Implant masea dupa cat timp se poate face?

77 comentarii 1 23 Înainte ›
0
14-02-2010, ora 13:56
n.marius
Nu este medic/terapeut
n.marius
Si inca un amanunt, nu stiu cat de important:implanturile au fost montate imediat dupa extractiile incisivilor.
0
14-02-2010, ora 14:35
Dr. Cosmin Marin
Stomatologie, Bucuresti, sector 6
Dr. Cosmin Marin
buna ziua!
1. dupa 3 luni de zile osteointegrarea nu este perfecta, dar sa se roteasca...in niciun caz
2. faptul ca au fost montate imediat dupa extractie nu este gresit DACA LOCUL RESPECTIV NU AVEA INFECTIE SAU...ERA MICA SI A FOST INDEPARTATA si DACA IMPLANTURILE AU FOST MAI LUNGI DECAT RADACINILE DENTARE SI DESTUL DE GROASE CAT SA "PRINDA" OSUL.

undeva cred ca s-a gresit...
0
14-02-2010, ora 14:52
tana76
Nu este medic/terapeut
tana76
Poate si altcineva sa imi spuna opinia in cazul meu: andreeastoma, maseluta 2002? scuze daca am parut exclusivista. este a 4a zi de la operatie si tot nu simt nimic in buza inferioara si barbia dreapta.
am inceput de azi tratament cu milgamma N, poate ma ajuta intr-un fel. Multumesc pentru sprijin.
0
14-02-2010, ora 18:08
Dr. Claudiu Ilinca
Stomatologie, Constanta
Dr. Claudiu Ilinca
Pentru n. marius :

Nu exista o reteta unica si sigura de succes. Exista cazuri in care se incarca imediat implantul cu coroana provizorie, exista cazuri cand se asteapta 3 luni, exista cazuri cand se asteapta 6 luni.
Cat despre asteptare sau indepartarea implanturilor acum as zice ca trebuie sa ne dati mai multe detalii.Sunt intrebari care conteaza pentru evaluarea situatiei de moment.
S-au inserat implanturi in os vindecat (la ceva timp dupa extractie) sau imediat dupa extractia dintelui?
S-a facut si aditie de os?
Ce tip de implanturi s-a folosit?
Ce fel de lucrare provizorie ati avut in aceste 3 luni?
Ati avut ceva probleme in aceste 3 luni?
Cand medicul a incercat sa desurubeze capacele (cover screw), acestea erau vizibile sau a fost nevoie de o incizie pentru a le descoperi?
Procedura s-a efectuat cu anestezie?
Daca nu a fost anesteziata zona (capacele erau vizibile) ati simtit durere cand a incercat sa le desurubeze sau nu?
In functie de raspunsurile dvs. la intrebarile de mai sus va pot spune parerea mea despre sansele de osteointegrare a implanturilor cu pricina...

Pentru tana76:

In primul rand linistiti-va, nu e nevoie ca dupa fiecare inserare de implant dentar sa caute pe net solutii de regenerare a nervilor...
Acum la subiect. Ce fel de anestezie locala s-a facut in cazul dvs.? Ati avut amortita jumatate de buza, jumatate de limba, dintii din jumatatea dreapta a mandibulei sau amorteala a fost doar in zona unde s-a lucrat efectiv?
Spuneti ca ati simtit o durere "curentata" la un moment dat. Asta inseamna ca durerea ati simtit-o mai intens intr-un punct si instantaneu durerea s-a deplasat "ca un curent"? Daca da, care e zona unde ati simtit ca s-a deplasat?
Spuneti ca dupa aceea nu ati mai simtit deloc durere, nici cand s-a lucrat cu freza in acel loc, nici cand s-a inserat implantul. A injectat medicul anestezic suplimentar in zona dupa ce ati avut acea senzatie de durere "curentata"?
Cat despre faptul ca jumatatea dreapta a buzei si barbiei este "amortita" aceasta se poate intampla chiar si cand nervul nu a fost atins.
Asteptati sa vedeti ce se intampla in urmatoarele zile.
Cat despre analizele care arata tendinta de retentie a Fe, daca nu aveti incredere in ele, refaceti-le, macar sa va lamuriti.
Si fiti mai optimista, mai ales ca ati trecut prin rezectii apicale si aditii de os.
Succes!

Pt. andreeastoma:

Eu nu m-as grabi sa extrag implanturile fara sa fi vazut efectiv pacientul, radiografiile si fara sa am raspunsurile la intrebarile de mai sus.
0
14-02-2010, ora 23:55
n.marius
Nu este medic/terapeut
n.marius
In primul rand vreau sa va multumesc pentru raspunsuri.Acum doresc sa va raspund la intrebarile pe care mi le-ati pus:
1.Implanturile s-au inserat imediat dupa extractii, la interval de cateva minute.A fost o mica infectie la o radacina, dar a fost indepartata.
2.Nu s-a facut aditie de os.
3.S-au folosit implanturi AlphaBio, destul de lungi si groase.
4.Nu am avut nicio lucrare provizorie in aceste 3 luni.Nu am nici acum.

5.Probleme:Dupa inserarea implanturilor nu m-a cusut.Durere 2-3 zile, Algocalmin la greu, si a trecut durerea.La 4-5 zile, am luat si Augmentin preventiv, o saptamana.Dupa aprox. o luna mi s-a umflat putin gingia si am luat din nou Augmentin 10 zile si s-a dezumflat.In toate aceste 3 luni nu am avut deloc dureri in afara de cele 2-3 zile postimplant.
Cand medicul a incercat sa desurubeze capacele, medicul mi-a facut anestezie, si DA, a facut incizie pentru a le descoperi.Nu am simtit niciun fel de durere.Radiografiile, si dupa o saptamana, si dupa 3 luni au fost evaluate "ok" de catre medic.Va multumesc anticipat pentru raspunsuri si va doresc multa sanatate!
0
15-02-2010, ora 00:31
Dr. Claudiu Ilinca
Stomatologie, Constanta
Dr. Claudiu Ilinca
Pt n. marius:

Folosesc de 4 ani implanturile Alpha Bio, deci vorbesc in cunostinta de cauza.
Daca ele au fost inserate corect, stabilitatea primara a fost foarte buna.
In mod normal, aditie de os in alveola postextractionala trebuie facuta daca distanta implant-os alveolar e mai mare de 1-1.5 mm, peste aceasta distanta nu se mai formeaza os in jurul implantului.
Daca implanturile au fost corect inserate (cu contact os-implant suficient si in axul protetic corect), nu s-a facut aditie de os si nu a fost proteza provizorie mobila deasupra implanturilor, in mod normal la 3 luni implanturile Alpha Bio ar fi trebuit sa fie deja integrate.
Eu as fi dat Augmentin inca din ziua inserarii implanturilor (incepand cu o ora inainte de interventie).
Umflatura de la o luna e de discutat. A fost o inflamatie superficiala a gingiei, a fost o manifestare a persistentei infectiei profunde in jurul implanturilor (infectia de la radacina dintelui extras).cine stie...
Cu datele pe care mi le-ati dat dau sanse foarte mici unei eventuale integrari a implanturilor mobile la 3 luni in urmatoarea perioada.
Din experienta pe care o am, va pot spune ca asteptarea pentru o eventuala integrare s-ar fi justificat doar daca acolo s-ar fi facut aditie de os, daca nu ar fi fost absolut nicio problema in acele 3 luni ("umflatura" de la o luna.).
Una peste alta, inserarea imediat postextractionala a implanturilor in cazul dumneavoastra era cea mai buna optiune terapeutica, medicul a procedat corect, asa se mentine cel mai bine anatomia corecta a osului si gingiei.
Multa sanatate si dumneavoastra!
0
15-02-2010, ora 12:47
n.marius
Nu este medic/terapeut
n.marius
Multumesc pentru raspuns.Sa presupunem ca va da jos implanturile.
Dupa cat timp se va reface osul?
La cat timp se poate face o noua implantare?
Ce fac cu implanturile extrase?Le sterilizeaza si le reimplanteaza, sau alti bani, alta distractie?
Ce ma sfatuiti sa fac?
Multumesc anticipat
0
15-02-2010, ora 15:06
tana76
Nu este medic/terapeut
tana76
multumesc pentru incurajare. tot nu simt nimic, incep sa ma obisnuiesc cu aceasta amorteala, dar nu sa o si accept.
Mai am deja 2 implante in partea de sus stanga la dinti, acolo insa a fost operatia mai grea, insa recuperarea mai usoara, si fara pic de amorteala postoperatorie.
Anestezia locala a fost din acea la seringa dozata, nu stiu cum se numeste...2 seringi s-au folosit. Prima seringa in spatiul gol unde s-au montat implantele; apoi, dupa cateva min, cand a atins gingia spre primul dinte simteam, si a injectat a2a seringa. Amorteala am avut-o de la inceput peste tot, am crezut ca este efectul anesteziei. Dupa ce efectul anesteziei a trecut, am ramas cu amorteala doar in jumatate de buza si barbie (practic este amortita partea dreapta de la jumatatea buzei pana unde se uneste cu buza superioara).
Acea durere curentata am simtit-o intr-un punct mai "lat" probabil langa peretele mandibular si cobora in jos curbat spre barbie. Era o durere suportabila (poate ca sunt "calita" acum), nu am miscat deloc, insa m-a intrebat dr daca a durut si am spus da.
Apoi nu am mai simtit acea durere nici cand s-a lucrat cu freza in acel loc, nici cand s-a inserat implantul. Nu a mai injectat alt anestezic pana la sfarsitul operatiei.
Am refacut analizele si sunt in limite cu Fe, spre cea superioara. Iau deja de 3x/zi Milgamma N si sper intr-o minune.
Apreciez implicarea dvs in problemele expuse aici, multumesc!
0
15-02-2010, ora 21:02
Katyella
Nu este medic/terapeut
Katyella
Tana - sanatate multa iti doresc

Pentru ca nu vreau sa mai deschid un topic doresc sa intreb ce se intampla cand implanturile nu se prind.Tu ca pacient ai platit interventia.astepti cateva luni si mergi la acelasi medic.'? Sa fim seriosi, cati ar avea curajul sa treaca de doua ori prin "experimentul " asta?
Si intrebarea cea mai importanta.CINE isi da seama care e vinovat de "respingere"? Adica : ori organismul pacientului are niste tare sau afectiuni care au dus la respingerea implantului si asta nu putea fi stabilit dinainte, ori pacientul nu a efectuat corect ingrijirea postoperat.ori este vina medicului in sensul ca: grefa de os nu a fost suficienta sau bine inserata, implantul a fost prea lung (sau prea scurt????).din anumite motive implantul nu sßa inserat corect.Cam astea sunt posibilitatile, nu? Asadar.de obicei pacientul afla motivul real pentru care implanturile lui au fost respinse?I se inapoiaza banii in cazul in care operatia esueaza?

Imi cer scuze daca intrebarile nu au fost clar formulate dpdv medical - nu sunt de specialitate
0
15-02-2010, ora 23:26
Dr. Claudiu Ilinca
Stomatologie, Constanta
Dr. Claudiu Ilinca
Pentru n. marius:

Dupa o extractie dentara (indepartarea implanturilor e similara) osul se reface in 6-8 saptamani, pentru o maturare mai buna e indicata asteptarea pana la 3-4 luni postextractional inainte de inserarea de implanturi.

Totusi, zona de care vorbim este cea mai importanta din punct de vedere estetic si trebuie abordata cu multa atentie, orice asteptare poate duce pa modificarea si pierderea reliefului osos si gingival care da estetica acestei zone.
Practic, fie se insera imediat implanturi noi (cu diametru mai mare), cu conditia ca dupa inserarea acestora spatiul dintre ele sa fie minim 3 mm (mai bine 4 mm) si spatiul implant-dinte natural vecin sa fie cca 2 mm, aceste distante asigura pastrarea in conditii optime a reliefului osos si gingival de care ziceam mai sus.
Daca aceste conditii de spatiu nu pot fi respectate, se indeparteaza implanturile, se face grefarea defectelor osoase si se sigileaza alveola cu un capac gingival recoltat din palat. Astfel se poate intra la 3 luni pentru inserarea de implanturi noi.

Implanturile extrase nu se pot refolosi, chiar daca sunt sterilizate. Alta distractie va fi sigur (sper ca rezultatele sa fie bune), alti bani probabil ca da (macar costurile materialelor folosite, poate si al implanturilor in sine), dar in mod normal nu ar trebui sa platiti inca o data tot costul initial.

Eu va sfatuiesc sa ramaneti deocamdata cu medicul dvs. dar sa lamuriti ce optiuni are daca implanturile respective nu se vor integra si ce costuri vor implica aceste optiuni pentru dvs.


Pentru tana76:

Multumesc de precizari, acum imi e clar ce s-a intamplat.
In mod corect, medicul v-a anesteziat strict zona osoasa respectiva (infiltratii in zona operata), nu tot nervul situat intraosos in canalul mandibular (anestezie tronculara). In acest mod apropierea frezei la mai putin de 2 mm de canalul mandibular si nervul situat acolo (atentie, el nu era anesteziat total) a fost semnalizata de acea senzatie de "curentare". In continuare nu ati mai avut dureri pentru ca (in mod corect) medicul dvs. nu a forat mai profund (mai aproape de nervul din canal). Asa se procedeaza cand nu exista o tomografie computerizata 3D (care arata foarte precis, la scara, distantele fata de reperele anatomice sensibile) ci doar o radiografie panoramica sau retroalveolara (acestea sunt doar 2D). Vreau sa spun ca medicul poate masura pe radiografie ca e loc sa insere un implant de 13 mm, dar daca atunci cand ajunge cu freza la 11 mm pacientul are acea senzatie de "curentare" trebuie sa se opreasca si sa insere un implant mai scurt (de 11 mm, nu de 13 mm).
Senzatia de anestezie a jumatatii drepte a buzei si barbiei pare a fi in acest caz datorata fie inteparii nervului mentonier in momentul efectuarii celor doua injectii (varianta mai putin probabila, ati fi simtit imediat pe loc durere mare si "curentare" in buza si barbie), fie actiunii prelungite a anestezicului local folosit pe terminatiile nervoase (varianta mai probabila). Oricare din cele doua variante pot aparea in cazul infiltratiilor in zona gaurii mentoniere (zona premolarului 2, adica dintele 35), nu e placut cand se intampla asa, se intampa foarte rar din fericire (mie personal mi s-a intamplat o data in 15 ani de practica). Milgamma N va fi de ajutor in ambele variante, in mod normal sub tratament veti simti imbunatatiri de la o saptamana la alta, pana la refacerea totala a sensibilitatii zonei. Faceti o cura de 10 zile de Milgamma si discutam dupa aceea.

Fiti optimista, sensibilitatea va reveni, in timpul acesta se integreaza si implanturile...


Pentru Jo Anne:

Cand implanturile nu se prind, in mod normal se inlocuiesc, daca sunt absolut necesare.
Chiar si cel mai bun medic, cu cel mai constiincios pacient, in conditii ideale, va avea implanturi neintegrate.
Nu exista rata de succes 100%...asta inseamna ca medicul respectiv nu a inserat suficiente implanturi.
Si inserarea de implanturi dentare nu e nici pe departe un experiment. Implanturi care sunt in procent de 95% inca in gura dupa 5-10 ani de functionare pare a fi un experiment sau un tratament foarte sigur?
"CINE isi da seama..."?
In mod normal fiecare medic ar trebui sa isi poata explica lui si pacientului de ce nu s-a integrat implantul respectiv.
Cat despre inapoierea banilor. asta e de discutat.
Organismul uman nu e o masina care sa functioneze standard, capacitatea de vindecare a fiecaruia nu paote fi evaluata cu perfecta acuratete, intotdeauna exista riscuri (si acesta de neintegrare a implantului e printre cele mai mici) si pacientul si le asuma.
A, daca ai motive serioase sa crezi ca medicul e vinovat de malpraxis in cazul tau, atunci, da, esti indreptati sa ceri returnarea banilor. Culpa medicala mai trebuie sa fie insa si dovedita.
In mod normal, inlocuirea unui implant neintegrat ar trebui facuta gratuit, eu asa procedez, asa mi se pare etic si moral si nici nu e o mare pierdere financiara, mai important e sa fie pacientul corect tratat.
Incidente si accidente se pot intampla, dar acordati si dvs. prezumtia de nevinovatie...
0
16-02-2010, ora 02:01
n.marius
Nu este medic/terapeut
n.marius
Va multumesc mult pentru raspunsuri.Apreciez profesionalismul dvs. si disponibilitatea de a raspunde in majoritatea cazurilor.
Acum, ca un comentariu "de amator":am observat, pe TOATE site-urile de specialitate(implantologie) pe care le-am vizitat un limbaj as zice "de lemn", ca un sablon cu privire la rata de reusita a unui implant 95-97%(unele site-uri sunt identice).La cate cazuri sunt doar pe acest forum, nu mai vorbesc de cei care nu scriu, si la cat de multe variabile sunt la o singura interventie, plus ca nici in conditii ideale nu esti sigur de reusita, mi-e greu sa cred ca acest procent poate fi atins.Poate doar teoretic...Dar, cum am spus, e doar o parere de amator si nu se refera neaparat la malpraxis.
Va doresc multa sanatate si numai lucrari reusite!
0
16-02-2010, ora 08:50
Katyella
Nu este medic/terapeut
Katyella
Clavalik1, va multumesc (ce nickname interesant vßati ales ;)

Ah, nu, nicidecum nu m-am referit ca implantul in sine ar fi un experiment, faceam trimitere strict la situatiile de respingere in care sigur ca pacientul e deprimat indiferent de motivul respingerii.Pentru el, sa mearga a doua oara la acelasi medic sa mai efectueze un implant e automat un "experiment" pentru ca nu stie daca va reusi sau nu.
Eram doar curioasa in legatura cu chestiunile astea.Sigur ca se poate intampla oricui.dar m-a speriat putin chestiunea cu "implanturile care se rotesc" si faptul ca dupa 3 luni se mai asteapta osteointegrare daca acestea nu sßau prins. Sa fim seriosi, e ca si cum ai astepta sa se mai intareasca cimentul la trei zile dupa ce l-ai turnat pe fundatie.:)

Spuneti ca respingerea e un risc mic.Vreti sa spuneti ca pot aparea chestii mai.grave ?
0
16-02-2010, ora 10:27
n.marius
Nu este medic/terapeut
n.marius
Jo Anne, nu am stiut ca te pricepi la implantologie.Succes, tine-o tot asa!
0
16-02-2010, ora 11:12
Katyella
Nu este medic/terapeut
Katyella
Marius, ce anume te deranjeaza in postarile mele? Urmeaza sa (imi) fac cateva implante asa ca citesc si intreb. Ce anume constituie a pain in your ass nu inteleg.
E un forum public si atata timp cat sunt ontopic poti sa iti pastrezi aprecierile sau.
0
16-02-2010, ora 11:14
Katyella
Nu este medic/terapeut
Katyella
Sau mai bine tac.right.
0
16-02-2010, ora 12:22
n.marius
Nu este medic/terapeut
n.marius
Jo Anne, forumul Academiei e in alta parte...
0
16-02-2010, ora 14:00
Katyella
Nu este medic/terapeut
Katyella
Esti off topic, tinere ;)
0
16-02-2010, ora 20:43
n.marius
Nu este medic/terapeut
n.marius
Multumesc de compliment! Auzi, daca tot urmeaza sa"(iti) faci cateva implante" spune-i medicului sa-ti faca multa aditie de os.Doar ai citit ce-am patit eu.Succes!
0
16-02-2010, ora 20:55
Katyella
Nu este medic/terapeut
Katyella
Ce ai de esti atat de acru? Daca vrei neaparat sa te contrazici cu cineva sunt atatea forumuri cu diverse topicuri.nu ii inteleg pe cei ca tine care iau peste picior pe cineva fara ca acesta sa il fi jignit si fara sa il cunoasca.


Clavalik.ce alte riscuri serioase ar mai fi?
0
17-02-2010, ora 00:31
tana76
Nu este medic/terapeut
tana76
pentru clavalik 1:
multumesc din nou. sunt in aceeasi amorteala, azi parca am simtit ca sunt si mai amortita ca inainte. am vorbit cu dr si a spus ca hematomul preseaza pe nerv si, pana se reface/retrage mai dureaza. Abia azi mi-am dat seama ca am omis un aspect din timpul operatiei: la un moment dat a sangerat foarte tare la unul din implante, pana sa il monteze. s-a oprit in final de la sine; dr a mai aduagat si putin os la o "veriga" (nu stiu daca zic bine termenul) dinspre partea exterioara - spre obraz. aseara si azi am luat si nurofen forte. O cunostinta care si-a pus 9 implante spunea ca acest nurofen forte se ia la 8 ore indiferent daca doare sau nu 7 zile dupa operatie. eu am luat doar la durere pana acum, adica cel mult 2-3.
Implantele puse acum cred ca au fost de 8, 5 mm, atat arata masurarea pe radiografie posibil, cat si fizic la operatie. Voi verifca cand merg sa scot firele si poate pana atunci am vesti buuune.

pentru Jo Anne:
multumesc pentru urarea de sanatate, este ceea ce imi doresc cel mai mult!
Inteleg ca acum te informezi asupra implantelor; este foarte bine acest lucru, insa poate mergi prea spre extreme punand in fata indoiala ca ar putea exista probleme...sincer eu am pornit cu premisa ca va reusi, desi am avut si inca am probleme destul de mari. la prima operatie de implant am inceput initial cu rezectie apicala, insa s-a descoperit ca infectia sapase si distrusese si al 2-lea dinte vecin, asa ca m-am trezit cu 2 extractii de dinti, 2 implante, 2 aditii de os si 2 rezectii apicale intr-o singura interventie. mi-am revenit destul de bine dupa aceasta. este foarte greu sa lupti cu tine in primul rand si cu starea pe care o ai dupa ce trece efectul anesteziei - care dureaza cateva saptamani.
daca as avea probleme as merge tot la doctorul care ma trateaza pentru ca am incredere in el sau asa imi impun, pentru ca am inceput multe lucrari (am deja pivoti pusi si implante, astept lucrarile finale) si mergand in alta parte nu as mai avea nici o garantie...pentru ca am avut lucrare cand am ajuns la acest doctor si a descoperit ca in spatele ei este o sursa de infectie care a dus la probleme si mai grave...motive sunt foarte multe. Nu m-am gandit insa ce as face daca organismul ar respinge un implant; sigur as considera ca am platit o data - chiar daca prin absurd ar trebui inlocuit, nu cred ca mi l-ar imputa tot mie, ci ar fi gratuit. Daca ar trebui sa mai trec prin aceasta experienta (ma rog sa fie doar o teorie), oricat de greu mi-ar fi psihic as face-o, pentru ca odata inceput nu am cale de intors. Consider ca din moment ce ti-ai ales medicul cu care vei lucra, vei avea si incredere in el, daca apar probleme le veti discuta impreuna si veti stabili ce veti face in continuare.
Sa caut acum cine este vinovatul pentru ceea ce simt nu schimba cu nimic amorteala permanenta, poate m-s incarca negativ la maxim si as "arunca" cu vorbe grele. Poate sunt eu o fire mai permisiva.
Acum caut solutii de recuperare, de aceea am si postat pe acest forum.
Eu iti doresc sa iti fie bine si sa ai interventii reusite.
0
17-02-2010, ora 09:31
Katyella
Nu este medic/terapeut
Katyella
Tana - te inteleg perfect, la problemele pe care le-ai avut tu esti foarte optimista - nu pesimista, ceea ce cu siguranta va ajuta la vindecare.
Nu m-am gandit nicio clipa ca ceva nu va merge bine in ceea ce priveste interventiile mele, dar nici nu cred ca a fost la fel de complicat ca in cazul tau.Am facut doua ridicari de sinus (aditie de os, whatever), aveam nevoie de cate o masea, in spate sus din considerente estetice.ca sa nu ma trezesc ca mi se deplaseaza dintii din fata pe care mi aliniasem cu greu, purtand aparat.

O chestiune pe care utilizatorul dinainte nu a inteles-o probabil.intreb ca sa STIU, pentru ca vad specialisti care posteaza si astfel am ocazia sa ma documentez de la surse. Sunt curioasa.Stiu ca neplaceri, neajunsuri, pot apare la o banala apendicita, un implat sau chiar la o durere de cap :). De aceea nu sugerez ca eu in locul tau as fi facut altceva.increderea in medic este foarte importanta
0
17-02-2010, ora 16:46
tana76
Nu este medic/terapeut
tana76
pentru nicoandreea:
nu ai mai postat ce s-a intamplat dupa ce ti-a scos implantul; esti bine acum? s-a recuperat nervul? ar ajuta mult sa revii cu informatii asupra starii actuale. merci.
0
20-02-2010, ora 20:36
tana76
Nu este medic/terapeut
tana76
pentru clavalik1:
am scos firele si am discutat cu dr despre parestezia mea...in timpul operatiei, cand s-a lucrat cu freza plata, osul a fost mai putin dur decat se astepta si freza a fracturat/lezat puntea canalului mandibular - cand s-a intamplat asta, m-a intrebat daca doare, exact atunci am simtit acea curentare...de aici acea hemoragie si de aici acel hematom care asteptam sa se retraga...mi-a dat insa un termen de 6-12 luni de refacere completa, de revenire a sensibilitatii. am 9 zile de cand iau milgamma, nici cel mai mic semn de ameliorare...cat timp iau acum acest tratament..? 10 zile pe luna timp de 3 luni? o luna? cert este ca perioada de recuperare este foarte lunga, timp in care nu pot lua un tratament continuu...ce alte variante as mai avea? ajuta un masaj atat pe zona amortita, cat si pe partea opusa? asa poate se transmite creierului mesajul ca si partea dreapta este la fel de "alive" ca si cea stanga...
multumesc pentru sfat
0
21-02-2010, ora 09:07
nicoandreea
Nu este medic/terapeut
nicoandreea
Buna dimineata


Pentru tana76 :
S-au implinit 3 luni si jumatate de cand s-a indepartat implantul, iar nervul nu s-a refacut.
Exista o amorteala (intr-un procent mai mic ca la inceput )si pe buza, si pe barbie, si in dintii de jos (intr-un anume punct).
Ce mi s-a parut interesant este urmatorul fapt :
La operatia respectiva(implantare), am facut si aditie de os.
Atunci cand implantul a fost scos, am observat ca bucatica de os pe care o adusese de undeva din spatele mandibulei, a pus-o in locul implantului (m-am gandit eu ca sa se integreze in os in procesul de refacere a osului dupa eliminarea implantului ).
Insa dupa vreo luna.bucatica de os respectiva a iesit prin gingie, ma intepa un colt, iar peste vreo zi, doua, m-am trezit cu ea in gura.a fost "expulzata" de acolo.
Poate este din cauza ca am mestecat guma.:-).sau poate nu s-a integrat, desi era tot osul meu.imi pun intrebarea : oare nu cumva organismul meu respingea si implantul respectiv, doctorul imi spunea mereu ca ma vindec greu, dar dupa ce mi-a scos implantul (nervul fiind mai liber), m-am vindecat imediat.

Va doresc o zi buna !
Mai vorbim.
0
21-02-2010, ora 15:14
tana76
Nu este medic/terapeut
tana76
pentru nicoandreea:
multumesc pentru revenire. se pare ca avem de asteptat; medicul mi-a spus ca orice am alege, sa scoatem sau nu implantul, timpul de recuperare este acelasi. Si, daca nu am dureri acute spre ureche sau dureri ascutite, nu are sens sa il scoatem. Eu inca sper ca implantul este bine instalat si va trece si aceasta amorteala, adica se va retrage hematomul...de acea aditie de os, si mie mi s-a pus os artificial care s-a comportat bine, ciudat la dvs insa ca acea bucatica sa iasa pur si simplu. Din cate am tot citit, sunt destul de rare cazurile in care organismul sa respinga un implant. Aici insa specialistii isi spun parerile mult mai bine documentate. In final, sa inteleg, ati scos implantul pt ca intrase in canalul alveolar si presa pe nerv? Eu, in afara amortelii nu am dureri, mici curentari din cand in cand. Este oricum foarte incomoda aceasta amorteala, de care sunt constienta tot timpul zilei...
Veti opta pentru implant cand se reface nervul (probabil dupa 6 luni?). Ce tratament ati facut si cat timp l-ati urmat?
O duminica placuta.
0
22-03-2011, ora 19:48
liliana56
Nu este medic/terapeut
liliana56
Am un implant efectuat acum 4 luni la incisivi - 2 buc. - totul a fost OK pana la fixarea bonturilor. Am niste dureri insuportabile si s-a continuat insurubarea partiala numai sub anestezie. Sunt ingrozita, trebuie sa mai merg de cateva ori. Este normal sa am asemenea dureri, care poate fi cauza ?
Va multumesc anticipat ptr. raspuns.
0
30-03-2011, ora 22:45
Camiii
Nu este medic/terapeut
Camiii
Buna seara.Astazi am facut o extractie de masea.Ma doare umpic, dar am inteles ca e normal.As dori sa imi pun alta masea.doctorul a spus ca trebuie asteptat cam o luna.In ce consta aceasta punere?Imi puteti oferi mai multe informatii?Multumesc !
0
30-03-2011, ora 22:55
Katyella
Nu este medic/terapeut
Katyella
"Punerea" consta in implant. Medicul nu ti-a explicat asta? Despre implant sunt foarte multe subiecte deschise deja...
Sau poate tu vrei o coronita?

Durere la insurubare? Ma sperii. Am de facut o insurubare la implant. Dar daca la aditia de os si la implant nu am simtit nimic, ar fi culmea sa ma doara acum...Poate ne lamureste un medic..?
0
01-04-2011, ora 19:30
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
cand spuneti "durere la insurubarea bontului protetic" presupun ca va referiti la momentul in care bontul de vindecare este inlocuit cu bontul protetic pentru efectuarea diverselor probe pentru coroana pe implant, coroana care se aseaza peste bontul protetic.
cand se desurubeaza bontul de vindecare si se insurubeaza cel protetic, este posibil un usor disconfort, nu o durere de intensitate atat de mare cum descrieti. acest disconfort se poate datora faptului ca bontul de vindecare are diametrul putin mai mic decat bontul protetic si gingia este usor tensionata.
0
18-04-2011, ora 18:26
witch_aly2006
Nu este medic/terapeut
witch_aly2006
buna ziua. .vinerea trecuta am facut 4 implanturi si la unul dintre ele s-a gresit in sensul ca s-a dat pe turatie mare si implantul a intrat cu 2mm mai jos. am simtit o durere groaznica ptr ca se atinsese nervul.acum nu simt jumatate de buza cu jumatate de barbie si jumatate din dintii de jos. in schimb ma dor dintii de langa eisi simt curenti prin partile amortite.as vrea sa stiu va rog daca o sa-mi revin si in cat timp.?a mai am de adaugat ca mi-a scos implantul prin saparea in os.mi-a pus altul mai la distanta si mi-a zis medicul ca o sa puna 2 coroanite intre implanturi. nu se va rupe lucrarea?care se pare ca va fi toata din ceramica. o fi bine asa sau trebuie metalo ceramica?Va multumesc anticipat.
Adaugă un comentariu / răspuns
77 comentarii 1 23 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Persoanele care iau antidepresive de două ori mai predispuse la eșecul implantului dentar
  • Tehnologia digitală ar putea face implanturile dentare mai accesibile și rapide
  • Durata de viață a implanturilor dentare
  • Testul gumei de mestecat pentru inflamaţia după implantul dentar
  • Implant dentar inovator, prezentat de cercetătorii americani
  •