Infectie cu Ecoli

02-02-2012
ivanovsanda
Nu este medic/terapeut
ivanovsanda
Buna ziua.
Am facut examen bacteriologic vaginal si mi s-a depistat infectie cu E coli. Mi s-a spus ca cel mai probabil a migrat de la vezica urinara. Nu am nici un simptom urinar sau genital. As dori sa stiu daca E coli se transmite pe cale sexuala si daca sotul meu trebuie sa se trateze si el. De asemenea as dori sa stiu daca e coli migreaza in cavitatea bucala sau intestine si cum imi dau seama daca s-a raspandit infectia. Nu am nici un simptom de boala. Multumesc
1 comentarii
0
02-02-2012, ora 15:01
tema
Nu este medic/terapeut
tema
E-coli poate migra mai curand de la rect, bacteria aceasta se gaseste in intestinul gros.
Sa te stergi din fata in spate si sa te speli dupa ce ai scaun, mai ales in perioada de ciclu.
Sa speli la peste 60 de grade sau sa calci cu abur, ca sa se mai dezinfecteze hainele, lenjeria si prosoapele, dar mai ales chilotii. Pe acestia ai putea sa ii fierbi, ca sa fii mai sigura.
Si wc-ul trebuie dezinfectat des cu produse pt wc, iar colacul il stergi mereu cu spirt.
Sper ca s-a facut si o antibiograma, ca sa stii cu ce sa te tratezi, daca nu, mai repeta analiza cerand si antibiograma.
Vaginal este posibil sa nu ai nici un simptom.
In stomac sau altundeva ar fi totusi ceva simptome, la fel si in vezica. Doar in vagin nu prea sunt, decat dupa mult timp.
Sotul ar putea sa faca o urocultura cu antibiograma. Mai ales barbatii pot avea infectii urinare fara prea multe simptome.
Inainte de analiza trebuie sa treaca 10 zile de la ultimul antibiotic luat, ca sa nu iasa rezultatul fals negativ.
Deasemenea, nu trebuie sa te speli in vagin si sa nu ai contact sexual cu 72 de ore inainte de recoltare, ca iarasi poate iesi rezultatul fals negativ. Asta daca va trebui sa repeti analiza.
Pentru urocultura, nu trebuie baute inainte cu o zi diuretice - ceaiuri, bere, lapte, ca urineaza prea des, se 'spala' vezica si nu mai iese rezultatul corect. Se bea normal, apa.
Se recolteaza urina dimineata, jetul din mijloc. Adica lasa putin sa curga in wc, recolteaza jetul din mijloc si spre sfarsit se continua urinarea tot in wc.
Doar pt sumarul de urina se recolteaza primul jet (urina care curge la inceput).
Asta ca sa stii in general, daca vei avea nevoie.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Reglementările care restricționează consumul de antibiotice în creșterea animalelor, asociate cu o reducere a infecției cu E. Coli la oameni
  • Peptidele din susan au dovedit că pot combate E. coli și S. aureus
  •