Intrebare disperata | Forumul Medical ROmedic

Intrebare disperata

18-08-2009
Oxana
Nu este medic/terapeut
Oxana
Buna ziua. ieri verissoara mea a nascut o fetita de 2880 gr aparent sanatoasa.Dar la scurt timp medicii au descoperit la spatele fetitei un gen de umflatura...care zic ei ca e de la radiatiile din sarcina(ea a lucrat ca DJ la radio).Au zis ca trebuie cam peste 4 luni sa o opereze sa-i ia tesut din alta parte a corpuliu sa "alipeasca" la tesutul de la spate...Ea nu vrea sa spuna prea multe, iar noi fiind departe de ea innebunim de neliniste.As dori, daca se poate...cateva informatii despre ce ar putea fi.zmedicii zic ca nu e tumoare...dar poate sa-i afecteze coloana? ii va afecta functiile motorii mai tazriu? Va rog fruimos sa ne dati macar cateva informatii...Va multumesc.
10 comentarii
0
18-08-2009, ora 15:11
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Nu se poate spune nimic daca nu stii mai multe informatii; poate fi o umflatura de origine tegumentara, osoasa, vasculara, neurologica etc.; marimea, culoarea, consistenta etc. sunt importante ; ce diagnostic s-a pus? Deci scrie-ne din nou cand vei afla mai mult; dar daca ea nu vrea sa va spuna prea multe, las-o in pace si nu insista.
0
18-08-2009, ora 17:52
Oxana
Nu este medic/terapeut
Oxana
Tot ce stiu este ca aceasta "umflatura" are cam 4 cm de naturo neurologica banuiesc, din moment ce astazi au internat fetita la sectia neurologie...au zis ca e ca o rana deschisa acoperita doar de pielea de pe spate.ca e ceva la muschi.cam atatea stiu...no vor sa ne zica nimik.
0
18-08-2009, ora 19:20
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Esti o fata isteata. probabil e vorba de spina bifida. dar nu-i spune deocamdata nimic, e o presupunere.cred ca a fost o surpriza mare pentru ea, nu se astepta... si avand in vedere si stresul nasterii. e mai bine sa o lasati sa-si revina, caci cand va iesi cu copilul si va veni acasa veti afla ce are bebelusul.
0
19-08-2009, ora 18:53
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Doamna consultat mai inainte si i un medic homeopat cu experienta, poate este o problema rezolvabila. Homeopatia poate face minuni si nu are nevoie de bisturiu.
0
19-08-2009, ora 18:54
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
S-a intamplat cumva ceva neobisnuit in timpul sarcinii ?
Sperietura, soc, griji, tratamente, s-a luat acid folic etc ?
0
19-08-2009, ora 20:19
Oxana
Nu este medic/terapeut
Oxana
a avut un soc..dar la 8 luni de sarcina(a aflat de atacul de cord al tatalui), dar eu tind sa cred ca a influientat foarte tare faptul ca a lucrat Dj la radio si studioul e la ultimul etaj cu antele de emitere radio acolo, cu tot felul de antene si aparate in studio car ar fi putu influienta.nici nu mai stiu ce sa cred.
0
19-08-2009, ora 22:20
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Desi influentele de la undele radio sunt daunatoare nu se pot compara cu socurile psihice traite.
Va spun din experienta si stiu foarte multe despre afectiunile cauzate de undele radio.
Am o matusa care tot in urma unui soc ( a aflat ca barbatul o insela) s-a speriat su suparat f. tare cand era gravida si copilul a avut la catva ani de ani o umflatura asemanatoare pe spate. Cauza nu o banuia deloc dar a aflat din intamplare de la o clarvazatoare care l-a vindecat pe copil si cauza.
In homeopatie sunt f. des intalnite boli si afectiuni fizice cauzate de socuri si spaime traite si toate acestea se transmit la copii daca mamele sunt gravide.

In acest caz un homeopat cu experienta va poate ajuta cu destul de mare siguranta insa trebuie sa-i precizati de acest incident daca cumva nu intreaba, ceea ce ma indoiesc.
0
22-08-2009, ora 22:13
Oxana
Nu este medic/terapeut
Oxana
Buna ziua.cu durere mare in suflet va spun ca fetita a fost diagnosticata cu Spina Bifida "de cea mai grava forma" asa s-a exprimat medicul.A zis ca nu are prea mari sanse de vioata, intrucat ar trebui operrata dar are o greutate mica(2880gr.).Mentionez ca nu este din Romania fetita, e din R.Moldova si nu as vrea sa jignesc pe nimeni, dar nu stiu daca sa am incredere in ceea ce zice. Fetita are 2880 gr. are "umflatura" respectiva in partea de jos a coloanei, aproape de bazin, iar la picioruse nu are paralizie totala, are cateva reflexe(adica misca uneori piciorusele). Nici nu mai stiu pe unde sa caut pe net si ce sa facem...VA ROG AJUTATI-NE CU UN RASPUNS. Exista sanse de recuperare, ca fetita sa supravietuiasca si sa se miste normal(fara scaun cu rotile, carje etc)?
0
06-09-2009, ora 14:33
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Deci s-a confirmat diagnosticul banuit. 50 % dintre bebelusii cu SB mor in primul an de viata.Acea " umflatura " de la spate este un mielomeningocel.Daca mai are si alte malformatii [ hidrocefalie- capul prea mare, anomalii la rinichi sau la nivel osos ] sansele de viata sunt mici.La nivelul picioruselor exista un grad de paralizie, nu exista controlul sfincterelor adica copilul va scapa mereu urina si scaunul.Se poate interveni chirurgical pentru a rezolva acea " umflatura ", in timp se poate trata hidrocefalia, se incearca o implementare a controlului mictional si al defecatiei.Dar nu intotdeauna se poate opera ; daca exista anomalii asociate severe, complicatii, sansele de viata ale bebelusului scad. Aveti rabdare si veti vedea cum se va putea solutiona problema micutului.
0
06-10-2011, ora 00:21
anyan
Nu este medic/terapeut
anyan
Buna seara... am si eu o intrebare, nepoata mea s-a nascut cu o particica lipsa de piele pe sira spinarii, cam de marimea unui varf de mina de pix, la spital medicul pediatru i-a zis k nu e problema k e din cauza k s-a nascut mai devreme (precizez k s-a nascut cu trei saptamani inainte de termen prin cezariana) si k acea particica o s se acopere in timtp. Acum acum are aproape 2 luni si acel semn nu i-a disparut, i-a ramas semn in jurul gaurii de marimea unui bob de fasole. Nu pare sa aiba dureri si se misca normal. Ar putea fi ceva grav?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Nu e normal la nou-născut
  • Evaluarea nou-născutului
  • VeÈ›i deveni părinÈ›i? Iată ce trebuie să aveÈ›i în vedere
  • Jucăriile noului născut - care sunt È™i cum le alegem?
  •