dentist care putea fi si dupa o luna.
0
12-01-2015, ora 16:18
Mateiuc_Alexandra
Nu este medic/terapeut
Mateiuc_Alexandra
Infectia (sau ce era) s-a transformat azi noapte in abces, in sensul ca am toate simptomele caracteristici:
- durerea m-a lasat (aproape complet, poate ramasa la 5-10% din intensitate)
- s-a umflat usor partea cu maseaua respectiva

Febra nu am in continuare deloc. Prin o terta parte (fratele meu care este acasa si pe care l-am trimis sa intrebe la un cabinet stomatologic) am primit un alt "tratament" - amoxacilina 500mg la 6 ore.

Pareri va rog?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul