Imi pare rau pentru administrator ca nu are timp suficient

12-07-2010
Dr. Bociu Crina
Obstetrica-ginecologie, Londra
Dr. Bociu Crina
Neavand de multa vreme contact cu acest forum, din lipsa de timp, nu am putut decat sa constat acum, la reconectare doua tendinte foarte foarte ciudate. Una o cunosteam de mai demult iar cealalta este nou aparuta

1) tendinta tipica a poporului/pacientului roman: mi-apare o buba, caut pe Internet sa vad ce e, caut pe forum sa vad cum se trateaza si iau tratamentul care mi se pare mie cel mai fantastic/ieftin/convenabil/comod. Ma tratez frumos. Daca se agraveaza mai postez intrebare pe forum sa vad ce au mai facut altii si ce e de facut. Daca imi da cineva o solutie cat mai convenabila- daca se poate sa beau doar apa cu zahar atunci cu atat mai bine. Problema rezolvata. Mai grav este atunci cand persoana care pune intrebarile are vreo boala grava, sau care poate fi agravata de neprezentarea la medic. Pentru ca atunci nu mai exista solutii, decat un tratament medical intens, mult mai intens decat cel evitat in etapa initiala, eventual de mai lunga durata sau mai complicat (daca se poate trata evident). daca pot sa mi cresc copii numai dupa forum, si mai bine... in materie de educatie sau orice altceva.. iarasi internetul e aproape... ce nevoie am de doctor? Iar eu va spun ca nu exista tara civilizata in care sa se ajunga in stadii atat de depasite: nu se ajunge la rahitism atat de grav, la cancere in faza deja incurabila, boli si reactii foarte grave, doar pt ca omul s-a temut sa mearga la medic, sau mai rau i-a fost lene!!

2) tendinta a doua este si mai grava: multi oameni neavizati, needucati medical, fara idee de ce fac trimit oamenii din acest forum spre un altul!!! (de ce nu stergeti toate aceste mesaje criminale?)- forum pe care nu il voi scrie aici, dar stiti bine dl administrator despre ce e vorba- iar eu cu gura cascata stau si ma intreb. Va asumati voi, toti acestia care sunteti niste marionete raspunderea daca se intampla ceva? daca unui om se agraveaza boala sau mai rau? cum puteti trimite de la medicina oameni cu cancer, insuficiente cardiace, boli decompensate in stare rea- in curs de agravare? va lasa constiinta sa mai dormiti stiind ca poate ati facut rau cuiva? va interesati de soarta acelor oameni si de rezultatele asupra lor? E de-a dreptul infricosator ce se intampla. Voi nu stiti cat de important este pentru orice fel de medicina fie ea alopata, homeopata, naturista este consultul? vazutul omului fata in fata si consultarea lui? pentru ca uneori oamenii povestind pot UITA sa spuna lucruri foarte importante care nu pot fi vazute decat la contactul cu omul personal??? Chiar vreti sa riscati asa? desigur va ascundeti in fata unor nume utilizatori... si va spalati pe maini in primul moment in care s-ar intampla ceva: eu doar l-am trimis pe acest om la cineva in care aveam incredere, n-am nicio treaba...
Ei bine, in nicio tara civilizata de pe planeta asta nu se face un tratament fara analize complete, fara ca medicii sa coopereze intre ei pentru a fi siguri ca aleg cea mai buna varianta pentru pacienti- adica in loc sa se omoare, homeopatul COMUNICA frumos cu medicul din spital pentru a fi sigur ca nu face rau pacientului! si mai mult, pentru ca il face bine!
Sa stiti ca daca v-ati vindecat de furunculi sau lipsa poftei de mancare nu este acelasi lucru cu a vindeca cancerul, schizofrenia, diabetul sau alte boli mai grave!!!! Deci riscati dar inchipuiti-va fetele oamenilor carora din amibitie prosteasca le faceti rau!

Ingrozitor. sper sa se poata lua niste masuri mai repede pentru ca mi-e frica de rezultatele in timp al acestor interventii din partea unor oameni fara constiinta.
15 comentarii
0
12-07-2010, ora 13:39
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
BRAVO, CORECT, SUBSCRIU TOTAL la cele semnalate de dna dr. Bociu! Am spus de nenumarate ori aici ca unii dintre cei care raspund aici pe forum si care nu indruma spre specialist, pot fi complici la boala unor oameni...neinformati! Una este sa ai un DIAGNOSTIC CORECT si sa-ti asumi ulterior alternativele de tratament si alta este cand, din n motive, intri pe aici si unii "atoatestiutori" iti gasesc repede leac, uitand ca si cele mai banale simptome pot ascunde afectiuni serioase sau multiple!
Saracia si neincrederea in anumite tratamente alopate nu trebuie speculate de unii care au deja impresia ca sunt mai dihai decat orice medic (ei insisi ar trebui trimisi la un consult de specialitate, nu sa zburde pe aici...)
Orice medic, fie de medicina clasica, homeopata etc EFECTUEAZA, SOLICITA, INTOTDEAUNA INVESTIGATII PENTRU UN DIAGNOSTIC! Cel care n-o face este doar un sarlatan si n-ar trebui sa fie lasate pe forum raspunsuri pentru cei care "nu stiu ce au", inspre binele lor!
Dorinta de a face bine nu scuza inconstienta!
0
12-07-2010, ora 16:05
Geaninaleabu
Nu este medic/terapeut
Geaninaleabu
Perfect de acord! Momentan am vazut ca multe astfel de mesaje au inceput sa fie sterse, deci cred ca cumva administatorul forumului incepe sa tina pasul... din pacate sunt multi oameni care din aroganta sau din altceva o sa persiste cu inversunare in aceasta privinta
0
13-07-2010, ora 20:58
diavolul
Nu este medic/terapeut
diavolul
dumnevoastra impreuna cu alti colegi sper sa interveniti cu sfaturi in sprijinul tratarii pacientilor, pt. a ii informa mai ales de riscurile in cazul unor sfaturi gresite de la alti pacienti.dar este dreptul fiecaruia sa isi exprime opinii.nu uitati ca siguranta bolnavului trebuie trecuta pe primul loc si de aceea fiecare dupa timpul lui acordati-ne sprijinul dumneavoastra in folosul vindecarii pacientilor si repet a ii informa corect asupra tratarii.
0
15-07-2010, ora 10:21
nikii6
Nu este medic/terapeut
nikii6
cineva a uitat ce topicuri a deschis acum ceva timp.Ai dat aceleasi sfaturi ca si alti utilizatori
0
15-07-2010, ora 15:56
Dr. Bociu Crina
Obstetrica-ginecologie, Londra
Dr. Bociu Crina
eu? in niciun caz. nu am sfatuit pe nimeni in acest fel... aberant... dar poate nu vorbeati cu mine...
0
16-07-2010, ora 14:21
nikii6
Nu este medic/terapeut
nikii6
ok, chiar nu am chef sa aduc argumente,
0
16-07-2010, ora 14:28
nikii6
Nu este medic/terapeut
nikii6
a..scuze ma refeream la prima "tendinta"
0
16-07-2010, ora 18:24
Dr. Bociu Crina
Obstetrica-ginecologie, Londra
Dr. Bociu Crina
Daca va referiti la chestii din foarte trecut (de acum vreo 3-4 ani de cand abia aveam contact cu acest forum)- atunci nu isi iau locul in acest subiect care se refera la cu totul altceva. Oricum lumea evolueaza, avanseaza si invata- nu as fi ajuns la unul dintre cele mai mari spitale din Europa si nu numai daca nu eram capabila de invatare.
Deci e cu totul alta ideea de aici- eu ma refeream direct la acei adepti ai unui anume utilizator care nu mai activeaza pe acest forum... in principal
0
19-07-2010, ora 16:44
nikii6
Nu este medic/terapeut
nikii6
ok, dar chiar sa fie "aberant "ce spun este prea mult.chiar nu vreau sa mai discut dar nu m-am putut abtine.scuze
nici eu nu mai activez pe acest forum si nici nu inteleg de ce am intrat in discutie dar se pare ca nu am scapat de o trauma.
0
19-07-2010, ora 21:07
Dr. Bociu Crina
Obstetrica-ginecologie, Londra
Dr. Bociu Crina
Imi pare rau de neintelegere, dar momentan eu nu imi dau seama despre ce vorbiti, nu neg ca s-ar putea sa nu va fi raspuns candva in trecut (eram in primele contacte cu forumul abia in anul 3 la facultate, nu stiam foarte multe lucruri)- sau sa nu fi fost bine documentat, informata- caz in care imi cer scuze- repet acum am evoluat.
eu aici vorbeam despre alt fenomen pe care daca nu ati intrat pe acest forum nu stiu daca il cunoasteti: este un anume utilizator, numit scarface care la fiecare rapsuns al unui om posta ceva de genu "medicina e toxica, nu va ajuta, duceti-va la homeopat" si foarte agresiv in argumente, recomandari aiurea periculoase, de intreruperi de tratamente etc. dupa ce cum este si normal acest domn a fost izgonit din forum, multi adepti ai lui posteaza reclame la forumul lui: de genu : daca vreti sa va vindecati intrati pe forumul. (nu il voi mentiona aici). ceea ce mi se pare aberant!!!- ei recomandau la pacienti cu cancer sa renunte la tratament, la schizofrenici, la multe alte cateogorii de pacienti care nu ar trebui sa faca acest lucru... inadmisibil. eu la acest lucru ma refeream in mesajul meu- oamenii care intra pe forum in ultima vreme stiu situatia si stiu ca am dreptate (mai putin adeptii acestui scarface)

inca o data imi cer scuze, nu mi aduc aminte cu ce am putut sa va jignesc sau supar.
o zi buna in continuare
0
20-07-2010, ora 12:59
nikii6
Nu este medic/terapeut
nikii6
eu m-am referit doar la o parte din subiectul deschis de dvs, nu am habar de acest scarface dar nu puteam explica la ce anume m-am crispat pt ca nu avea rost.si eu imi cer scuze ca am intrat din nou pe acest forum.
0
20-07-2010, ora 13:01
nikii6
Nu este medic/terapeut
nikii6
daca tot sunteti la specialitatea reumatologie poate imi dati un sfat in ceea ce priveste spondiloza lombara cu rectitudine.tratamente etc.
multumesc
0
20-07-2010, ora 15:00
Dr. Bociu Crina
Obstetrica-ginecologie, Londra
Dr. Bociu Crina
In primul rand spondiloza lombara este data de niste modificari la nivelul coloanei vertebrale- aparitia de osteofite, mici oase la nivelul coloanei vertebrale lombare- care poarta multa greutate, care este fortata la caratul de greutati, statul mult in picioare, mersul prelungit. de obicei se recomanda in cazurile usoare in care niciun os nu comprima nervii afectandu-i- antiinflamatoare nesteroidiene, repaus la pat, evitarea eforturilor care fac rau coloanei lombare, suport pentru pacientii care nu se pot deplasa cum trebuie din cauza durerii si mai ales scadere in greutate. la fel exista miorelaxante, iar la pacientii care au dureri cronice antidepresive usoare. cel mai important este scaderea in greutate- ajuta inotul pentru ca intareste muschii acelei zone care mai preiau din presiunea depusa pe coloana vertebrala- nu toti doctorii sunt de acord cu acest lucru, dar eu sunt de aceasta parere. in general la scaderea in greutate se amelioreaza fantastic aceste dureri- am vazut la foarte multa lume... nici nu mai au nevoie la fel de mult de analgezice. ajuta si tot felul de alte metode alternative fizioterapie, acupunctura, bai calde, namol, caldura aplicata local, plasturii antidurere cu ardei de asemenea au efect bun (capsicum se numeste)
0
30-07-2010, ora 20:43
ratusca
Nu este medic/terapeut
ratusca
Ma alatur si eu celor spuse de D-na Dr. Bociu este foarte important , ca oameni (useri ) de pe acest sait sa aibe credibilitate. Nu este o joaca de copii atunci cind dai sfaturi unui bolnav. Din pacate intra pe sait tot felul de "oameni binevoitori " cu un vocabular de te lasa perplex. Si aceasta fiindca s-a permis si sa-u lasat portite de a se putea inscrie cu usurinta.Atunci cind mi-am facut cont pe acest sait , am avut toata incredera mi s-a cerut datele personale chiar pentru a avea credibilitate si pentru a se putea verifica credibilitatea. De ce s-a renuntat la acesta modalitate ?Multa sanatate si succes pe mai departe.
0
22-12-2011, ora 09:00
AntoanetaNeacsu
Nu este medic/terapeut
AntoanetaNeacsu
ori pe forum ori la medic tot aia e! crede ma.mama mea a murit din cauza medicilor de aici.eu stiu ca medicii trebuie sa colaboreze intre ei cand un pacient are probleme cu cancer de os si probleme serioase cardiace.sau cel putin cand aplica un tratament verifica antecedentele bolnavului ceeea ce la mama mea nu sa facut.i sau aplicat niste calmante atat de tari incat a omorat o ea fiind cu inima.rusine medicilor!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.