Inceput de coxartroza

23-05-2013
cristea gabriela
Nu este medic/terapeut
cristea gabriela
Buna ziua!

Acum un an am fost diagnosticata cu inceput de coxartroza bilaterala.Mi s-a spus ca nu trebuie sa iau niciun tratament si doar mi s-au dat niste recomandari. Peste putin timp, totusi am facut o cura de trei luni cu omega3 si megaglucosamin. De aproximativ doua saptamani am niste dureri foarte mari de calcaie, nu pot calca pe ele in special dupa ce stau o perioada mai lunga pe scaun sau in pat. Dimineata este cel mai rau, dureaza un pic pana imi incalzesc picioarele ca sa pot merge, dreptul ma doare mai tare.
Mentionez ca am 47 de ani, inaltimea 1, 65 si 77 de kg si de doi ani am intrat in menopauza.
As vrea sa stiu daca aceasta durere poate fi tot de la coxartroza si daca este asa ce ar trebui sa fac sa pot tine boala pe loc sa nu mai avanseze atat de repede.
2 comentarii
0
24-05-2013, ora 13:37
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Atat intr-un caz cat si in celalalt medicamentele sunt total inutile, problema fiind una de tip mecanic (distrugerea unor structuri anatomice prin suprasolicitare).
Atat coxartroza (distrugerea articulatiei soldului), cat si talalgiile (durerile calcaneene) se datoreaza supra-solicitarii aparatului locomotor de catre cele 25 kg in plus.
Prin urmare, singura solutie de ameliorare a talalgiilor este scaderea ponderala, impreuna cu reducerea drastica a efortului fizic.
Scaderea ponderala va avea un efect spectaculos asupra durerilor de sold si va amana pe o perioada nedefinita protezarea soldului, deoarece reduce ritmul de distrugere a articulatiei.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
24-05-2013, ora 21:18
cristea gabriela
Nu este medic/terapeut
cristea gabriela
Va multumesc! Am sa tin cont de recomandarile dvs. si sper sa reusesc scap de cat mai multe din kg. in plus.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: