Baietelul meu face des bonsita, uneori spastica, amigdalita

03-11-2014
ainoa
Nu este medic/terapeut
ainoa
Buna ziua. Baietelul meu de 2 ani si 7 luni face des bonsita, uneori spastica, amigdalita, cred ca de 2 ori pe luna cel putin.
Am incercat tot felul de tratamente, bineanteles antibiotic, pt imunitate, siropuri, acum suntem pe tratament cu Luivac, a luat o luna, facem pauza, iar reluam, timp de 3 luni mi-a recomandat medicul pediatru.
Am auzit ca Septilin e bun, nu am incercat inca.
Va rog sa-mi recomandati ce sa fac, sa continuam cu Luivac( e scump) sau sa trecem la Septilin!
7 comentarii
0
03-11-2014, ora 16:52
Dr. Burza Bianca
Pediatrie, Cluj-Napoca
Dr. Burza Bianca
Buna ziua!
In primul rand, ma indoiesc ca baietelul dumneavoastra face bronsite la aceasta varsta. Cred ca mai degraba bronsiolite. Problema cu aceste bronsiolita e faptul ca de la 3 episoade in sus se ridica suspiciunea de astm bronsic alergic.
Faptul ca face des infectii respiratorii se datoreaza mai probabil faptului ca frecventeaza o colectivitate sau are un frate/sora mai mare care frecventeaza colectivitatea (scoala/gradinita). Lucrurile vis a vis de acest lucru nu sunt foarte incurajatoare, in sensul ca pana la varsta de 5 ani copiii fac intr-adevar o multime de astfel de episoade infectioase.
Puteti discuta cu pediatrul dumneavoastra eventualitatea efectuarii unor teste imunologice (Imunglobuline A, M, G, E si E specifice, ultimele doua pentru a vedea daca micutul dumneavoastra are alergii) si a unui consult ORL. Pentru ca, daca are cumva hipertrofie de vegetatii adenoide (polipi, in popor), acest lucru creste riscul de a dezvolta infectii respiratorii.
Nu va recomand inlocuirea Luivacului cu Septilinul deocamdata (pana nu il finalizati pe primul), dintr-un motiv extrem de simplu. Nimeni nu are de unde sa stie daca va functiona sau nu. NU EXISTA NICI UN PRODUS PENTRU IMUNITATE CARE SA FUNCTIONEZE PT TOTI COPIII!! La unii functioneaza un produs, iar la altii altul.
0
03-11-2014, ora 17:47
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Pediatrie, Timisoara
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Buna seara.
Cauza infectiilor respiratorii recurente trebuie identificata. Asa cum v-a raspuns deja colega mea de la Cluj, sunt necesare investigatii de laborator si consulturi de specialitate.
Cu privire la imunostimulare, daca tratamentul cu Luivac a influientat favorabil evolutia, ar fi recomandabil sa efectuati cura completa cu acest preparat. In cazul in care doriti sa continuati cu un produs accesibil ca pret, Septilin este o alegere buna. Sa administrati acest sirop timp de 20 zile, 2x5 ml/zi. Multa sanatate!
0
06-11-2014, ora 08:10
ainoa
Nu este medic/terapeut
ainoa
Va multumesc din suflet pentru raspunsurile dumneavoastra.
0
08-02-2015, ora 20:50
ainoa
Nu este medic/terapeut
ainoa
Buna seara.
Va scriu din nou pentru ca am o mica nelamurire.
Medicul pediatru i-a prescris baietelului meu pe o perioada de 3 luni tratament cu Montelukast. Va rog sa-mi spuneti in ce masura ajuta acest tratament ameliorarea formelor de bronsite ale copilului meu?
0
10-02-2015, ora 19:15
Dr. Baciu Damian
Pediatrie, Brasov
Dr. Baciu Damian
In niciun fel.
0
18-02-2015, ora 08:27
ainoa
Nu este medic/terapeut
ainoa
Va multumesc.
Atunci ii administrez copilului meu niste pastile degeaba, doar sa-i intoxic organismul?
Ce pot eu sa cred, ca medicul pediatru a gresit?
La ce ajuta acest tratament?
Cand i l-a prescris mi-a zis ca pentru ameliorarea formelor spastice de bronsita ii da acest tratament!
0
03-09-2015, ora 08:22
ainoa
Nu este medic/terapeut
ainoa
Buna dimineata.
De 2 luni simt o modificare la nivelul sanului drept; adica inainte de menstruatie il simt dureros si la palpare am simtit doi noduli, unul mai mic la baza si celalalt in partea dinspre axila, mai mare; sunt si durerosi. Dupa terminarea menstruatiei isi reduc dimensiunea si nu-i mai simt asa de durerosi.
Ce este ciudat si de ce va scriu este pentru ca nu am avut aceste probleme pana acum, tinand cont ca am alaptat 1 an si 1 luna, pana in aprilie 2013, celalalt san este flasc, la fel fiind si cel drept. In septembrie 2014 am avut o operatie de conizatie, de atunci merg la 6 luni la control.Trebuie sa-mi fac un ecograf sau o mamografie?

Va rog sa-mi dati ma lamuriti ce este de facut.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Diferența dintre angina (amigdalita) virală și cea bacteriană - când trebuie să iei antibiotic
  •