Infectie cu Salmonella la copil de 6 ani

25-02-2013
Barnar46
Nu este medic/terapeut
Barnar46
Simptomele apar pe 2 ianuarie, la doua zile incepe tratament ambulator cu cefotaxim, 7 zile, perfuzii pentru hidratare si hranire. Dupa rezultatul analizelor se depisteaza Salmonella, o tulpina putin rezistenta, dar in cantitate foarte mare. Dupa tratamentul cu cefotaxim, mai face 7 zile de biseptol. Scaunele se reduc, devin mai consistente, dar cu alimente nedigerate, mucozitati. Alimentatia, treptat, trece spre normal, acum fiind exclus laptele si legumele in exces. Greutatea, de la 26, 4 kg inaintea bolii, scade dupa o saptamana la 24, 6 kg, apoi, dupa cca o luna, ajunge la 25 kg unde stagneaza. Se da suplimente de vitamine, calciu, pe cale orala, s-a introdus laptele antidiareic pentru copii.
La repetarea analizelor, la cca. 3 saptamani de la debutul bolii, apar 2 - 4 colonii de salmonella in coprocultura. Se mai face un tratament de 5 zile cu biseptol.
Apoi se fac mai multe analize, la diverse laboratoare, la unele rezultatul este pozitiv, ca din aceeasi masa fecala alt laborator sa dea rezultat negativ. In prezent, doua laboratoare dau rezultat pozitiv, printre care si directia sanitara judeteana, altul da rezultat negativ, din aceeasi proba.
Rugamintea mea este, de ce mai apare rezultatul pozitiv dupa atatea tratamente, si care ar trebui sa fie modul nostru de abordare.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.