Icter (hiperbilirubinemie)

10-07-2014
Kogalniceanu
Nu este medic/terapeut
Kogalniceanu
La niste analize recente mi-a iesit bilirubina totala 1.75 (interval de referinta 0.2 - 1.3 / mg/dl), cea directa fiind in parametri, cu specificarea 'ser icteric'. In plus mi s-a spus ca am ochii galbeni. Este al doilea an consecutiv cu aceste rezultate (prima oara cand e specificat 'ser icteric').

La sugestia doctorului de familie am facut cu plata analizele pentru Ag HBs, Ag HBe si Ac HCV, toate negative. Restul analizelor sunt de asemenea in parametri (hemograma, VSH, PCR, TGO, TGP, colesterol, HDL, LDL, creatinina, fier, uree, glucoza, urocultura).

Si sotia are de ani de zile bilirubina indirecta marita, dar in cazul ei s-a justificat cu o ecografie in care a rezultat o 'usoara malformatie de colecist'. Probabilitatea sa avem amandoi sindromul Gilbert sau malformatii congenitale tinde spre zero, deci probabil cauza e in alta parte.

Sugestii care ar putea fi cauza? Ce analize ar mai fi de facut?
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: