Infectie in al doilea molar

12-11-2012
Cristian.Tone
Nu este medic/terapeut
Cristian.Tone
Buna ziua, sunt nou aici pe forum si am hotarat sa imi postez problema.

Ideea e in felul urmator(sa ma scuzati in cazul in care folosesc termeni in mod necorespunzator).

In partea dreapta jos, la al doilea molar se pare ca am infectie pana in radacina canalului. Am fost la un medic cu o radiografie si mi-a spus ca am infectie doar pe jumatate de molar si sfatul sau a fost sa imi sectioneze maseaua pe din doua (mi s-a spus ca se numeste premolarizare) si apoi sa imi puna pivot si coroana si acel molar practic sa imi devina premolar si sa ramana spatiu care ulterior sa se miscoreze din cauza miscarii premolarilor din spate.

Problema mea este urmatoarea (sper sa nu gresesc ca dau sume aici):

Tratamentul cu antiseptice ma costa 150 de ron
Pivotul ma costa 150 de ron
Privind corana am variantele binecunoscute(ceramica completa, metal cu fateta de ceramica sau doar metal) care pretul variaza de la 350 de ron pana la 450 ron.


Intrebarea mea: Exista o alta varianta mai ieftina? Suma de 750 de ron pentru o masea mi se pare destul de exagerata, dar tin sa mentionez ca nu doresc sa o pierd.

O curatare + un tratament cu antibiotic pentru infectie + o scoatere de nerv + o plombare clasica(fara coroana si pivot) nu are merge? Daca nu, din ce motiv si daca da, cam la ce suma m-ar duce.

Imi cer scuze pentru eventualele intrebari tampite, nefiind in domeniu si imi mai cer scuze pentru lipsa de detalii.

Va rog sa imi mai puneti intrebari in cazul in care sunt necesare detalii in plus.

Multumesc,
Cristian.
2 comentarii
0
12-11-2012, ora 20:26
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
Infectia de la virful radacinii NU este indicatie pt premolarizare!!! Pt infectie exista tratament endodontic!

Daca dintele este restaurabil (adica se mai poate construi ceva pe el) atunci are nevoie de tratament endodontic al tuturor radacinilor/canalelor, pivot si coroana. Fara premolarizare. Teoretic (dar si practic) merge si doar cu tratament endodontic si plomba (fara pivot si coroana). DAR... in acest caz este risc mai mare de fractura verticala a dintelui (care duce la pierderea lui definitiva). In alegerea uneia sau alteia dintre solutii (plomba sau coroana) conteaza de fapt cit a mai ramas necariat din acel molar in acest moment. Si raspunsul la intrebarea asta nu il puteti primi pe internet, ci doar in cabinet.

Premolarizare se face doar daca acea parte a dintelui care se doreste a fi extrasa are o carie mult sub nivelul gingival si dintele nu mai poate fi restaurat in acea zona. sau pt orice alte motive... in afara de infectie. Oricum, din punctul meu de vedere, premolarizarea in general eu o vad ca pe o solutie cu mai multe dezavantaje decit beneficii.

ps: si nici nu as miza pe migrarea de buna voie a dintilor din spate pt inchiderea spatiului ramas in urma premolarizarii.
0
13-11-2012, ora 21:48
Cristian.Tone
Nu este medic/terapeut
Cristian.Tone
Astazi am primit raspuns de la doctorul meu care mi-a spus ca maseaua trebuie extrasa.

Motivul: Infectia a atacat radacinile si mi s-a spus ca singura varianta este extractia si dupa doua luni maxim sa revin sa imi puna o coroana si practic sa faca o punte intre primul molar si ultimii 2 premolari.

Astept raspuns sau sfat.

Multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul