Iubirea ca necesitate bilogica

19-10-2010
;
Nu este medic/terapeut
;
Cautand si eu un raspuns ca multi altii in situatia mea, am intalnit cuvintele acestea: "Niciodata sa nu sa n-ajunga o problema, care asteapta rezolvare, mai importanta decat o persoana care asteapta iubire." - Barbara Johnson

Astazi, cautand ceva intr-o carte am vazut cea ce este scris ca titlu de topic.

Dragii mei, chiar si cei a caror boala vine pe cale genetica, si cred ca ei se simt cei mai nedreptatiti. Chiar si pt ei, - unii dintre noi poate nu ne cunoastem inca prioritatile ! sau ni le cunoastem f bine dar...nu le putem satisface.cauze sunt multe..

Sau nu ni le mai cunoastem din cauza cetii care s-a asezat pe simturile/nervii nostri...
.

In cartea lui David Servan- Schreiber, este un capitol intreg numit " Iubirea ca necesitate biologica"

Cateva titluri:

- Sfidarea emotionala
- Fiziologia afectivitatii
- Iubirea este o necesitate fiziologica
- Sotia va arata dragostea ei?
- Si animalele pot vindeca etc.

Despre Sfidarea emotionala nu-mi place sa vobesc. Ea imbraca multe forme - si se intampla mai ales in cadrul familial sau cu cei apropiati/ dragi noua. Motive pt care se intampla asta: nu ar trebui sa se intample. Trebuie sa fie la baza o neintelegere - in mod sigur intre cel cu nevoi/ cel care de obicei daruieste si persoana de la care ar trebui sa primeasca la schimb -

In tarile occidentale rata depresiei a crescut ingrijorator de mult. In cele mai avansate tari consumul de antidepresive s-a dublat in ultimii 10 ani. Aceste lucruri sunt atat de ingrijoratoare incat multe institutii si chiar o parte dintre noi prefera sa nu se gandeasca la ele.
Traim intr-o dulce ignoranta, in timp ce ne facem rezerve de Prozac. Ne spunem ca intr-o buna zi toate acestea or sa se rezolve dar lucrurile nu par sa mearga in directia aceasta, ci se inrautatesc.

Daca cineva m-ar intreba de unde trebuie sa incepem pentru a inversa acest proces, as raspunde: ca ar trebui sa inlaturam din relatiile noastre orice neconcordanta, orice tip de conflict/ agresivitate/ violenta.
Mai mult sa acordam atentie nevoilor creierului nostru emotional legat de armonie, conectivitate.

Cea ce simtim in relatiile cu ceilalti si ceea ce vrem de la ele sunt lucruri care au fost stabilite in cursul procesului evolutiv si nu pot fi inversate.

Dumnezeu sa ne canalizeze viata in asa fel incat sa putem darui si primi iubire, respect, intelegere.
34 comentarii 12 Înainte ›
0
23-10-2010, ora 15:29
;
Nu este medic/terapeut
;
Buna!
Ati fost vreodata intr-o maternitate in camera bebelusilor? sa-i vedeti cum plang, cum vor mancare, vor mangaiere...

wow,...m-am indragostit la propriu. daca ar fi fost sa-mi aleg a doua oara o munca, asta mi-as foi dorit; sa fiu acolo mereu. nu m-as fi plictisit niciodata...

Voi scrie despre ce a observat profesorul Schonberg de la Universitatea Duke - dupa ce, ceva aproape miraculos s-a intamplat cu bebelusii unei maternitati care fusesera lasati mai mult timp in incubatoare.

Aveau acolo toate condiiile: caldura, curatenie, mancare - mai putin...contactul cu persoane fizice. Ce s-a putut vedea? Ei nu cresteau. Nu luau in greutate.
dar indata ce o infirmiera iubitoare s-a angajat, stand mai mult printre ei - mangaindu-i atunci cand plangeau...ei au inceput sa fie mai linistiti, si au crescut mai mult.

S-a facut acelasi experiment cu sobolani. Unii au fost izolati, altii nu. Cei lipsiti de contactul fizic al omului nu s-au dezvoltat, in schimb ceilalti au crescut normal.

CONCLUZIA?
0
23-10-2010, ora 15:50
;
Nu este medic/terapeut
;
" Nu pot sa traiesc pentru mine, nu pot sa ma iubesc pe mine insumi. " -...nu putem trai doar pt noi in ficare zi.

NE VOM INDREPTA OARE PRIVIREA intr-un tarziu la lucrurile cu adevarat importante? Fundamentale?

In 1981 David Hubel si Torsten Wiesel, doi cercetatori de la Harvard, au primit premiul Nobel pentru Medicina ca urmare a cercetarilor pe care le-a intreprins si care s-au dovedit fundamentale.

Printre altele au stabilit faptul ca cortexul vizual nu se dezvolta normal daca nu este stimulat suficient in timpul unei perioade critice de la inceputul vietii.

ASTAZI suntem pe cale sa demonstram acelasi lucru in cazul creierului emotional. Exemplele negative petrecute in orfelinatele romanesti in trecut au adus dovada incontestabila a ceea ce inseamna daruire/ hrana afectiva: fara aceasta, multi micutii orfani mor.

Cativa cercetatori din Detroit au aratat ca la micii orfani romani care au supravietuit, creierul emotional este adesea atrofiat.
0
28-10-2010, ora 22:42
virgula
Nu este medic/terapeut
virgula
Hi,

azi am mangaiat un copil. o fetita de 10 ani. o cheama Iuliana. Maine ii voi face o poza si v-o arat si voua.E afectuaosa si inteligenta. dar e bolnava. are momente f rele. ieri am dus-o la medic si am chemat salvarea. a fost dusa la Spitalul din Buc candva- de unde a primit niste medicamente destul de "serioase" - inca nu am aflat cu se numesc - trebuie sa fac investigatii dar...f incet sa nu se supere tatal...

Are doar tata...care...e o problema...iar mama e plecat din familie cand fetita avea doar 3 ani. tatal ei traieste acum cu o concubina - care o "mal"-trateaza pe Iulica. ..din auzite scriu...

Conform cu ce s-a constatat stiintific - si vazand cum se manifesta in timpul crizei - e clar ca a facut complicatia din cauza lipsei de afectivitate( plangea, avea frisoane, tremuraturi, slabiciune-lesin). Nu ia nici un tartament in prezent. Nu cred ca e bine...ce ne pot spune specialistii ?
.

Legat de ultimul mesaj al lui Vreausatraiesc - nu stiu daca nu cumva orice carenta/frustrare a unui om, fie el si adult - nu are la un moment dat acelasi efect cu al copiilor mici aflati in dezvoltare ?!

la urma urmei adultul parcurge si el un progres pe toate planurile - chiar daca se opreste procesul de crestere propriu zis - nu inseamna ca viata ramane pe loc.

Dimpotriva. stagnarea e distrugatoare. Abstinenta la fel. am citit acest lucru intr-o carte scrisa de un autor f bun. Nici nu-mi doresc sa mai insist - am cartea - pt ca e ceva negativ si nu-mi face nici o placere.

Insa scriu acestea pt a ma clarifica pe mine insami- pt a -mi face lumina si ordine in minte.

Insa e adevarat - se spune legat de anatomie si fiziologie -" functia creeaza organul" - daca functia pt care e facut acel organ oricare ar fi el - nu-si poate exercita treaba pt care a fost facut, cum sa traiasca ?...el nu face altceva..decat sa execute...In caz contrar intervine boala, atrofierea...

e banal ce scriu? e necesar de stiut.

Numai ca toata lumea trece prin tot felul de perioade in viata, nu merg toate ca pe roate.cand insa lucrurile sunt puse in ordine cat de cat - am invins ! am devenit proprii nostri eroi ! Doamne ajuta pe taota lumea !

Numai zile calde la propriu si la figurat va doresc !
va iubesc.
0
28-10-2010, ora 22:45
virgula
Nu este medic/terapeut
virgula
Iuliana supravietuieste inconjurata de lupi ! Bolnava fiind. Un copil fiind.

Deja am invatat ceva...
0
29-10-2010, ora 21:13
;
Nu este medic/terapeut
;
Hi,
Sunt Iuliana. Am 10 ani. Dar sufletul meu seamana uneori cu al unui batran. Viata mi-a ramas datoare de cand eram inca f mica. La numai 3 ani m-a parasit cea care-mi daduse viata. Poate nici nu am fost dorita...nu am mai vazut-o de atunci...Si cine stie...daca mai are rost sa ma gandesc prea mult la ea. De multe ori am vrut s-o strang in brate. Sa-i cer un sfat. Sa-i spun ca o iubesc...Dar...

E cumplit sa nu ai cui sa-i spui ca il iubesti. E cumplit sa vrei sa vezi lumina, porumbeii albi...cand in jurul tau sunt doar fiare...
0
29-10-2010, ora 21:24
virgula
Nu este medic/terapeut
virgula
Astazi am sarbatorit Halloween. Iuliana a avut o masca frumoasa din pene. Am vorbit cu ea printre picaturi. Am putut sa aflu ca i s-a cumparat medicamentul de care avea nevoie: adica Zoloft ( sub forma de sirop).

Pentru ce se da Zoloft? Din auzite stiu ca pt depresie. Ma poate ajuta cineva cu un sfat?

Doamne-ajuta, fetita mea !
0
29-10-2010, ora 23:55
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
" Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieşte, nu se laudă, nu se trufeşte. Dragostea nu se poartă cu necuviinţă, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândeşte răul. Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr. Toate le suferă, toate le crede, toate le nădăjduieşte, toate le rabdă. Dragostea nu cade niciodată " - Întâia Epistolă către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel, Capitolul 13 - Dragostea şi bunurile ei; Versetele 4, 5, 6, 7, 8.

Cu iubire,
Nick
0
30-10-2010, ora 04:53
the eye :)
Nu este medic/terapeut
the eye :)
Multumim, Mr. Nick. Cui ar trebui atribuite cuvintele despre dragoste in acest caz? Fiecaruia de la care Iulica asteapta ceva.
M-am intalnit si am vorbit cu ea in fiecare zi. Ieri i-am adus eu masca aceea frumoasa cu pene. Mi-am propus sa o ajut mai mult - si o voi face. Sa o iau la mine in vacanta -daca o va lasa familia. Sa-i cumpar un telefon si sa i-l incarc periodic sa poata vorbi cu mama ei care este in Italia. Dar acum nu am deloc bani. Inca nu am reusit sa-mi adun actele pt a putea folosi facilitatile legate de card.

Stiu ca are nevoie acum si mereu de mai mult. Stiu dar nu am cum.
In situatia aceasta trebuie sa apelam la virtutile sufletesti, la taria de caracter. I-am spus si ei asta.La SPERANTA ca lucrurile se vor schimba in mai bine.

In ce ma priveste imi voi tine promisiunea facuta. As vrea sa vorbesc cu invatatoarea ei -colega mea si sa-i cer un nr de tel sa pot vb cu ea chiar acum - dar nu vreau sa isc discutii. Am uitat sa i-l cer la scoala. Si in plus, trebuie sa actionez cu intelepciune.

s-ar putea ca ea sa inteleaga. sau poate nu.
0
30-10-2010, ora 18:48
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Stimată d-nă Bleuciel,

Cuvintele respective ar trebui să fie atribuite fiecărei fiinţe umane care trăieşte pe acest pământ, pentru a fundamenta şi mai mult conceptul real de dragoste necondiţionată.
.
Mă bucur foarte mult că aţi ajutat-o pe d-ra Iulia. Mă bucur şi mai mult să ştiu că o veţi mai ajuta. Felicitări!
Generozitatea sufletească este una dintre virtuţile pe care le apreciez cel mai mult la dvs., ea împletindu-se sincronic cu bunătatea şi iubirea pentru semeni. Vă ador!
Rugaţi-vă la Dumnezeu, iar El vă va dărui înţelepciunea de care aveţi şi veţi avea nevoie să întreprindeţi orice acţiune de ajutorare a Iuliei, fără a produce neînţelegeri şi indispoziţii. Am încredere în dvs., vă cunosc destul de bine şi ştiu că veţi lăsa amprente pozitive în viaţa ei, mai mult sau mai puţin vizibile de către alte persoane, dar cu siguranţă foarte vizibile de către inima Iuliei - o inimă însetată după ajutor!
_

" E cumplit sa nu ai cui sa-i spui ca il iubesti. E cumplit sa vrei sa vezi lumina, porumbeii albi...cand in jurul tau sunt doar fiare... "

- M-aţi făcut să plâng... :(
_

Vă iubesc şi vă doresc ca Dumnezeu să vă binecuvânteze cu toate cele de trebuinţă, atât de ordin sufletesc cât şi de ordin trupesc.
Toate cele bune!
Cu respect, iubire şi preţuire,
Nick
0
30-10-2010, ora 18:58
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Stimată d-ră/d-nă Eben-Ezer,

Zoloftul este unul dintre cele mai cunoscute medicamente din clasa SSRI-urilor, adică din clasa medicamentelor inhibitoare de recaptare a serotoninei (selective serotonin reuptake inhibitor).
Medicamentul a cărui substanţă activă este sertralina hidrocloridă, se prescrie pentru diferite forme de depresie, pentru TOC (tulburare obsesiv-compulsivă), fobie socială, sindrom de stres posttraumatic şi anxietate generalizată, în principal.

Iulianei i-a fost prescris acest medicament de către un medic psihiatru? Dacă da, încercaţi să o ajutaţi să respecte indicaţiile date de medic şi să traverseze cu bine perioada de adaptare la acţiunea farmacologică a sertralinei (la începutul tratamentului apar unele efecte adverse destul de intenso-deranjante, dar ele scad în intensitate, frecvenţă şi nu numai, pe măsura adaptării şi a trecerii timpului).
_




Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister Nick ;)
0
30-10-2010, ora 20:37
the eye :)
Nu este medic/terapeut
the eye :)
Multumesc, Mr Nick.

Iuliana a fost la specialisti in Bucuresti unde i s-a prescris Zoloft. Ea a mai avut crize din acestea si anul trecut - in special primavara si toamna. A mai luat acest medicament- dar in ultimul timp l-a intrerupt. acum ia din nou cate 25 mg sirop/zi.

Inainte sa ii fie rau a avut un comportament ciudat la scoala, cu colegii: nervozitate, negativism chiar agresivitate. Cred ca trebuie controlata de un medic specialist periodic si sa respecte tratamentul pt a nu evolua boala. Cel mai dificil este ca tatal ei - si nimeni - nu inteleg boala de care sufera.El spunea: "Bine ca nu are epilepsie. Analizele ii sunt bune, nu are nimic... " Chiar se feresc de oamenii din jur - considera ca e ceva rusinos - ca dealtfel cum se-ntampla in majoritatea cazurilor cu cei ce ajung pe la Psihiatrie. In aceste conditii ea, tine toata durerea in interior - si nu cred ca e bine. A fost obligata de cei din casa sa nu spuna nimic din ce i se intampla.
Cred ca e o fetita curajoasa si va lupta.

Mi-as dori, Mr Nick, - sa fie simtite amprentele pozitive asupra ei si asupra fiecaruia pe care as dori sa-l pot ajuta. Dar din pacate sunt numai un om -

Dumnezeu sa ne binecuvinteze cu tot ce ne trebuie pt a ne atinge telul !

Mr. Nick, nu am facut inca nimic daca macar unui singur om nu i-am oferit sprijinul de care avea nevoie pt a spune: " In sfarsit, am biruit !"

Personal, va sunt f indatorata...nici nu stiu in ce termeni sa va vorbesc...
Va rog un lucru: NU lacrimilor !! Stop !! Trebuie si vom / veti reusi !!

Multumim pt toate Celui de Sus. El ingaduie durerea sau chiar raneste de multe ori - dar nu o face cu placere niciodata, ci intotdeauna ii pare rau. Dar tot El se intoarce si vindeca rana.

Dumnezeu sa ne inatreasca si sa ne vindece pe deplin! Sa nu-si intoarca fata de la noi si sa nu ne lase din Mana LUi, indiferent prin ce trecem !

Fii binecuvantat Mr.Nick!
Cu iubire.
0
30-10-2010, ora 20:39
the eye :)
Nu este medic/terapeut
the eye :)
25 ml sirop ! - mg sunt pt solide
0
01-11-2010, ora 19:21
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Stimată d-nă Bleuciel,

Iuliana este o fiinţă adorabilă, care mult timp a fost defavorizată şi afectată, de către societatea în care a trăit şi trăieşte, din păcate.
Acum, în prezentul care îi pune în faţă efectele neplăcute ale defavorizării şi afectării, ea are nevoie de susţinere psihologică şi medicamentoasă, iar dvs. sunteţi una dintre persoanele căreia i s-a dat şansa să întreprindă multe acţiuni pozitive, în vederea reabilitării a ceea ce s-a denaturat în personalitatea ei.
Dumnezeu vă va ajuta să o susţineţi în măsura în care puteţi şi/sau veţi putea, iar Iuliana îşi va regăsi locul adecvat în ceea ce se numeşte mediu de viaţă propice dezvoltării normale, de acest fapt să fiţi sigură.
Ea trebuie să îşi ia medicaţia prescrisă şi să facă terapie cognitiv-comportamentală, dacă se poate.
Am să încerc şi eu să o ajut, dar doar pe cale spirituală (financiar nu pot, dar mă voi ruga pentru ea).
_
În ceea ce mă priveşte pe mine, dvs. nu îmi sunteţi îndatorată absolut deloc. Eu vă sunt îndatorat, şi aştept ziua în care îmi voi plăti datoria (sper că ziua respectivă va răsări cât mai curând în punctul de intersecţie al drumurilor noastre, prin această viaţă minunată, sper; simt!).
.
Şi eu îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru tot, atât pentru durere cât şi pentru fericire. Ştiu că ambele au jucat un rol bine determinat în viaţa mea. Slavă Domnului pentru tot şi toate!
Mă las total în voia Lui şi vreau să-mi fie mie după cuvântul Lui. Amin.



Vă mulţumesc pentru tot, ştiţi dvs. pentru ce.
Cu iubire profundă, preţuire şi respect,
Nick :-)
0
21-12-2010, ora 20:41
Măcar
Nu este medic/terapeut
Măcar
Bun gasit, prieteni,

astazi si nu numai, a trebuit sa am anumite discutii in contradictoriu cu colega mea, invatatoarea Iuliei; Despre Iulica - avatar - am am mai vorbit pe acest topic; Nu o fac pt ca astept neaparat un raspuns sau o solutie pt situatia ei; o fac pur si simplu pt a ma elibera de o anumita apasare generata de situatia dificila in care se afla ea continuu.

e imposibil sa faci pe cei sanatosi, sa inteleaga drama unui om bolnav, cu atat mai rau, cu cat acesta este doar un copil lipsit de dragostea mamei lui. Cei ce o intretin material si care se spala pe maini in mod public, ori de cate au prilejul, cumparandu-i bunuri nu-i sunt in realitate prieteni, iar lucrul acesta este perceput de sufletul ei sensibil.

Insa mi-am promis, atat cat voi putea, sa nu o las la voia intamplarii pe aceasta fetita.

dar ce contariat azi? Cum poate sa deranjeze pe altii, ei atat de mult, persoana ei? Cum? Si invatatoarea si colegii de clasa au creat un "corp" de raceala critica si lipsa de intelegere vis a vis de persoana ei...

ieri am luat-o intr-o mana si m-am speriat: are doar 25 de kg. E ca un fulg, Cum poate depasi un astfel de organism imensa rezistenta de peste tot ?

"Astazi Iulica era bucuroasa, radea, si cum ?..in timpu serbarii i-a fost rau...o durea in partea stanga, inima..." - se plagea Invatatorea, " eu n-o mai inteleg" "Nici colegii ei din clasa nu o pot intelege" ; "da, stiu. e normal"
da, un om poate parea vesel in anumite imprejurari pt ca e educat, dar...cand esti obligat sa inghiti Zoloft la doar 10 ani, sa acuzi dureri de inima si sa ai crizele de plans pe care le are ea...sa nu-mi spuna nimeni care e gustul..

Pai invatatoarea s-a imprietenit cu taticu Iuliei, ...Astazi el a fost personajul "Mos Craciun" si a impartit darurile...

Sa mai razbata strigatul dupa ajutor al unui copil inconjurat de fiare...Fiti seriosi.
0
22-12-2010, ora 19:06
Măcar
Nu este medic/terapeut
Măcar
hai, hai !
" dar ce contariat azi? Cum poate sa deranjeze pe altii, ei atat de mult, persoana ei?"

dwedgerfvg8t vubyjuiniu0mj-mhnjohmk0l; nkhnkunk khnyujjuluj ?

Ati inteles ceva?
eu nu. :( :P
0
23-12-2010, ora 03:31
the eye :)
Nu este medic/terapeut
the eye :)
"dar ce m-a contrariat azi? Cum poate sa deranjeze pe altii, atat de mult, persoana ei? " - cred ca asta ai vrut sa scpui...nu te mai uita in alta parte cand scrii, draga mea; vrei sa vin mereu in urma ta ?
0
23-12-2010, ora 03:41
virgula
Nu este medic/terapeut
virgula
spui, pardon; cum va permiteti sa faceti atatea greseli?...Nu stiu ce sa ma mai fac cu voi.
0
08-02-2011, ora 02:22
Măcar
Nu este medic/terapeut
Măcar
" Nu pot sa traiesc pentru mine, nu pot sa ma iubesc pe mine insumi " -

daca cineva citeste pe aici... Ce parere aveti?... nu ma cuvinte...Mi s-a intamplat sa simt acelasi lucru...mi s-a intamplat in mod repetat, si nu a trebuit sa treaca prea mult sa ajung...din om teafar. pe aici.

Oameni buni, trebuie sa fie un mijloc de a gasi multumire. Trebuie si este, mai mult decat in lucrurile mici de fiecare zi, mai mult decat in orice este frumos la vedere sau atingandu-l...mai mult decat in frazele frumoase si in gandurile pline de sensibilitate, de nobila simtire.Eu chiar nu inteleg paradoxul acesta !

Cum poate unui purtator de iubire sa-i lipseasca Iubirea, puterea ei binefacatoare, care hraneste si face sa creasca tot ce atinge ? Cum nu se materializeaza acea iubire in sine dupa cat de mult o poseda purtatorul?
nu e un nonsens evident ?
Doamne, nu ne lasa -- am fi pierduti fara Tine.
0
26-07-2011, ora 11:27
the eye :)
Nu este medic/terapeut
the eye :)
""Imbatranita lume are nevoie de tandrete
De vorba buna, de-o mana sa te poata ridica
De iubirea care sa-si reverse, bogata, binecuvantarea
De suflete prietene si de intelegerea lor. ""

"" Caci trebuie sa impartim daca vrem sa pastram,
Binecuvantatre ce vine din Ceruri.
Incetand sa dam, incetam sa posedam:
IATA LEGEA IUBIRII. "

Viata este inflorire spirituala si fizica. Cand incetam sa crestem, murim. Lucrul este adevarat la propriu pt celulele din corp, iar la figurat este adevarat in plan spiritual. "" "- Robert Collier

Mesajul nu are tenta religioasa. Insa cum bine stim - ""toate drumurile duc la Roma """ si toate lucrurile pana la urma ajung intr-un singur punct: centrul unificator, Principiul VIu.

daca nu dorim sa stim de El - ne vom rataci iremediabil. Daca incercam sa ne conformam Lui - morti de-am fi, vom trai.
=

Insa prea adesea am intalnit raceala, omul robot manipulat de grija zilei de maine, de grija banilor pe care nu-i are... etc pt cei ce traiesc cu simtul responsabilitatii. Adesea chiar acest simt al responsabilitatii poate impovara peste puteri pe cei care il au - datorita unora carora le lipseste - si duc sarmanii mai mult decat pot pe umerii lor... pana clacheaza... ei ! Lume ! problemele tale trec dincolo de cuvinte, ... Fiecare le ia cum doreste, le pune in tiparele proprii, le creste, le inzorzoneaza... iti da cu ele in cap... e posibil ; Insa in aceste situatii -- poti apela omul sa te rezolve ? da, el iti va tampona rana cat si cum poate el -- dar cu ceea ce e dincolo de cuvinte.cum ramane ? Cu probleme care depasec limitele omenesti -- si care sunt acolo, in adancul nostru, stiute numai de noi, dar imposibil de exprimat in cuvinte...Cu acelea ce facem ? Oare nu ne amagim crezand ca ceva venit de la vreaun om le-ar putea scoate ?
Da, daca acel om este Directionat cu un Scop - problema se rezolva - dar nu omul acela o rezolva ci Autorul care l-a autorizat.

""Nu te-ndoi si nu te teme
La fel de sigur precum zorii alunga ale noptii umbre,
Iubirea va invinge ura,
iar Primavara ciocarlii va readuce. "" -- Douglas malloch

Pt omul afectat psihic - Primavara pare o utopie ; dar cine poate iubi - are cheia; sa creada consecvent in puterea iubirii -
0
26-07-2011, ora 12:13
the eye :)
Nu este medic/terapeut
the eye :)
Se intampla un lucru, iubiti colegi de suferinta; se spune adesea: ""cine nu are un batran prin preajma, sa-l caute "" - aici referindu-ma la mine. Nu ma dau drept alta, nu am o parere mai buna despre mine. Dar cat de putin - fara sa ma bag in viata cuiva, pot da si eu un mic impuls spre inainte, uneori, in felul meu. Iar asta ma ajuta in primul rand pe mine - deoarece e un mijloc al faptelor bune. Si fara asta nu putem trai - Cel putin asa simt eu - paote unii fac lucrul acesta cu un scop - Raspalata faptelor bune insa vine intotdeauna fara sa o pretindem noi - e programata sa vina, independent de noi. Dar asta e un alt subiect.

Voaiam sa fac cateva referiri despre ce inseamna iubirea - cum o intelegem, cum o definim, cum o percepem. E f important sa fim pe linia ei de mijloc -

Nu mi-am propus sa aprofundez, sa dezvolt - nu voi cauta cuvintele altora despre ce inseamna ea - Am retinut insa ce spunea un personaj aparte al literaturii romane, care a trait in mod total povestea de iubire "dragostea e mai curand un proces de autosugestie... cere timp si complicitate "" - Seamana cu un copac puternic care te poate creste odata cu el, daca l-ai sadit pe un pamant bun la locul si timpul potrivit -

Am vazut cum tandretea si mila desenau
O trasatura frumoasa pe un chip urat
Cum ochi stinsi si destul de obisnuiti
Straluceau sub fulgerul unei surprize fericite
Cum buzele zambeau bland si vesel
Unei generozitati neasteptate
Cat de subtil este misterul alchimiei dragostei
Care poate dintr-o cristalida banala si cenusie
Sa nasca o frumusete stralucitoare.
0
21-01-2012, ora 12:47
the eye :)
Nu este medic/terapeut
the eye :)
hello, salvez aici aceasta melodie - am gasit-o intamplator si mi-a placut -- pt ca se pastreaza cel mai bine ( mi-am amintit de acest topic...si de activitatea mea mai intensa de pe forum in vremuri mai grele...)
Ce mai faceti voi ? Delectare placuta.
http://www.youtube.com/watch?v=49AUsGKfYA8feature=related -
0
26-01-2012, ora 00:29
the eye :)
Nu este medic/terapeut
the eye :)
Altceva nu-i nimic / Si mereu ma complic / Si ce simplu mi-ar fi, / Daca nu te-as iubi./ Daca m-as lua dupa pretexte, / daca-as trage unde e usor, / nici nu trebuia s-aud de tine/ si-mi era mai de folos sa mor./ M-am bagat de buna voie sluga, / dragostei morale ce ti-o port, / dar pricep ca mi-ar fi fost rentabil / sa privesc destinul ca pe-un sport./ Nu-i o simpla incapatanare, / pentru un ambitios pariu, / dar aleg o cale complicata, / tocmai din motivul ca sunt viu./ Eu detest relatia burgheza, / decorata circumstantial, / ma inchin la legile naturii / si salut iubirea, ca scandal. / Mama ei de viata prefacuta, / tatal ei de soarta la mezat, / te iubesc in felul unui traznet, / te prefer asa cum s-a-ntamplat./ Greu imi e si greu iti e si tie / cu acest fel de a trai al meu, / totusi, vreau sa stii ca, din pacate/, dragostea e o dificultate, / fara care-ar fi cu mult mai greu. - A. Paunescu
0
29-01-2012, ora 13:49
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Oh, Iubirea, Iubirea, Iubirea, cât de mult o iubesc eu pe Ea ♥♥♥
Mulţumesc pentru iubirea Ta, Doamne.
Mulţumesc pentru iubirea ta, omule.
Mulţumesc pentru... tot!
0
29-01-2012, ora 22:03
the eye :)
Nu este medic/terapeut
the eye :)
Multumesc pt vizita, Nic. Multumesc infinit pentru iubirea ta sublima.
Dumnezeu sa te binecuvinteze cu ceea ce ai nevoie pt sufletul tau atat de profund si de sensibil...
Adeseori prezenta ta m-a redus la tacere, in sens pozitiv. M-ai determinat sa cred mai mult in valori si in frumos ( sau sa le vad din nou ) si sa doresc sa ma autoperfectionez...sa cred in mine...Cred ca acest lucru inseamna ceva. Poate ai putea sa te bucuri de asta. Sunt indatorata.
Dumnezeu sa te binecuvinteze cu sanatate, fericire si mantuire ! ♥♥♥
0
06-02-2012, ora 21:13
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
NU aveţi pentru ce să îmi mulţumiţi, scumpă doamnă Bleuciel. Eu trebuie să vă mulţumesc dv. pentru surpriza pe care mi-aţi făcut-o odată cu scrierea şi expedierea mesajului dv. privat. Mulţumesc! Dumnezeu să vă răsplătească ♥
Mulţumesc, de asemenea, pentru cuvintele dv. frumoase. Mă BUCUR mult că persoana mea, direct sau indirect, v-a determinat să vă doriţi să vă schimbaţi în sens pozitiv perspectiva şi chiar comportamentul, dar nu numai. Slavă Domnului!
V-am mai spus şi vă mai spun şi de data aceasta: mă supraestimaţi! Despre mine nu pot să scriu decât atât: "Asta îmi este toată misiunea şi rostul pe pământ, pentru care am fost înzestrat cu daruri - deşi eu sunt nevrednic. Pentru asta sunt solicitat în multe părţi, ca să propovăduiesc iubirea lui Dumnezeu şi sfinţirea oamenilor prin iubire. De alte gânduri şi rosturi sunt străin".
Vă iubesc! (deşi, poate, voi părea inoportun, simt nevoia să îmi cer iar iertare faţă de dv.; aşadar, iertaţi-mi toate supărările pe care vi le-am produs şi toate jignirile pe care vi le-am atribuit). Mulţumesc pentru TOT!
Mânca-v-ar raiul cu tot neamul ♥
Cu respect, preţuire, prieteni şi, mai ales, sinceritate,
Mr. Nick
0
07-02-2012, ora 17:01
the eye :)
Nu este medic/terapeut
the eye :)
Draga Mr Nick,
Multumesc pt inima ta, pt sfaturile intelepte, pt tot ce ai facut pt mine. Nu pot sa uit niciodata un om ca tine. Imi voi aminti toata viata prima reactie - aceea de a te oferi sa postesti pt mine - nu -mi venea sa cred ca cineva sa faca asta. Nimeni nu mai facuse, .si nici nu o va face.. Mr Nick, tu esti o legenda..Te rog, fa mai mult pt tine.

Dumnezeu sa fie cu tine, sa-ti dea sanatate si mantuire si tot ce ai nevoie.
Si eu te iubesc.
0
10-02-2012, ora 05:25
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Stimată dnă Beluciel, ♥♥♥.
Nici eu nu pot să uit un om care mi-a expediat prin poştă un plic în conţinutul căruia am găsit 'ceva' de care aveam atât de multă nevoie în acele momente ;) Şi nici un om cu care am urcat cu telecabina şi cu care am vizitat Sfinxul şi Babele, din Bucegi. Ştiţi dv. la ce mă refer!
Dacă vă face bine să ştiţi, încă mai ţin post pentru dv. (de asemenea, numele dv. este prezent în multe Sfinte Liturghii, acatiste şi Sfinte Masluri, pe care le scriu şi le dau cu toată inima, pentru mântuirea dv.). Mă rog pentru dv. aşa cum mă rog şi pentru mine, pentru că îmi sunteţi soră întru Hristos, şi cu asta am spus totul. Să vă fie de bine şi să nu-mi mulţumiţi me, ci lui Dumnezeu, vă rog frumos (doar bucuraţi-vă; v-am spus ca să aveţi siguranţa că nu sunteţi privată de susţinerea mea duhovnicească, atât cât şi cum este ea, puţină sau multă, semnificativă sau nesemnificativă, slabă sau puternică ş.a.m.d.).
Aveţi un loc în inima mea, care va exista pe vecie.
NU sunt o legendă. Legendă este Mariah Carey!
Fac, fac şi iar fac multe pentru mine, staţi liniştită. Mulţumesc pentru grija pe care mi-o purtaţi şi pentru urările periodice cu care mă binecuvântaţi.
Cu iubire, din iubire, pentru iubire,
Mr. Nick
0
11-02-2012, ora 11:32
the eye :)
Nu este medic/terapeut
the eye :)
Mr Nick, . lacrima mea de lumina, lacrima mea de dor,
Ai vegheat alaturi de mine in anii cei mai grei - lucru la care nu m-as fi asteptat vreodata. Dar cred ca a fost randuit. Pretul il stie doar Dumnezeu si cu tine. Iarta-ma pt asa ceva.
Mi-am amintit cum intr-o imprejurare El a spus: ""...sa simtiti cand fratele vostru e in necaz, sa va mistuiti unii pentru altii, din iubire..." Si nu vedeam in jur pe nimeni care ar putea sa faca asta pt mine...

"" sa va iubiti unii pe altii asa cum v-am iubit Eu " - IIsus Hristos. Pt fiecare dintre noi El aprinde o stea. Si pentru tine, Mr NIck. Daca era dupa previziunile triste ale oamenilor. dar nu ei au de spus ultimul cuvant.
Ci Dumnezeu. Si-I multumim.

"" Chiar daca ar fi sa umblu prin valea umbrei mortii, nu ma tem de niciun rau, caci Tu esti cu mine. Toiagul si nuiaua Ta ma mangaie. "" -- Ps 23.4

El are intotdeauna solutia pt orice si oricine. De asta sunt sigura. As vrea sa fii si tu, Mr Nick, si sa traiesti ani multi si fericiti in felul minunat in care iti doresti, in care percepi tu viata.

Multumesc nespus pt toata jertfirea ta - ea e primita - dar nu mai posti te rog mult - e randul meu.
As vrea mult sa aud ca esti mai bine acum decat anul trecut si ca esti fericit.

Dumnezeu sa te binecuvinteze cu sanatate si cu mantuirea Lui !
Cu multa iubire,
0
11-02-2012, ora 21:48
the eye :)
Nu este medic/terapeut
the eye :)
Mr Nick, stiu ca in zilele mele bune intotdeauna am fost omul care reusea sa descreteasca fruntile celor prezenti. pana nu simteam atmosfera buna nu puteam sa ma despart de cineva. Dar ce ravagii a putut sa faca afectiunea asta din mine e greu de redat.

De aceea, mi-am jucat cu disperare cartea. m- am bazat pe ajutorul si intelegerea celor din jurul meu, pe oameni in care eu am crezut intotdeauna. asa am fost obisnuita. poate pt ca am fost lasata libera inca de f timpuriu si obligata sa ma descurc pe cont propriu. si nu cred ca e rau. uneori - dar nu intotdeauna - strainul te poate ajuta mai mult decat te astepti.
De la inceput te-am considerat un om demn de incredere.
( Totusi pt ca ti-am creat o impresie destul de proasta dar neintemeiata in legatura cu un clip-martisor - trimis acum doi ani pe care nu l-am vizionat integral ci numai putin la inceput- te rog si acum sa nu mi-o iei in nume de rau; in acel gest nu a fost o intentie subtila; e adevarat ca e o situatie putin delicata cu viata mea, despre care eu ti-am vb deschis in calitate de medic, asa cum te-am considerat; vastul bagaj de informatie pe care-l detii, felul in care apari prin ce scrii - nu ma avut nici cea mai vaga idee despre tine...Am tinut sa repet iar asta pt ca maine iau cina - si pt ca am fost omul cel mai inoportun la care te-ai fi asteptat... Iertare.)
Sa-ti spun acum ce -mi amintesc eu cu placere din vara acelui an de la caraiman... :))) stii ce ? felul in care tu maturai de zor...of, of of... te pricepi sa stii. sincer vorbind mi-ar face si mie mare placere sa spal chiar si pe jos intr-un loc sfant, unde e Casa Lui Dumnezeu.
Imi esti tare drag si oridecate ori vei primi cate un compliment sa stii ca il meriti. Eu obisnuiesc adesea sa fac complimente - chiar si avansuri -- pt ca iubesc in general oamenii si imi place sa ii vad ca se simt bine.
Daca as putea sa fac ceva sa te bucur cu adevarat - cred ca as face-o. exceptiile sunt si vor ramane exceptii.
am gasit intr-un blog asta : Nu pot sa fiu un om obisnuit pentru ca sunt unul extraordinar. ( ar insemna sa fim ipocriti daca nu recunoastem cum suntem. unii pot considera asta lipsa de smerenie - dar nu e. daca nu te deranjeaza, tu ce parere ai ? )
0
14-02-2012, ora 05:53
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Stimată dnă Beluciel, sunteţi o figură şi jumătate ;) O să vă răspund succint, "scurt" şi la obiect, doar la nivel de idei principale, să spun aşa.
Am citit tot ce mi-aţi scris şi unele dintre cuvinte dv. le-am luat şi le-am pus în inima mea.
Staţi liniştită, sunt mai bine decât anul trecut. Mai am probleme cu stomacul şi cu vezica biliară, dar problemele sunt mult atenuate, slavă Domnului.
NU v-am luat în nume de rău gestul făcut prin acel clip-mărţişor :)
Oh, timpul petrecut la Caraiman a reprezentat pentru mine inspiraţia unei guri de aer paradisiac.
Chiar mă pricep la măturat, de fapt, să fiu perfect sincer, mă pricep la orice; pot să fac absolut ORICE este sau poate fi pozitiv, cu ajutorul lui Dumnezeu, cu o uşurinţă şi o rapiditate incredibile. Iubitul nostru Dumnezeu este FORMIDABIL, să-L pup şi-alta nu.
Ştiu că dv. îmi oferiţi complimente cu sinceritate şi mai ştiu şi că în concepţia dv. le şi merit. Şi eu dăruiesc complimente toată ziua bună ziua, cum spune mama, căruia, ca şi fapt divers, acum câteva zile i-am spus că o iubesc, surprinzând în ochii ei lacrimi exuberante de fericire. M-a emoţionat profund, fapt pentru care i-am sărutat obrăjorii minunaţi.
Mă regăsesc în cuvintele dv. - obişnuiesc să fac adesea complimente, pentru că iubesc oamenii şi pentru că îmi place să văd că se simt bine. Ba mai mult decât atât, am obiceiul să îmbrăţişez toţi oamenii care îmi ies în cale, care interacţionează cu mine, indiferent de sex, vârstă, naţionalitate, etnie şi religie, să le ascult vocile, să le privesc feţele şi să le studiez mişcările, grimasele, gesturile, emoţiile, sensibilităţile, intoleranţele, calităţile, potenţialele vulnerabilităţi, perspectivele, ideile, suferinţele. Tot pentru binele oamenilor simt nevoia imperativă dar liberă să schimb în bine tot ce ating, tot ce intră în contact cu mine - o idee, o faptă, o circumstanţă etc.; caut o permanentă legătură cu lumea, inspir şi expir iubire şi fac tot posibilul să fiu lapte şi miere pentru fiinţele care mă înconjoară; mă încăpăţânez, vreau şi pot să aduc raze de lumină şi să spulber cu ele şi cel mai dens şi intens întuneric, cu ajutorul lui Dumnezeu, Care este numărul unu în viaţa mea răvăşită de întinarea ce mă asaltează pe drumul îngust dar ramificat al vieţii.
IUBESC oamenii chiar şi fără să fiu iubit de ei!
În altă ordine de idei, fiind întotdeauna sincer, da, trebuie să recunosc faptul că nu sunt un om obişnuit. NU am fost niciodată, nu sunt şi nici nu voi fi. Sub inspiraţia şi călăuzirea lui Dumnezeu sunt şi voi fi întotdeauna un om de-a dreptul extraordinar, aflat tot timpul în centrul atenţiei, dotat cu o inteligenţă incredibilă, cu o putere de convingere mai mult decât imensă, cu o voce de înger, cu o atracţie faţă de sfinţenie, cu o dorinţă permanentă de a fii o lumină pentru toţi cei din jurul meu ş.a.m.d., ca toţi oamenii ;) Adevărul este că Dumnezeu a presărat în mine toate virtuţile de care se poate folosi o fiinţă umană, tocmai de aceea eu am responsabilitatea de a mi le pune în slujba Lui şi a omenirii, lucrând cu desăvârşire toată fapta cea bună, neîngropând talanţii primiţi, ci, dimpotrivă, înmulţindu-i ♥ Slavă Domnului pentru tot.
Tot ce am scris cu privire la mine nu poate şi nu trebuie catalogat ca fiind lipsă de smerenie sau modestie. Nu am făcut decât să spun adevărul şi să-L laud pe Dumnezeu - Tatăl şi Fiul şi Sfântul Duh, care a fost şi este atât de darnic cu mine şi pe care inima mea Îl adoră neîncetat, cântându-I aliluia la fiecare pulsaţie.
Aţi făcut multe pentru mine, dnă Bleuciel, poate chiar prea multe. Mulţumesc încă o dată.
Am o rugăminte la dv.! Aş vrea să vă vorbesc per tu (cu oamenii pe care îi simt foarte aproape de inima mea, vorbesc la persoana a doua singular). V-aş spune "Elenuţa mea frumoasă!" :-) Pot?
Pup şi îmbrăţişez!
Numai bine,
Mr. Nick
Adaugă un comentariu / răspuns
34 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul