Infectie la degetul mare de la picior

18-07-2008
emanresu
Nu este medic/terapeut
emanresu
In urma cu 6 saptamani am depus un efot fizic zilnic si am constat ca o parte a degetului mare s-a umflat (nu stiu exact cum sa va indic zona...zona laterala imediat dupa unghie). Am crezut ca este un simplu puroi pe care l-am stors. Mai intai iese puroi si apoi putin sange. Am incercat cu rivanol si cu o solutie numita bepanthen dar rana nu s-a inchis. Daca nu ma incalt o vreme, se formeaza o coaja care cade imediat ce ma deplasez. Nu simt nicio durere dar sunt ingrijorat pentru ca au trecut 6 saptamani si vad ca nu mai dispare.
Daca imi puteti recomanda un tratament sau medicament v-as fi recunoscator.
Va multumesc!
6 comentarii
0
19-07-2008, ora 00:00
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Cred ca este vorba despre un panaritiu ; pentru rezolvarea acestuia ar fi bine sa luati legatura cu un medic chirurg generalist sau plastician;numai bine
0
21-07-2008, ora 00:00
morena1r
Nu este medic/terapeut
morena1r
Varianta propusa de elina e buna.Dar pana ajungi la chirurg poti incerca acasa comprese cu Betadina si sa pui un praf de antibiotic(Iei antibiotic la capsule si pui praful pe rana) O sa te usture dar eu asa mi-am vindecat panaritiul.
0
10-09-2008, ora 00:00
elena_ramona
Nu este medic/terapeut
elena_ramona
In primul rand trebuie sa porti incaltaminte care sa nu incomodeze degetul-incaltamintea poate fi o cauza. Chiar daca te operezi este posibil sa reapara aceasta problema. Se pot face si bai cu apa sarata- aceasta usuca rana si dezinfecteaza in acelasi timp. se pune intr-un vas cu apa sare gronjoasa si se amesteca astfel incat sa se ajunga la concentratie mare si se tine degetul 10- 20 minute. aceasta procedura se repeta in fiecare zi. pe mine m-a ajutat.
0
21-05-2009, ora 15:26
Oneboy
Nu este medic/terapeut
Oneboy
Hello,

Aceiasi problema o am si eu la piciorul stang(numai la el), adica degetul mare mi se umfla in partea stanga a unghiei, mi-am taiat unghia prost si mi-a aparut aceasta durere, de atunci nu mai scap de ea, la mine apare cam o data la 2 luni, acum iar mi-a reaparut durerea, am taiat coltul, dar tot rosu si dureros a ramas degetul, nu stiu ce sa fac!in afara de mersul la doctor (cel mai probabil am sa fac o vizita in curand pe la el) ce as putea sa fac eu?

@ elena_ramona: conteaza daca apa e rece sau calda?

Multumesc!
0
27-05-2009, ora 12:23
cristina2002
Nu este medic/terapeut
cristina2002
Acum cativa ani si eu am avut aceeasi problema - a durat cateva luni, a fost groaznic. Dar am scapat numai cu ceai de pelin foarte concentrat. Daca il puteti culege personal cu atat mai bine, eu am adus pelinul de la tara. Spalaturi dese zilnice - pelinul cicatrizeaza; eu l-am folosit si la operatia de cezariana. mi s-a spus s-o curat cu alcool sanitar ( chiar daca ustura), dar eu n-am pus picatura de alcool, ci numai ceai de pelin si s-a vindecat perfect si in timp. Puteti incerca, n-aveti nimic de pierdut.
Multa sanatate!
0
18-10-2009, ora 20:40
musta
Nu este medic/terapeut
musta
de doi ani in perioada aceasta a anului am intepturi la degetul mare al piciorului drept, si anume deasupra unghiei, am senzatia ca cineva ma inteapa cu ace.daca cineva are idee despre ce ar fi vorba il rog sa imi spuna.multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Micoza unghiei și ciuperca piciorului - prevenție și tratament
  •