Imi place de o fata dar nu stiu daca si ea ma place

29-08-2015
Ezio1507
Nu este medic/terapeut
Ezio1507
Eu am 15 ani si la mine in cartier este o fata care a inceput sa imi placa foarte mult singura problema este ca nu stiu daca ea ma place.Ea are 13 ani.
Pana acum nu am avut nici o prietena si sunt destul de timid dar nu in cazul in care sa nu pot sa port o conversatie doar ca nu sunt sigur daca sa ii spun ca imi place de ea sau nu. Ma inteleg bine cu ea chiar in ultimul timp am vorbit mult cu ea pe messenger si afara vorbesc cu ea, eu de felul meu fiind un tip mai glumet o fac sa rada dar tot nu stiu cum sa aflu daca ma place. Are o prietena buna care este cu un an mai mare ca ea dar nu stiu cum sa o intreb ce ii place fetei respective. Multumesc pentru ca ati avut rabdare sa cititi tot ce am avut de spus.
3 comentarii
0
29-08-2015, ora 20:46
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
@ezio: inteleg ca te-ai descrie ca fiind putin timid si ca nu indraznesti sa intrebi fata pe care o placi daca sentimentele sunt reciproce. In primul rand, as vrea sa-ti spun ca stiu foarte multe persoane timide care si-au redus timiditatea expunandu-se tocmai fricii lor celei mai mari. Pana la urma ce se poate intampla? In cel mai rau caz, un refuz, iar in cel mai fericit, un accept/raspuns pozitiv. Ar fi probabil dureros un raspuns negativ pentru tine, dar mult mai dureros e sa stai in asteptare, sa incerci sa ghicesti daca te place sau nu - te supara mai mult acele intrebari care se tot deruleaza in mintea ta. Si daca ti-ar spune fata ca nu te place, asta nu ar insemna ca ceva e in neregula cu tine, ci ca fiecare om are dreptul la propriile alegeri.
Totusi, pt ca intre voi inteleg ca s-a legat o prietenie, poate ca ar fi mai util pt aceasta prietenie (adica pt ca relatia de acest fel sa nu se piarda in urma incercarii tale) sa mai lasi lucrurile sa curga de la sine, renuntand la avea sperante (pt o vreme, cand poate vei intelege din gesturile ei daca te place sau nu) de alta natura. Ai doar 15 ani si o viata inainte pt a infiripa relatii de iubire. Iar uneori, simple gesturi de prietenie le poti interpreta ca fiind mai mult decat atat. Nu-ti recomand sa apelezi la alta/alt fata/baiat pentru a-i afla sentimentele, deoarece un mesager intre tine si ea nu ar purta informatia realist. Mai bine asteapta momentul potrivit s-o intrebi chiar tu, daca semnele pe care ea ti le arata (ma refer la comportament) se mentin in timp si iti indica ceva mai mult decat o amicitie. Daca nu vei fi prea brutal sau vulgar ("ia' zi' pisi, ce-ai de gand? ma vrei/doresti sau nu?!") si nici nu vei folosi intrebari de genul "vrei sa fii prietena mea?!", dar in acelasi timp nici prea romantic, cu flori si prajituri (mai ales daca ea nu agreaza genul acesta de abordari - poti afla cam ce-i place din discutiile cu tine si ceilalti prieteni, dar si cu ajutorul unui joc, cum ar fi clasicul "flori, fete sau baieti, melodii sau cantareti" - sau altul, ca asta e probabil "expirat" pt generatia ta :)), poate vei afla la un moment dat raspunsul la intrebarea ta de mai sus.
Succes, rabdare si intelepciune!
0
30-08-2015, ora 13:41
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nu se intreaba fata daca te place. Invit-o si tu in parc, la un suc, vezi daca te lasa sa o iei de mana etc. Fata trebuie cucerita.
0
30-08-2015, ora 14:45
Psiholog Aldescu Delia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Aldescu Delia
Cum ar fi daca ai intreba fata? Sau daca i-ai spune fetii ca-ti place de ea?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ce pot face prietenii pentru sănătatea ta
  • Genetica controlează relațiile de prietenie, sugerează un studiu efectuat pe șoareci
  • Prietenilor le place să fie contactați mai mult decât credem
  • Lipsa prietenilor și a vizitelor din partea familiei sunt asociate cu un risc crescut de deces
  •