Infectie cu streptococ beta hemolitic la nou nascut

15-07-2008
Laura_B
Nu este medic/terapeut
Laura_B
Buna ziua,
Am o bebelusa de doua saptamani. Dupa nastere a fost diagnosticata cu infectie cu streptococ beta hemolitic. I s-a administrat un tratament in maternitate cu gentamicina si ampicilina - 5 zile, iar acasa am continuat cu augmentin - 2 zile, la indicatia doctorului neonatolog. Inainte de inceperea tratamentului avea proteina C reactiva de 0, 72, iar la 5 zile de la incheierea tratamentului 0, 1 - ceea ce ar indica faptul ca tratamentul a avut efect. Intrebarea este: ar trebui sa mai facem si alte analize ca sa ne dam seama daca nu mai exista aceasta infectie?
2 comentarii
0
16-07-2008, ora 00:00
morena1r
Nu este medic/terapeut
morena1r
ooofff, streptococul Betahemolitic e unul dintre cei mai nenorociti streptococi...:-(E responsabil de aparitia reumatismului care se poate localiza la orice muschi, incepand cu muschiul inimii si teminand cu articulatiile.In mod normal prot C reactiva trebuie sa fie absenta.Mai asteptati putin si mai repetati analiza.Si, oricum, de unde s-a infectat cu asha ceva????
0
25-09-2008, ora 00:00
dido
Nu este medic/terapeut
dido
fetita mea are 6 zile. dupa nastere prin cezariana si s-a recoltat sange si ceva secretii. crp-ul a iesit pozitiv in prima faza. a facut tratament cu antibiotic ampicilina si gentamicina timp de 3 zile jumate incepand din ziua nasterii. in final, crp-ul a iesit negativ si, gata, am intrerupt tratamentul! in fisa de externare si in scrisoarea medicala scrie "crp negativ, evolutie favorabila sub tratament"!
o fi fost suficient??? sa mai repet ceva analize, teste?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Streptococul beta hemolitic de grup B în sarcină
  •