Identificare Platfus

23-11-2014
caranfil1
Nu este medic/terapeut
caranfil1
Buna ziua! vreau sa dau la Academia Fortelor Terestre si este bine stiut faptul ca nici la Academia de politie si nicio alta academie militara nu esti admis cu platfus, eu stiu sigur ca atunci cand eram mic aveam platfus dar acum(la 16 ani) nu stiu sigur.Am postat poze din care sa se vada pronatia si testul facut pe hartie.
http://postimg.org/image/vcvtnqqa3/
http://postimg.org/image/464napw75/
http://postimg.org/image/s1nr0c5gt/
http://postimg.org/image/fe9vgtodz/
Stiu ca poate fi destul de impropriu diagnosticarea pe baza a 4 poza dar am nevoie de orice parere si este bine venita.Multumesc anticipat
5 comentarii
0
23-11-2014, ora 16:51
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Piciorul plat ('platfus') reprezinta o problema exclusiv estetica, deoarece acest tip de picior este perfect functional si adaptabil oricarui efort sau oricarei solicitari fizice.
La polul opus se afla pes cavus (picior scobit), care nu permite eforturi fizice majore (mers pe distante lungi, jogging etc), reprezentand un motiv obiectiv pentru evitarea activitatilor militare.
Daca, in anul de gratie 2014, sunt respinsi la vizita medicala cei cu picior plat si sunt admisi cei cu piciorul scobit, aceasta reprezinta o grava greseala medicala.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
23-11-2014, ora 17:01
caranfil1
Nu este medic/terapeut
caranfil1
Da dar daca asa sunt baremele nu am ce sa-i fac, stiu din surse sigure ca platfusul este respins in activitatea militara, daca as putea schimba ceva as face-o, vruiam sa aud parerea dumneavoastra(pe baza pozelor)daca am sau nu platfus, caci daca am nu cred ca mai poate fi facut mare lucru, nechirurgical, la 16 ani.
1
23-11-2014, ora 17:06
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Cu siguranta nu aveti platfus dar, daca asta v-ar impiedica sa va inscrieti la ce scoala doriti, ar trebui sa militati, impreuna cu alti tineri (iar eu va voi sprijini dpdv stiintific/medical) pentru combaterea acestei grave erori.
Piciorul plat la tineri se opereaza rarissim (un caz dintr-un milion), deoarece se transforma un picior suplu/adaptabil intr-un picior rigid/inadaptabil la efort.
Numai impreuna putem modifica aceste erori din baremurile de admitere.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
23-11-2014, ora 17:14
caranfil1
Nu este medic/terapeut
caranfil1
In afara de faptul de a trimite o scrisoare ori Academiei ori Ministerului nu prea vad ce am putea face, ce-i drept vreo cateva zile m-am tot stresat daca am sau nu, acum m-ati linistit, am observat la piciorul stang tendita de a se curba spre interior si m-am speriat.Multumesc!
0
23-11-2014, ora 17:25
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Esenta democratiei de tip participativ (de tip american) consta intr-un efort colectiv in vederea schimbarii unei legi nedrepte.
Prin urmare, singura solutie consta in reunirea mai multor oameni avand un interes (in speta, modificarea unor baremuri medicale invechite si nedrepte), avand sprijinul unor specialisti (aici incepe rolul meu).
Eu am incercat sa duc singur acest razboi insa, in absenta sprijinului celor direct interesati, am fost invins fara drept de apel...
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: