In dilema: polipi sau amigdale?

27-05-2009
flori mital
Nu este medic/terapeut
flori mital
Buna ziua!
Am 2 fetite gemene, de 5 ani, care incapand din februarie 2009, la interval de 4-5 saptamani, fac amigdalita acuta pultacee nespecifica.
Datorita febrei mari, persistente, 39-40°, am fost de fiecare data (respective februarie, martie, mai) internata cu ele in spital. S-a recurs la tratament injectabil cu medocaf, cefotax, antivirale si hidrocortizon. Medicul a banuit o mononucleoza infectioasa si ne-a prescris o analiza Paul Bunnel care a iesit pozitiva la una din fête. Dupa ultima externare am hotarat, cu conditia ca fetele sa fie afebrile si fara tuse sa le operam de amigdale si doctorul ne asteapta. Intre timp, am consultat un alt medic care, dupa ce a vazut iesirile din spital in care analizele nu pun probleme, (exudatele, repetate de multe ori, sunt normale) ne spune ca nu e vorba de mononucleoza, caci aceasta nu s-ar mai fi repetat dupa tratamentele facute (formula leucocitara n ue modificata). Dumnealui este de parere ca e vorba de un « sindrom limfocitar » (nu stiu daca am retinut bine) ganglionar, ca asa s-au nascut fetele si ca problema noastra se poate rezolva cu o operatie de polipi, ale caror secretii se scurg in gat.
Ii stimam pe ambii doctori, darce sa facem ?
Ne este de asemenea frica de operatia cu anestezie locala pentru a nu traumatiza fetele. Toti cunoscutii ne recomanda Bucurestiul pentru operatia cu anestezie totala sau un al treilea consult. Suntem ingrijorati si ne gandim sa nu ajungem la un alt puseu al bolii fara sa fi rezolvat ceva.
Va multumesc anticipat pentru orice sfat.
3 comentarii
0
27-05-2009, ora 20:07
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
cel mai in masura sa hotarasca ce opereaza.. este medicul ORL.. din Clinica, care o sa faca interventia!
TRebue sa mergeti la o clinica ORL_ pediatrie ! sa faceti un consult si programare pentru interventie !
Personal cred ca e mai bine sa faceti adenoamigdalectomie cu anestezie generala !
0
27-05-2009, ora 22:59
flori mital
Nu este medic/terapeut
flori mital
Va multumesc mult pentru raspuns! Vom merge cat mai repede la un al treilea consult la Bucuresti si vom vedea ce se va decide, asa cum spuneti, acolo. O sa va tin la curent cu ce s-a intamplat. Am inceput si un tratamant de imunitate care se pare ca incepe sa dea, ceva, rezultate. Oricum nu vom renunta la operatie. Suntem prea ingrijorati sa nu o luam de la capat cu spitalele. Sanatate si dumneavoastra! Voi reveni!
0
24-10-2011, ora 21:57
georgeta4
Nu este medic/terapeut
georgeta4
dat verdictul o doctorita ca o fetita de trei ani are amigdalita acuta pultacee si ia dat de administrat penicilina 1mil-1fl/zi si 3/4gentamicina la 12ore si nurofen de 3/zi.
eu as dori sa stiu de ce sa da un asa tratament de aiurea la copii??nu am nimic cu nimenea dar pentru ce boala a diagnosticat eu cred ca e prea tare!!!a si tre sa faca zece zile!
am avut un caz de genul acesta si au nenorocit o fetita cu atat antibiotic la copii de fiecare data administrat!a avut noroc ca un doctor ia schimbat tratamentul, la o perioada de timp si a scapat de avea repercursiuni!nu zic ca nu trebuie administrat un antibiotic dar parca prea usor se da!!or fi mai rezistenti virusi sau bacteriile dar daca sar folosi mai mult naturiste, o alimentatie, repaus si asa mai departe cred ca nu sar ajunge atat de departe.iar cand ar fi boli respiratorii sa se faca iginizare, dezinfectie si cei boli navi tinuti acasa sau la spital pentru insanatosire nu pentru transmitere mai departe!!!
de aia se intampla toate astea si de aia pe urma tot mai greu se trateaza!!!spuneti mi si mie verdictul pe care la dat e bun?!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tipuri de amigdalite - cum orientează diagnosticul aspectul amigdalelor
  • Amigdalele, folosite în teste de laborator pentru analiza efectului medicamentelor asupra celulelor imune
  • Diferența dintre angina (amigdalita) virală și cea bacteriană - când trebuie să iei antibiotic
  • Polipi nazali - cum recunoști afecțiunea și când e indicată operația
  • Hipertrofia adenoidiană are cauze genetice și virale, potrivit unui nou studiu
  • Amigdalele umane absorb nanoplasticele, sugerează cercetătorii
  •