Infectie la o masea, antibiotic si stare de rau

22-05-2014
Andrei_help2
Nu este medic/terapeut
Andrei_help2
Dupa ce m-a durut maseaua timp de 24 de ore, cedand doar 3 ore cu calmant aulin, am hotrat sa cumpar Antibiotic amoxicilina 500 mg.

Ieri la 20.00 am luat pentru prima data antibiotic. Azi-noapte la 4.00 am luat a doua pastila de antibiotic si astazi la 12.00 am luat-o pe a treia, dar dupa doar o ora ce am luat pastila si am vomitat toata mancarea. Inainte cu 5 minute sa iau ultima pastila de antibiotic am mancat foarte mult iaurt cu paine ca sa imi protejeze stomacul de antibiotic. Asta inseamna ca am intrerupt involuntar tratamentul, adica nu am mai luat pastiala asta pe care am vomitat-o acum cateva ore. Din cate am inteles, daca interupi tratamentul cu antibiotic chiar si cu o singura doza, infectia va reveni si mai puternic si bacterile vor capata rezistenta. Acum voi lua urmatoarea pastila la ora 20.00 diseara, dar deja am intrerupt tratamentul doarece am vomitat pastila de la ora 12.00. Acum vreau sa nu mai vreau sa iau din 8 in 8 ore, vreau sa iau din 6 in 6 ore. Are ceva daca schimb de la 8 pastila la 8 ore la una la 6 ore? Mentionez ca nu am avut niciun fell de umflatura cand am inceput sa iau ieri antibioticul, astazi mi se umflat obrazul foarte mult dupa ce am luat antibioticul. De asemenea ii trecuse de durere, dar vad ca iar m-a luat durerea de 3 ore.


Va multumesc
3 comentarii
0
23-05-2014, ora 16:43
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Vă recomand să respectaţi doza scrisa în prospect.
Cu stima
Dr Petre Muresan
0
23-05-2014, ora 21:50
Andrei_help2
Nu este medic/terapeut
Andrei_help2
Deci este o problema ca am ratat acea doza ? Adica acum risc ca bactarile sa capete rezistenta. Cat de mare este rescul ca din cauza acelei doze pe care nu am luat-o?


Va multumesc
0
25-05-2014, ora 07:00
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Riscurile de acest gen nu pot fi masurate si cuantificate
cu exactitate. Important este ca dumnaevoastra sa va
faceti tratamentul cu dozele corespunzatoare.
Cu stima:
dr Petre Muresan
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: