Forum medical - întrebări și răspunsuri medicale
Vizitarea site-ului implică acceptarea cookies-urilor. Citește mai multe
Forum medical Regulament Colaborare - răspunsuri

INTERPRETARE ANALIZE MEDICALE

28-09-2007, ora 19:47
Buna seara am revenit cu rezultatul tuturor analizelor.
glicemia=73,wbc=7.4,rbc=5.04,hgb=16,hct=47.6,mcv=94.4,mch=31.3,mchc=33.6,plt=240,lymph%=44.6,mxd%=8,neut%=47.4,rdw-sd=13.3,mpv=9.8,sumarul de urina este:ph=7,densitate=1010,glucoza=absent,bilirubina=absent,corpi cetonici=absent,hematii=absent,proteine=<20mg/dl,urobilinogen=normal,nitrite=absent,leucocite=absent,acid ascorbic=absent.va multumesc din suflet.
54 comentarii 12 INAINTE ›
08-10-2007, ora 00:00
Autor: Dr. Ana-Maria Slanina | Dr. As. univ. Dr. Ana-Maria Slanina - Medicina de familie, Iasi
Analizele dvs. sunt in regula, hb si htc care prezinta valori mai mari pot indica faptul ca erati un pic deshidratata la momentul recoltarii si nu prezentati risc de anemie, iar procentul de limfocite usor crescut poate indica o viroza in urma cu ceva timp care, insa nu pune probleme dat fiind globulele albe (WBC) in limite normale.
10-02-2010, ora 20:30
buna ziua, asi dori sa stiu si eu daca e ceva in neregula cu analizele urmatoare:
WBC 4.4
NEUT 45.5
LYMP 43.2
EOS 3.5
RBC 4.03
HGB 11.9
MCHC 31.5
PDW 10.0
GLICEMIE 115
COLESTEROL 303
VARSTA 52 ANI
SEX F


DEOARECE NU SUNT IN LIMITE NORMALE
VA MULTUMESC
12-02-2010, ora 10:07
Autor: Dr. Ana-Maria Slanina | Dr. As. univ. Dr. Ana-Maria Slanina - Medicina de familie, Iasi
Colesterolul e foarte mare, numai regimul nu e suficient, veti avea nevoie, probabil, de un produs din clasa statinelor - simvastatina, atorvastatina, etc. Glicemia e "normal inalta" adica un pic de regim fara dulciuri iar hemoglobina e la limita, fara sa fie vorba de anemie severa. O anumita fractie de globule albe - PMN sunt mai mari, dar nr. total de globule albe e normal, deci, a fost o raceala posibila.
15-02-2010, ora 22:30
multumesc frumos pt raspuns
23-02-2010, ora 20:42
buna , am facut testul de osteoporoza si mi-a iesit la T-score in felul urmator
:
la coloana
L1: -2.9
L2: -3.4
L3: -3.3
L4: -3.8
TOTAL: -3.4
MI SA SPUS CA NU ESTE INREGUULA
AM PRIMIT MEDICAMENTATIE DAR NU MI SA SPUS CATE E DE GRAV.VA ROG SA-MI RASPUNDETI DACA E CAZUL SA-MI FAC GRIJI.
MULTUMESC ANTICIPAT
23-02-2010, ora 21:38
Autor: tinahutanu
Buna seara,

I-am facut analizele de sange ficei mele de 2 ani si jumatate, la rezultat scrie:

BC 7: Ser usor hemolizat. E vreun motiv de ingrijorare?
La MPV a iesit o valoare de 10.4, intervalul de referinta fiind de la 7.4 la 10.4.fL
La PDW a iesit o valoare de 12.1, intervalul de referinta fiind de la 12 la 16.5%

Va multumesc mult.
Cu respect.
Tina Hutanu
08-03-2010, ora 11:45
Autor: Dr. Ana-Maria Slanina | Dr. As. univ. Dr. Ana-Maria Slanina - Medicina de familie, Iasi
Pentru osteoporoza, un scor sub 2,5 cum este la dvs. indica osteoporoza si necesita tratament cu Fosamax sau un alt preparat impotriva osteoporozei.
08-03-2010, ora 11:46
Autor: Dr. Ana-Maria Slanina | Dr. As. univ. Dr. Ana-Maria Slanina - Medicina de familie, Iasi
Ser usor hemolizat indica faptul ca proba de sange s-a deteriorat putin inainte de a fi indusa in analizor si ar fi util de repetat analizele.
08-03-2010, ora 20:35
Autor: dutaaura
as dori interpretarea analizelor medicale pentru fetita mea de 13 ani.
RBC4.83,HGB14.0,HCT39.8,MCV82.5,MCH29.0,MCHC35.2,RDW12.3,WBC7.7,NE%51.3,LY%39.0,MO%4.9,
EO%4.8,BA%0.0,NE#3.9,LY#3.0,MO#0.4,EO#0.4,BA#0.0,PLT231,HPV8.4,PCT0.195,PDW15.9.
08-03-2010, ora 21:10
Buna ziua, La recentele analize medicale am descoperit urmatoarele nereguli:
NE : 1,94; 38,7%
EO: 0,066 - 1, 31%
LY : 49%
MO: 10,10
De asemenea, colesterolul este relativ mare, 212, nu inteleg motivul, am un regim alimentar echilibrat, nu mananc si nici nu am mancat vredata gras, uleios, nu prea mananc dulciuri, am 23 ani, 170 cm, 54 kg.
Ca si istoric medical: am avut o infectie streptococica, am polipi si amigdalita cronica acuta, lipsa de calciu. Alte probleme nu au fost semnalate. Ma putetti ajuta cu o parere,mai devreme de 3 saptamani nu voi putea sa ajung la medic, as dori sa stiu cat de grav poate fi.
Cu deosebit respect,
Florentina Ciobanu
10-03-2010, ora 11:30
Autor: GOANTA
Buna ziua,
As dori sa-mi dati si mie o explicatie va rog frumos ptr urmatoarele rez. la analizele pe care le-am facut:
Test Rez
RBC 4.92
HGB 15.3
HCT 44.8
MCV 91.0
MCH 31.1
MCHC 34.1

Test Rez
PLT 329
RDW 14.1
PDW 16.8
PCT 0.24
MPV 7.2

Test Rez
WBC 11.50
NE 7.31
EO 1.270
BA 0.006
LY 2.33

Test Rez
NE% 63.6
MO 0.597
EO% 11.10
BA% 0.06
LY% 20.3
MO% 5.21
Test Rezultat
Acid uric 6.5
Bilirubina directa 0.22
Bilirubina totala 0.55
Calciu seric total 9.46
Calciu ionic 3.88
Proteine totale 7.96
Uree serica 30
Creatinina serica 0.77
Glucoza serica 80
Magneziu 2.6
Sideremie 56
TGO 27
TGP 39
Trigliceride 108
Colesterol total 243
LDL 176
HDL Colesterol 45
Gama GT 135
Va multumesc!
13-03-2010, ora 05:52
Autor: Dr. Ana-Maria Slanina | Dr. As. univ. Dr. Ana-Maria Slanina - Medicina de familie, Iasi
Pentru dutaaura - analizele sunt bune, doar eozinofilele la limita. Poate fi util si un examen coproparazitologic.
13-03-2010, ora 05:54
Autor: Dr. Ana-Maria Slanina | Dr. As. univ. Dr. Ana-Maria Slanina - Medicina de familie, Iasi
Pentru Florentina - limfocitele si monocitele usor crescute procentual - indicao usoara viroza. Pentru colesterol nu e nevoiede tratament, ci doar de urmaritsi,eventual, un preparat din plantecum este Hipochol.
13-03-2010, ora 05:57
Autor: Dr. Ana-Maria Slanina | Dr. As. univ. Dr. Ana-Maria Slanina - Medicina de familie, Iasi
Pentru Goanta - eozinele usor crescute pot indica o alergie sau o parazitoza - e util de facut si un ex.coproparazitologic. Calciul ionic este putin scazut, de asemenea fierul. Colesterolul e mare, iar Gamma GT crescuta indica de obicei o afectiune biliara sau consum excesiv de alcool.
31-08-2010, ora 11:34
Autor: llavinia
Buna ziua,

Daca se poate va rog sa imi spuneti parerea Dvs ref la analizele mele:(va scriu doar valorile trecute cu rosu de laborator adica cele anormale)

RBC 5,19
MCV 77,6
MCH24,6
MCHC 21,7
PDW 17,1
BA1,11

CALCIU SERIC TOTAL 10,2



Multumesc frumos,
01-09-2010, ora 20:46
buna ziua,
va rog sa ma ajute si pe mine un specialist.
am primit astazi analizele fetitei mele in varsta de 4 anisori care nu au iesit tocmai bune.am fost cu ele la medicul de familie si acesta dupa un studiu asupra lor mi-a spus ca este suspecta de beta talasemie si mi-a dat trimitere la medic specialist hematoloigie la Institutul de hematologie din dr. Iacob Felix. urmand ca acesta sa-mi dea un set de alte analize pe care le voi face in cadrul Institutului.
va rog din sunflet sa ma ajute cineva si sa-mi spuna daca ar putea fi altceva ,fara sa exemplific eu ce.voi continua cu rezultatele analizelor:
=hematologie:WBC-8,38 ; RBC-5,56 ;HGB-10,5 ;HCT-31,05 ;MCV-56 ;MCH-19,0 ;MCHC-34,O ;RDW-19,9 ;PLT-418 ;PCT-0,37; MPV-8.9 ; PDW-37,9 ;SEGMENTATE-65 ;EOZINOFILE-3 ;BAZOFILE-0 ;LIMFOCITE-26 ;MONOCITE-6 .
OBSERVATII:ANIZOCITOZA SI HIPOCROMIE MODERATA,FRECVENTE OVALOCITE SI PLATICIE.
=biochimie:CALCIU IONIC-4,92 ;CALCIU SERIC TOTAL-9,5 ;GLICEMIE 86,7;SIDEREMIE-98,5 ;TGO-26,9 ;TGP-15,5 .
=urini: LEUCOCITE-500 ;NITRITI-NEGATIV ;UROBILINOGEN-35 ; PROTEINE-NEGATIV ;PH-7,5 ;HEMATII-NEGATIV; DENSITATE(SG)1.015 ; CORPI CETONICI - NEGATIV ; BILIRUBINA-1+ ;GLUCOZA- NEGATIV .
OBSERVATII:RARE EPITELII,FREGVENT LEUCOCITE,FRECVENT OXALAT DE CALCIU,FRECVENT URAT DE SODIU.
EXUDATUL FARINGIAN A IESIT BINE.


VA ROG FRUMOS PANA AJUNG LA SPECIALIST FIZIC SA-MI DATI SI MIE UN SFAT DE SPECIALITATE.
MULTUMESC FRUMOS ANTICIPAT.

02-09-2010, ora 00:17
Autor: doral
Buna ziua! Sotul meu (36 ani) a facut de curand un set de analize care au urmatoarele valori :
RBC 4.48
HGB 9.39
HCT 30.21
MCV 67.49
MCH 20.99
MCHC 31.10
RDZ 16.81.
Celelalte analize din hemoleucograma sunt in limite normale. Pe buletinul de analize scrie :obs hematologice: anizocitoza, microcitoza, hipocromie.
Va rog sa-mi spuneti ce inseamna aceste. Mentionez ca sufera de boala Chron de cativa ani pentru care ia tratament si nu mai pierde sange. Va ,ultumesc!
01-10-2010, ora 05:48
Autor: Dr. Ana-Maria Slanina | Dr. As. univ. Dr. Ana-Maria Slanina - Medicina de familie, Iasi
Pentru llavinia - modificarile nu sunt semnificative clinic - daca hemoglobina si globulele albe sunt in limite normale, atunci e clar ca nu aveti nici anemie nici o infectie.
01-10-2010, ora 05:51
Autor: Dr. Ana-Maria Slanina | Dr. As. univ. Dr. Ana-Maria Slanina - Medicina de familie, Iasi
Pentru doral - e vorba de o anemie feripriva, cu deficit de fier, chiar daca nu mai pierde sange, aceasta anemie se intalneste frecvent in boala Crohn. Vedeti ce preparat de fier oral poate lua pentru a nu irita mucoasa intestinala (eventual Tardyferon) si suplimentati dieta cu carne si fructe si legume proaspepte.
04-10-2010, ora 21:27
Autor: rares89
buna ziua vreau sa-mi cititi si mie un pachet de analiza am 21 de ani
fibrinogen 348
colesterol total 98
acid uric 3.58
creatinina 0.79
TGO 18
TGP 10
tricelide 33
uree serica 31
densitate specifica 1.020
ph 6
leucocite rare
cristale rar urat amoefe
celule epiteliale rare
anslo-latex 200
06-10-2010, ora 15:20
buna ziua,
va rog sa ma ajute si pe mine un specialist.
am primit astazi analizele fetitei mele in varsta de 4 anisori care nu au iesit tocmai bune.am fost cu ele la medicul de familie si acesta dupa un studiu asupra lor mi-a spus ca este suspecta de beta talasemie si mi-a dat trimitere la medic specialist hematoloigie la Institutul de hematologie din dr. Iacob Felix. urmand ca acesta sa-mi dea un set de alte analize pe care le voi face in cadrul Institutului.
va rog din sunflet sa ma ajute cineva si sa-mi spuna daca ar putea fi altceva ,fara sa exemplific eu ce.voi continua cu rezultatele analizelor:
=hematologie:WBC-8,38 ; RBC-5,56 ;HGB-10,5 ;HCT-31,05 ;MCV-56 ;MCH-19,0 ;MCHC-34,O ;RDW-19,9 ;PLT-418 ;PCT-0,37; MPV-8.9 ; PDW-37,9 ;SEGMENTATE-65 ;EOZINOFILE-3 ;BAZOFILE-0 ;LIMFOCITE-26 ;MONOCITE-6 .
OBSERVATII:ANIZOCITOZA SI HIPOCROMIE MODERATA,FRECVENTE OVALOCITE SI PLATICIE.
=biochimie:CALCIU IONIC-4,92 ;CALCIU SERIC TOTAL-9,5 ;GLICEMIE 86,7;SIDEREMIE-98,5 ;TGO-26,9 ;TGP-15,5 .
=urini: LEUCOCITE-500 ;NITRITI-NEGATIV ;UROBILINOGEN-35 ; PROTEINE-NEGATIV ;PH-7,5 ;HEMATII-NEGATIV; DENSITATE(SG)1.015 ; CORPI CETONICI - NEGATIV ; BILIRUBINA-1+ ;GLUCOZA- NEGATIV .
OBSERVATII:RARE EPITELII,FREGVENT LEUCOCITE,FRECVENT OXALAT DE CALCIU,FRECVENT URAT DE SODIU.
EXUDATUL FARINGIAN A IESIT BINE.


VA ROG FRUMOS PANA AJUNG LA SPECIALIST FIZIC SA-MI DATI SI MIE UN SFAT DE SPECIALITATE.
MULTUMESC FRUMOS ANTICIPAT.
22-10-2010, ora 20:30
Autor: Dr. Ana-Maria Slanina | Dr. As. univ. Dr. Ana-Maria Slanina - Medicina de familie, Iasi
Pentru rares-singura modificare semnificativa sunt cristalele de urati din sumarul de urina care, in timp, pot duce la aparitia unor calculi de urati la nivelul rinichiului. E necesara o buna hidratare - 2 l de lichid pe zi si mai putina carne rosie.
22-10-2010, ora 20:33
Autor: Dr. Ana-Maria Slanina | Dr. As. univ. Dr. Ana-Maria Slanina - Medicina de familie, Iasi
Pentru laura barbu - anemia fetitei nu este severa, iar chiar daca in frotiu au iesit aceste hematii modificate, la noi in tara este destul de rara beta-talasemia majora, fiind mai frecvetn forma minora, de severitate redusa, probabil veti avea un raspuns concludent dupa ce veti face electroforeza hemoglobinei.
25-10-2010, ora 15:35
buna ziua.am un baietel de 3 ani si 7 luni si iau iesit urmatoarele analize ;eozinofile 5,64.hemoglobina 11,0 nr.trombocite 479,vsh 89 ,fibrinogen 713, proteina c reactiva 81,6.mentionez caci este pe antibiotic cu cefort 800 pe zi si clacid de 125.se mentioneaza pe analize;ser usor hemolizat.i sa facut de 2 ori punctie in timpan ,are rosu in gat.va rog sa-mi spuneti si mie parerea dumneavoastra.va multumesc.
22-11-2010, ora 19:44
Autor: rares89
buna ziua vreau sa-mi cititi si mie un pachet de analiza daca se poate am 21 de ani
VSH 5
HEMOGLOBINA 14.23
HEMATII 4.78
HEMATOCRIT 42.35
MCV 88.51
MCH 29.75
MCHC 33.61
NR. TROMBOCITE 198.22
NR. LEUCOCITE 5.13
MPV 10.37
RDW 11.55
NEUTROFILE# 3.36
NEUTROFILE 65.50
MONOCITE# 0.31
MONOCITE 6.00
EUSINOFILE# 0.07
EOSINOFILE 1.40
LIMFOCITE# 1.36
LIMFOCITE 26.60
BAZOFILE# 0.03
BAZOFILE 0.50
PCR-latex 6
Ac.CCP 1.7
VA MULTUMESC ANTICIPAT
22-12-2010, ora 09:01
Autor: Dr. Ana-Maria Slanina | Dr. As. univ. Dr. Ana-Maria Slanina - Medicina de familie, Iasi
Pentru enache daniela - probele inflamatorii modificate - VSH, fibrinogen, PCR sunt crescute din cauza infectiei actuale si vor scadea la normal dupa rezolvarea infectiei. Hemoglobina e 11, adica la limita anemiei pentru un copil, asa ca dupa rezolvarea infectiei e necesara administrarea de fier.
22-12-2010, ora 09:05
Autor: Dr. Ana-Maria Slanina | Dr. As. univ. Dr. Ana-Maria Slanina - Medicina de familie, Iasi
Pentru rares - analizele sunt bune, iar anticorpii CCP daca sunt in UI la ml sunt negativi, deci se exclude poliartrita reumatoida.
22-12-2010, ora 10:28
Autor: armina
Buna ziua.
In octombrie 2010, la analize ,, de rutina" totul a a fost in regula :GPT GOT BILIRUBINA; CREATININA; ELECTROFOREZA;UREE;CRP; HEMOGRAMA;VSH;FIBRINOGEN -totul a fost in limite normale. Ieri cand am solicitat o ionograma SIDEREMIE 168 - val max admisa 145- si proteine totale serice 5,6 val normale 6,6-8,7. Exista o legatura intre aceste doua analize / ( mentionez ca eu nu am solicitat decat ionograma si totusi am avut si aceste proteine serice ) Ce ar trebui sa fac in continuare . MULTUMESC
26-12-2010, ora 14:31
Autor: joanna81ro
Buna ziua,

Daca se poate va rog sa imi spuneti parerea Dvs ref la analizele mele:(va scriu doar valorile care nu se afla in limitele normale).

fibrinogenul-155,00 ,vsh;29-58
06-01-2011, ora 23:23
Autor: anca.r
Buna ziua,
Am facut un set de analize medicale de rutina si mi-a iesit la hemoleucograma: LEUCOCITOZA CU MONOCITOZA
Hemograma cu formula leucocitara cu Hb, Ht si
indici
* Numar leucocite 10.72 mii/μL 4 - 10
* Numar eritrocite 4.35 mil./μL 3.8 - 5.1
* Hemoglobina {Hb} 13.1 g/dL 11.7 - 15.5
* Hematocrit 40.9 % 35 - 45
* Volum eritrocitar mediu {VEM} 94 fL 81 - 100
* Hemoglobina eritrocitara medie {HEM} 30.1 pg/cell 27 - 34
* Concentratie medie a Hb/eritrocit 32 g/dL 32 - 36
* Largimea distributiei eritrocitare 13.7 % 11.6 - 14.8
* Numar trombocite 264 mii/μL 150 - 450
* Volum trombocitar mediu {VTM} 9.6 fL 7.4 - 13
* Largimea distributiei trombocitare 11.3 % 8 - 16.5
* Neutrofil 56.9 % 45 - 80
* Neutrofil 6.1 mii/μL 2 - 8
* Limfocit 28.8 % 20 - 55
* Limfocit 3.09 mii/μL 1 - 4
* Monocit 10.8 % ≤ 15
* Monocit 1.16 mii/μL 0.3 - 1
* Eozinofil 3.2 % ≤ 7
* Eozinofil 0.34 mii/μL 0.05 - 0.7
* Bazofil 0.3 % ≤ 2
* Bazofil 0.03 mii/μL ≤ 0.2
Comentarii
- leucocitoza cu monocitoza
Si la sumar de urina mi-a iesit:Urina - sediment
Depozit de celule epiteliale scuamoase si tranzitionale.
Rare leucocite.
Si la analizele pentru hepatita B mi-a iesit:
Ag HBs (screening)-negativ /negativ
Anti - HBs (cantitativ)- 44.02 UI/L / 10
Imi puteti da parerea dvs. in legatura cu rezultatul analizelor, e grav?
Adaugă un comentariu / răspuns
54 comentarii 12 INAINTE ›


ROmedic a implinit 10 ani ROmedic a implinit 10 ani