Imi ingheata mainile!

24-01-2010
floryn09
Nu este medic/terapeut
floryn09
Buna ziua! Imi ingheata mainile si picioarele iarna.
Asta se intampla intr-un mod agresiv.astfel incat imi vine deseori greu sa-mi controlez miscarea degetelor. mi se contracta muschii.
Si muschii fetei sunt afectati.
ce se intampla?
care e cauza si cum pot trata?
8 comentarii
0
24-01-2010, ora 22:58
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
aţi văzut vreo modificare de culoare la nivelul mâinilor? adică să se facă roşii/albastre/galbene? purtaţi mănuşi în mod normal? vi s-a întâmplat doar iarna asta pe frigul de acum- care este totuşi destul de accentuat sau şi în alte ierni? în apă rece dacă ţineţi mâinile apare vreo modificare?
0
25-01-2010, ora 10:38
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Buna Florina,
suferi de o slabiciune la nivel celular care duce la astfel de simptome (f. multi oameni au probleme de genul acesta) si care nu poate fi tratata efectiv decat cu ajutorul homeopatiei, dar pt. asta trebuie sa dai de un medic f. bun. In homeopatie aceasta se numeste constitutie hidrogenoida sau carbo-hidrogenoida.
Anumite carente de minerale nu reprezinta cauza adevarata si cel mult urmarea constitutiei cu aceste slabiciuni ci ca urma ingurgitarea acestor minerale nu vor putea decat ameliora temporar in caz ca vor avea vreun efect.
In plus ai grija mare cu ingurgitarea de calciu, magneziu si alte minerale alopate, indeosebi la cupru, zinc (sunt toxice) si altele caci in forma anorganica in care se dau ele dauneaza garantat pe lunga durata.
Medicina clasica nu numai ca nu cunoaste cauza acestei slabiciuni dar nici macar nu exista medicamente pt. asa ceva asa asa ca mersul la medicina clasica va fi pierdere de timp.
0
25-01-2010, ora 16:43
floryn09
Nu este medic/terapeut
floryn09
Acest lucru mi s-a mai intamplat si in alte ierni.
iar cand imi ingheata mi se inrosesc mainile.
0
25-01-2010, ora 17:18
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
ceea ce ai seamănă a fi cel puţin parţial sindrom raynaud, un fenomen întâlnit la majoritatea persoanelor absolut inofensiv atâta vreme cât nu e asociat cu alte afecţiuni- probleme cu inima, circulaţia, muşchii, plămânii, articulaţii, pielea etc. maxim ai putea să consulţi un reumatolog care să te îndrume spre nişte analize pentru a nu fi altceva- gen afecţiune autoimună. între timp, poartă mănuşi şi evită cât de mult contact cu apa rece, frigul etc
0
25-01-2010, ora 18:32
floryn09
Nu este medic/terapeut
floryn09
Si daca ar fi acest sindrom raynaud... cum s-ar trata sau ce altceva pot sa fac?
0
25-01-2010, ora 20:05
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
păi în primul rqnd trebuie pus diagnosticul acesta de un medic, în cele mai multe cazuri nu este necesar un tratament- decât dacă este asociat cu anumite boli sistemice- ceea ce nu e neapărat nevoie. trebuie evitat fumatul, cofeina, evitare cât se poate frig, anticoncepţionale cu concentraţie mare de estrogen etc.
un medic poate pune diagnosticul prin anumite metode- ecografie, măsurare presiune digitală etc- şi doar în cazuri foarte grave se dau medicamente- şi bineînţeles dacă se consideră că e cazul se cercetează posibile cauze..
0
30-09-2013, ora 17:14
ce_este_viata
Nu este medic/terapeut
ce_este_viata
buna, si eu ma confrunt cam cu aceeasi poblema, acum ca a venit toamna, cum ma ridic din pat si ies la o temperatura cu putin mai rece imediat imi ingheata mainile, stie cineva despre ce-i vb? nu fumez, nu beau, numai ca stau cam rau cu apetitul, o fi cumva de la o alimentatie necorespunzatoare?
0
02-10-2013, ora 17:09
xulescu2
Nu este medic/terapeut
xulescu2
Eu am avut problema aceasta inclusiv vara.
Am scapat de ea definitiv dupa un consult la endocrinolog care mi-a dat vitalin timp de 3 luni continuu.
Este un complex de vitamina B (obtinute din plante in mare parte).
Eu ma bucur ca nu imi mai ingheata mainile si picioarele mai ales vara.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: