Implanturi masea?

12-09-2013
Mihaela Radulescu
Nu este medic/terapeut
Mihaela Radulescu
Buna ziua am si o problema mie mi-a spus doctora stomatolog ca imi trebuie 4 implanturi jos si saptamna asta am fost la dansa si am discutat despre asta si mi-a zis ca trebuie sa imi scoata masele de minte de jos ca eu nu am nimic intre canin si masea de minte si imi trebuie 4 implanturi jos si eu as fi vrut sa le fac la anu pentru ca nu am disponibili banii si a zis ca nu se poate ca numai iese asa bine e o problema daca le fac la anu ?Si ss mai vrea sa stiu ce alta varianta mai e in afara de implant pentru ca ea zice ca nu am alta varianta sa fac implaturi si nu mi-a placut cum a vorbit cu mine eu am avut probleme cu dantura fac imediat nevralgi si fac infecti am avut pe fiecare an cate ceva la dinti daca stau in curent imediat fac nevralgie si ma infectez repede si m-am gandit sa nu patesc asa cu implaturile ea imi forteaza mana. Eu sunt foarte fricoasa sincer imi e si teama ca nu sunt asa usor de facut si eu voiam sa stiu si alta varaianta daca exista sa mai cer si alte pareri ?Cat m-ar cost cu totu sau alta varianta?
3 comentarii
0
12-09-2013, ora 14:33
Dr. Alex Salan
Chirurgie orala si maxilo-faciala, Craiova
Dr. Alex Salan
Buna ziua

Intr-adevar spatiul este foarte mare si nu se pot pune lucrari pe dintii dvs. Mai exista varianta de proteze partiale care nu cred ca va incanta. Daca asteptati un an osul se va resorbi cel mai probabil si in acel moment nu se vor mai putea insera implantele pentru ca nu va mai exista distanta necesara de la varful crestei dvs pana la canalul mandibular care trece prin mandibula. Asa se intampla cu osul atunci cand nu este supus fortelor adica nu este functional. Este procesul normal. In legatura cu infectiile trebuie sa luati in calcul faptul ca placa bacteriana are o mare afinitate pt suprafata implantului si de aceea este necesara o igiena perfecta cu vizita lunara la stomatolog pt igienizare profesionala cu air flow. Dar este sg solutie pe care o aveti si cea mai buna daca va permite starea generala si osul. In legatura cu pretul va recomand sa nu puneti niciodata cea mai ieftina varianta pt ca exista riscul unor implante nu tocmai bune ceea ce va va crea complicatii. Va stau la dispozitie pt alte detalii
0
12-09-2013, ora 22:57
Mihaela Radulescu
Nu este medic/terapeut
Mihaela Radulescu
Mai e o problema ca eu nu am scoase de anu asta aceste masele le-am scos de cativa ani buni ca am avut probleme a fost ca o operatie mi-a scos cate doua din ambele parti eu am fost la varsta de 14 ani si nu a avut cum sa le salveze am fost la alt medic la vremea aceea si de atunci am avut probleme mereu cu nevralgie si infecti iar anu asta am mai pierdut 2 masele dar celalate sunt scoase de 8 ani cam asa nu afecteaza osu ?
0
13-09-2013, ora 16:21
Dr. Alex Salan
Chirurgie orala si maxilo-faciala, Craiova
Dr. Alex Salan
Cel mai bine se vede pe un CBCT, daca puteti insera implanturi sau nu. Nu conteaza de cat timp aveti extractiile, atata timp cat exista oferta osoasa. Daca nu vreti un CBCT, din cauza costurilor, puteti face macar o ortopantomografie. Dar aceasta doar informativ. In caz de inserare de implanturi, cel mai bun este CBCT-ul, pentru ca va permite un studiu 3D al oaselor. Evident, aprecierea osului va fi facuta de medicul Dvs. Daca nu s-a resorbit mult in acesti ani, este posibila inserarea de implanturi.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Persoanele care iau antidepresive de două ori mai predispuse la eșecul implantului dentar
  • Tehnologia digitală ar putea face implanturile dentare mai accesibile și rapide
  • Durata de viață a implanturilor dentare
  • Testul gumei de mestecat pentru inflamaţia după implantul dentar
  • Implant dentar inovator, prezentat de cercetătorii americani
  •